Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2016 10:41

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Το φαβορί κόντρα στην ομάδα - έκπληξη, σε ένα ντέρμπι κορυφής

Γράφτηκε από τον

Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και η ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη μέχρι τώρα στην Α' τοπική θα κοντραριστούν αύριο Κυριακή στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.

Η "Μαύρη Θύελλα" που από την προηγούμενη αγωνιστική βρίσκεται μόνη της στην κορυφή, θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη ο οποίος μόλις την περασμένη Κυριακή γνώρισε την πρώτη του ήττα και έπεσε από την κορυφή. 

Οι δύο ομάδες θα μπουν στο ματς με την Καλαμάτα να βρίσκεται στο +3 και να έχει την μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να πάει στο +6 αποκτώντας από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα στην μάχη του τίτλου. 

Ο Μιλτιάδης από την άλλη θέλει να δείξει με την εμφάνιση του και σε αυτό το ματς ότι δεν είναι τυχαία η έως τώρα πορεία του και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία καθώς τόσο το γήπεδο του Μεσσηνιακού όσο και το Δημοτικό Στάδιο παραμένουν κλειστά λόγω σποράς στον τάπητα. 

Η "Μαύρη Θύελλα" προέρχεται από έξι σερί νίκες και μετρά 7 νίκες και 1 ισοπαλία στις 8 πρώτες αγωνιστικές. 

Ο Μιλτιάδης ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 6 στα 6 αλλά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έμεινε μακριά από την νίκη, καθώς έφερε μια εντός έδρας ισοπαλία με το Διαβολίτσι (1-1) ενώ την περασμένη αγωνιστική έχασε με το βαρύ 5-0 από τον Πάμισο στην Μεσσήνη. 

Με Ολυμπιακό - Πάμισο ανοίγει σήμερα η αυλαία

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής θα ανοίξει σήμερα με ένα μόλις παιχνίδι, αυτό που θα γίνει στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και τον Πάμισο. ΟΙ «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από εντυπωσιακό διπλό (3-1) στο Διαβολίτσι και ετοιμάζεται για ένα δύσκολο σερί διαδοχικών αγώνων με Πάμισο, Μιλτιάδη και Καλαμάτα. Εκτός πλάνων του Αγγελου Σπάλα για το αυριανό ματς είναι οι τραυματίες Αλεξανδρόπουλος και Αργάνης. 

Ο Πάμισος προέρχεται από το θριαμβευτικό 5-0 επί του Μιλτιάδη και θα πάει στο «Γ. Λουκαρέας» για μια ακόμη νίκη που θα τον διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία. Μάλιστα το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη θα είναι ενισχυμένο και με τους Μάρκου, Μπομπότσι που απουσίασαν από το προηγούμενο ματς, ενώ δεν θα υπάρχουν απουσίες. 

Η Εράνη επιστρέφει στο Στάδιο Φιλιατρών

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Εράνη που θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φαραί. Μετά το κακό ξεκίνημα, οι Φιλιατρινοί του Νίκου Φρούσου μετρούν 7 βαθμούς στα τελευταία τρία ματς και δείχνουν να βρίσκουν το δρόμο τους. Ο ΑΟ Φαραί την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία τα Φιλιατρά, σε ένα ματς που αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπο. 

Στα αξιοσημείωτα του αυριανού αγώνα η επιστροφή της Εράνης στο Στάδιο Φιλιατρών μετά από πέντε χρόνια. 

Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας θα υποδεχθεί την Αναγέννηση που προέρχεται από την νίκη της Τετάρτης (2-1) επί του Πανθουριακού, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας. 

Στον Αστέρα, την Πέμπτη προέκυψε παραίτηση του Γιώργου Γκέγκα από την τεχνική ηγεσία. Πλέον χρέη υπηρεσιακού προπονητή ανέλαβε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής Νίκος Χρονόπουλος, ο οποίος θα κατεβάσει τον Αστέρα και στο κυριακάτικο ματς με την Αναγέννηση Παραλίας.

Ο Αστέρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει μια νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα. Η Αναγέννηση κλείνει μια δύσκολη εβδομάδα που περιελάμβανε τρία ματς και θα ψάξει για το διπλό που θα την διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία. Αμφίβολος για τα Αρφαρά ο Καραπετιάν, εκτός ο Μπαλαλάς για την Αναγέννηση. 

Ο χαμένος του ημιτελικού της Τετάρτης Πανθουριακός θα υποδεχθεί την ΑΕ Αβίας με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, έχοντας πάντως αμφίβολους τους Πανταζή και Ντόκο. Η ομάδα του Κάμπου αγνοεί την νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θα χτυπήσει το θετικό αποτέλεσμα για να βελτιώσει την βαθμολογική της θέση. 

Ο Τέλλος Άγρας υποδέχεται την Κυπαρισσία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Τριφυλιακό ντέρμπι του Τέλλου Άγρα με την Κυπαρισσία, με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα των Γαργαλιάνων γιατί προέρχεται από δύο σερί ήττες και κυρίως γιατί βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη η Κυπαρισσία (που δεν θα έχει τον τιμωρημένο Μπακόπουλο) έχει μείνει χωρίς νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και θέλει το τρίποντο για να μην χάσει την επαφή της με το γκρουπ των πρωτοπόρων. 

Ο ανεβασμένος Εθνικός Μελιγαλά προέρχεται από δύο νίκες και θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί του κόντρα στο Διαβολίτσι, το οποίο την περασμένη Κυριακή γνώρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, αήττητος στην έδρα του είναι ο Εθνικός με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 4 ματς. Ο τιμωρημένος Φέστας δεν θα παίξει αύριο για τον Εθνικό. 

Σε ανοδική τροχιά είναι και η Ανδρούσα που με τον Στάθη Βανικιώτη στον πάγκο μετρά μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Τέλλου Άγρα και την ισοπαλία στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη με την Καλαμάτα. Ο Απόλλωνας ισοβαθμεί με τα Αρφαρά στη προτελευταία θέση, κάτι που από μόνο του δείχνει πόσο πολύ θέλει το θετικό αποτέλεσμα αύριο στην Ανδρούσα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα  έχει ως εξής: 

Σάββατο 

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πάμισος

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Μαντάς

 

Κυριακή

Καλαμάτα - Μιλτιάδης

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Σκόρδος

Αστέρας Αρφαρών - Αναγέννηση Παραλίας 

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Μίκας, Γιαννέτσος, Ρέκκας

Εράνη - Α.Ο. Φαραί

Νέο γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσουκάλη, Βρυώνης

Εθνικός Μελιγαλά - Διαβολίτσι

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσίρμπας, Τσοπανάκης

Πανθουριακός - Αβία

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Κασκάνης,. Σ. Τσαούση

Aνδρούσα - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Γιαννόπουλος, Γκούμας, Τσακόπουλος

Τέλλος Αγρας - Κυπαρισσία

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Γιαννακλής

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 8 αγώνες)

1. Καλαμάτα 18-4 22

2. Μιλτιάδης 14-9 19

3. Πανθουριακός 17-6 16

-. Πάμισος 21-10 16

-. Αναγέννηση Παραλίας 12-6 16

6. Κυπαρισσία 10-6 15

7. Εθνικός Μελιγαλά 9-9 11

8. Διαβολίτσι 9-10 10

9. Ολυμπιακός Καλαμάτας 11-14 9

-. Εράνη 8-12 9

11. Ανδρούσα 7-12 8

12. Α.Ο. Φαραί 12-12 7

13. Αβία 8- 15 6

14. Αστέρας Αρφαρών 7-16 5

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 6-15 5

 

16 Τέλλος Αγρας 9-20 4