Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 23:45

Αρχιδιαιτητής o Τριτσώνης, 22/11 επαναρχίζει το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Ο Σταύρος Τριτσώνης τοποθετήθηκε επικεφαλής στη Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Εκτός του αρχιδιαιτητή, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή την ΕΠΟ, όρισε ως μέλος της ΚΕΔ τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Να σημειώσουμε πως η συνεδρίαση, άρχισε με περίπου 1 ώρα καθυστέρηση. Επίσης, πως ο επικεφαλής στην ΚΕΔ δεν αποτελεί μέλος της ΠΔΕ. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, βάση της σχετικής ενημέρωσης από την ομοσπονδία, θα αποτελούν εισήγηση του Στ. Τριτσώνη και θ' ανακοινωθούν αύριο (Παρασκευή).

Το πρωτάθλημα, μετά τις σημερινές αποφάσεις, επαναρχίζει στις 22/11. Αυτό θα συμβεί, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που (από την ΠΔΕ) είχαν τεθεί, με την απόφαση για διακοπή μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του (πρώην αρχιδιαιτητή) Γ. Μπίκα. Και αυτό αποτελεί – εκτός από σημαντική ένδειξη ανακολουθίας – ένα μεγάλο ερωτηματικό. Γιατί σταμάτησε το πρωτάθλημα, αν (παρά την επίκληση τους) δεν κρινόταν απαραίτητη η εφαρμογή των προϋποθέσεων που τέθηκαν; Ή/και γιατί ξαναρχίζει αφού δεν υλοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις;

Η ΠΔΕ, ακόμα (μεταξύ άλλων), επικύρωσε τις νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της Ε.Π.Ο. Και όρισε να γίνει ΓΣ το Σάββατο (19/11) για να εκλεγεί ο τακτικός και αναπληρωματικός εκπρόσωπος της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρει: «Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης διορίστηκε Προεδρεύων της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα εκτελεί χρέη Προέδρου της έως της οριστικής συγκρότησης της σύνθεσης Κ.Ε.Δ.

Μέλος της Κ.Ε.Δ. διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.

Αύριο, 18 Νοεμβρίου 2016, κατόπιν των εισηγήσεων του κ. Στ. Τριτσώνη, θα ανακοινωθούν και τα λοιπά μέλη και οι συνεργάτες της νέας Κ.Ε.Δ., και η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντίστοιχη έγκριση του διορισμού τους.

Ο Προεδρεύων τη νέα Κ.Ε.Δ. δεν αποτελεί μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της Κ.Ε.Δ., περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος για αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

Επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της Ε.Π.Ο.

Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 επαναρχίζουν όλες οι εθνικές διοργανώσεις, που είχαν διακοπεί με απόφαση της ΠΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην οικία του κ. Γ.Μπίκα.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συγκληθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο της Ε.Ο.Ε.

Εγκρίθηκε η διοργάνωση σχολής προπονητών από την ΕΠΣ Μακεδονίας (UEFA B & UEFA C) και σχολής ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας από την ΕΠΣ Λέσβου».

Πηγή: sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ