Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2016 14:07

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Κεφάλι και τέλος;

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Κεφάλι και τέλος;

Στη φετινή «Μαύρη Θύελλα» δεν έχουμε αναφερθεί σχεδόν καθόλου και μέχρι τώρα δεν υπήρχε και κανένας ιδιαίτερος λόγος για να το κάνουμε, από τη στιγμή που διανύει μία από τις πιο αδιάφορες σεζόν στην 50χρονη ιστορία της, δεν είναι όμως μικρό πράγμα για καμία ομάδα να… σκοτώσει το πρωτάθλημα από το Νοέμβριο!

Ασφαλώς και υπήρχε από την αρχή της φετινής Α’ Τοπικής η (σχεδόν) βεβαιότητα ότι θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Το ερασιτεχνικό της Μεσσηνίας ήταν και παραμένει, άλλωστε, πολύ μικρό για το μέγεθος της ασπρόμαυρης ομάδας, υπήρχαν ωστόσο αμφιβολίες για το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να επιβεβαιώσει μέσα στο γήπεδο τον τίτλο του γκραν φαβορί.

Είναι, επίσης, κοινό μυστικό ότι η ποδοσφαιρική Καλαμάτα του Μάνα και του Χατζηαγγελή δεν παίζει ποδόσφαιρο που ενθουσιάζει τον κόσμο, βάσει αποτελέσματα, όμως, βρίσκεται αγκαλιά με το στόχο της πριν ακόμα καταφθάσει ο χειμώνας.

Μετά από 8 αγωνιστικές η «Μαύρη Θύελλα» απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής κι έχει αύριο την ευκαιρία να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα 6 ολόκληρων βαθμών από τη δεύτερη θέση, καθώς υποδέχεται το Μιλτιάδη που ακολουθεί στη βαθμολογία.

Η φετινή ασπρόμαυρη ομάδα τακτικά δεν απέχει και πολύ από εκείνο που περιμέναμε. Ένα σύνολο δυσκολοκατάβλητο, που δεν θα δέχεται εύκολα γκολ κι αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στους αριθμούς. Με μόλις 4 τέρματα παθητικό (κορυφαία άμυνα μέχρι στιγμής) δεν είναι και τόσο δύσκολο να πετύχει τουλάχιστον ένα και να πάρει τους βαθμούς.

Με τις δύο τελευταίες προσθήκες (Καντούτσης, Αθανασόπουλος) το τεχνικό δίδυμο διαθέτει πλέον αξιόπιστες λύσεις σε κάθε θέση και η «Μαύρη Θύελλα» έχει αποκτήσει ισορροπία στο παιχνίδι της, ενώ ο Μπεγέτης με την εμπειρία του «κουμπώνει» καλά με την αγωνιστική φιλοσοφία της.

Αν αύριο η Καλαμάτα επιβεβαιώσει την υπεροχή της και έναντι του Μιλτιάδη η φετινή Α’ Τοπική αποκτά οριστικά μία πρώιμη πρωταθλήτρια και πλέον εκείνο που θα απομένει να δούμε είναι αν η ιστορία θα επαναληφθεί όπως το 1985, όταν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Μεσσηνίας δίχως να χάσει ούτε ένα παιχνίδι.

The great Dimi!

Εχοντας πατήσει πλέον τα 37 ο Μεσσήνιος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος βλέπει το τέλος της καριέρας του να πλησιάζει κι έχει ήδη έτοιμο το επόμενο βήμα του.

Ο πασίγνωστος Dimi των αγγλικών γηπέδων που ουσιαστικά αναδείχθηκε μέσα από τη «Μαύρη Θύελλα» μετρά αντίστροφα για το opening της δικής του επιχείρησης, ενός εστιατορίου που ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στην Αγγλία. 

Μαζί με το Νίκο Πιτσούλη είναι οι συνιδιοκτήτες του «great», που ανοίγει τις πόρτες του σε λίγες ημέρες και στεγάζεται σε ένα ισόγειο οίκημα 200 τετραγωνικών στο town center area του Μίντλεσμπρο, υποσχόμενο στους πελάτες του αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

«Ηταν κάτι που σχεδιάζαμε εδώ και μήνες, διαπιστώνοντας ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά ιταλικά εστιατόρια αλλά ελάχιστα ελληνικά» ανέφερε στον αγγλικό Τύπο ο πολύπειρος γκολκίπερ, από τους πρωταγωνιστές της περσινής ανόδου της Μίντλεσμπρο στην αγγλική Πρέμιερσιπ. Φέτος, ωστόσο, έχει χάσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της «Μπόρο», μετά την έλευση του Ισπανού πρώην τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα Βίκτορ Βαλδές.

Οι… σαϊτες του Παμίσου!

Σκόνη και… θρύψαλα έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Πάμισος το φετινό αήττητο του Μιλτιάδη. Το τελικό 5-0 ήταν ένα αποτέλεσμα που δημιούργησε αίσθηση, καθώς ο αντίπαλος είχε δείξει πολύ δυνατό πρόσωπο στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν και έμοιαζε πραγματικά ανίκητος.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έλαμψε ακόμα περισσότερο το πατρινό δίδυμο της ομάδας της Μεσσήνης, οι… φτερωτοί εξτρέμ Λαθύρης και Μπίσα που πραγματικά δείχνουν ικανοί να αγωνιστούν μελλοντικά σε άλλο επίπεδο. Ιδια… κοψιά αμφότεροι όχι μόνο ηλικιακά (21) και εμφανισιακά, αλλά και ποδοσφαιρικά. Ταχύτατοι, πραγματικές… σαϊτες, με στυλ, τελειώματα και τεχνική που παραπέμπει σε… Γκριεζμάν, εξελίσσονται σε λαχεία για τον Πάμισο που μέσω του Αλέκου Ματζούνη τους εντόπισε στην Πάτρα.   

Ασπρόμαυρο αντίο για τον Μιχελή

Με ένα μήνυμά του στο Facebook ο Στράτος Μιχελής ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας και η ξεχωριστή αναφορά του στην Καλαμάτα δείχνει πόσο ψηλά έχει τη «Μαύρη Θύελλα».

«Τελικά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Θέλω να ευχαριστήσω τις διοικήσεις των ομάδων που αγωνίστηκα : Πατραϊκού, Χαλκίδας, Αιγάλεω, Βέροιας, Παναργειακού, Βύζαντα Μεγάρων, Αγίας Παρασκευής, ΠΑΟ Ρουφ, Εθνικού Αστέρα, Εθνικού Πειραιώς, Πανελευσινιακού ,Ιωνικού και Ηρακλείου. Τελευταια άφησα την ομάδα της καρδιάς μου την «Μαύρη θύελλα» Καλαμάτα. Φεύγω γεμάτος αφήνοντας θέση στα νέα παιδιά. Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ την καρδιά μου» έγραψε ο κοντόσωμος άσος.

 

Ο Μιχελής ήρθε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 2005 και ήταν από τα βασικά συστατικά της «Μαύρης Θύελλας» του Στράτου Βουτσακέλη που στεκόταν με άνεση στη Β’ Εθνική.