Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 09:48

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί για τον επαναληπτικό

Γράφτηκε από τον

Χωρίς νικητή (1-1) τελείωσε ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας στην Ανδρούσα ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Καλαμάτα και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό, στις 14 Δεκεμβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η "Μαύρη Θύελλα" προηγήθηκε στο 13' με τον Ι. Καλογερόπουλο, αλλά η ψυχωμένη Ανδρούσα παρουσία 150 φιλάθλων και των δύο ομάδων, ισοφάρισε στο 77' με αυτογκόλ του Καντούτση και τιμώρησε την κακή εμφάνιση των φιλοξενούμενων, ειδικά στο β' ημίχρονο.
 Η Καλαμάτα παρατάχθηκε με 7 αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το νικηφόρο ματς του πρωταθλήματος με την Αναγέννηση.  Οι τέσσερις που δεν έχασαν τη θέση τους στο βασικό σχήμα ήταν οι Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Μπαστακός και Νικολόπουλος, Δεν αγωνίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Λιόλιος, Μπεγέτης, Καλαντζής, Νάτσης, Αθανασόπουλος και Τσουλάκος.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εμφάνιση της Καλαμάτας, που φαίνεται ότι πήρε αψήφιστα το ματς και δεν καθάρισε από χθες την πρόκριση.
Απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που στοχεύει στην παραμονή στην  Α' τοπική.
Γι' αυτό και στο φινάλε οι παίκτες της Ανδρούσας πανηγύρισαν σαν νίκη την ισοπαλία, που τους αφήνει ελπίδες πρόκρισης για τον τελικό. Η Καλαμάτα παρουσίασε πρόβλημα στην ανάπτυξη, ενώ υστερούσε και στην τελική προσπάθεια, παρότι ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά γι' αυτήν.  Ο Ι. Καλογερόπουλος με ωραίο γυριστό σουτ στο 13' άνοιξε το σκορ και ενώ νωρίτερα ο Σαραντόπουλος είχε σουτάρει άουτ από καλή θέση. Η Ανδρούσα, που είχε καθαρά αμυντικές διαθέσεις, απείλησε στο 27' με την κεφαλιά του Κωτσάκη,  ύστερα από φάουλ του Μαραγκούλια. Στο 29'  ο Βασιλόπουλος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κατσίποδα, σε φάση διαρκείας.
Ο έμπειρος γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα και στο σουτ του Μερκούρη στο 37' από το ημικύκλιο της περιοχής. Στο 39' ο Βασιλόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κωτσάκη μέσα στην περιοχή, όμως ο κ. Ψηλοπαναγιώτης έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα έφθασε κοντά στο γκολ με το κοντινό πλασέ του νεοεισελθόντα Μπάρκα, το οποίο πέρασε άουτ και στο 53' με το σουτ του Κουρούπη που απέκρουσε ο Κοσμάς (πήρε τη θέση του τραυματία Κατσίποδα). Από αυτό το σημείο και μετά δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, που προσπαθούσε ανορθόδοξα να φθάσει στο γκολ. Η Ανδρούσα όσο περνούσε ο χρόνος, κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και από μια στημένη φάση, έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 77' ο Μαραγκούλιας εκτέλεσε φάουλ και ο Καντούτσης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντακόπουλου.
Το 1-1 έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους και το κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Ψηλοπαναγιώτη.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς την Τσουκάλη και τον Γεωργαντά.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας (46' λ.τρ. Κοσμάς), Κωτσάκης, Βαβαρούτσος, Πιχιγιόνι, Τσώνης (81' Κοτσογλανίδης), Γεωργιόπουλος, Θεοδοσόπουλος (70' Μάλαμας), Βασιλογιαννακόπουλος, Τσέλα, Γ. Καλογερόπουλος, Μαραγκούλιας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Κωνσταντακόπουλος (78'  Μπεσσής), Σταματελόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος (46' Μπάρκας), Καντούτσης, Μπαστακός, Τζανετέας, Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος 57' Πουλάκος), Σαραντόπουλος, Κουρούπης, Μερκούρης.

Δεν ξέχασαν τον Μαλαφέκα

Στο νεκροταφείο της Ανδρούσας βρέθηκε πριν από το ματς η ομάδα της Καλαμάτας, αλλά και της Ανδρούσας, όπου και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Βασίλη Μαλαφέκα. Πέρα από τις δύο αποστολές, το "παρών" έδωσαν πολλοί φίλαθλοι,  παλαίμαχοι και συμπαίκτες του αείμνηστου Β. Μαλαφέκα, ενώ η Καλαμάτα έδωσε στην οικογένειά του και στην ομάδα της Ανδρούσας  μια φανέλα της "Μαύρης Θύελλας", που τόσο αγάπησε, έχοντας τυπωμένη στο μπροστινό μέρος τη φωτογραφία του.
Ηδη η Ανδρούσα τοποθέτησε τη φανέλα  στα γραφεία της στο γήπεδο που φέρει το όνομά του.