Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:29

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 3-0: Ανέβασε στροφές στο β' μέρος

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 3-0: Ανέβασε στροφές στο β' μέρος

Στο -4 από την κορυφή της Α' τοπικής βρίσκεται πλέον ο Πανθουριακός μετά την χθεσινή άνετη νίκη με 3-0 επί της Αβίας στο γήπεδο του Ασπροχώματος και την ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Καλαμάτα και το Μιλτιάδη. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες ύστερα από την ισοπαλία στην Κυπαρισσία και την ήττα στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου από την Αναγέννηση Παραλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο όμως, η Α.Ε. Αβίας προέβαλε σθεναρή αντίσταση και παρότι με καθαρά αμυντικές διαθέσεις, απείλησε εις διπλούν την εστία του Καλλιντέρη. Στο 7' με τον Γεωργίκο και στο 19' με τον Καραματσούκη, οι οποίοι σούταραν άουτ. Ιδια κατάληξη είχε και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μουστάκα στο 16'.  Ο μέσος του Πανθουριακού όμως με σουτ στο 25' έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κάρλου. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στην ομάδα της Θουρίας που έλεγχε το ρυθμό, αλλά δεν έκανε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του 45λεπτου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε άρδην. Η μηχανή ανέβασε… στροφές και ο Πανθουριακός με τον Πανταζή βρήκε άλλες δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Στο 46' ο Μιγκάκης μόνος μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Στο 52' ο Κάρλος απέκρουσε με γροθιές το σουτ του Ντόκο και στο 53' ο Μουστάκας με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντόκο φάτσα με τον γκολκίπερ της Αβίας πλάσαρε άουτ από το οριζόντιο.

Το 2-0 ήρθε τελικά στο 61', με ωραίο σουτ του Πανταζή, έπειτα από ασίστ του Πετρόγιαννη. Στο 66' ο Μιγκάκης σέντραρε στο β΄ δοκάρι για τον Πανταζή, που με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 3-0.

Ο Πανταζής άγγιξε το χατ- τρικ στο 73', σουτάροντας άουτ από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75' ήταν η σειρά του Χελά να αστοχήσει από θέση βολής. Η Αβία το μόνο που έχει να επιδείξει επιθετικά στο β' ημίχρονο είναι το γυριστό σουτ του Γεωργαντά στο 51' που πέρασε άουτ.

Πρώτη εμφάνιση για Κάνιστρα

Στα αξιοσημείωτα ο τραυματισμός του Γεωργίκου στο πόδι ο οποίος από τις αντιδράσεις του παίκτη, φάνηκε να είναι σοβαρός, καθώς και η επανεμφάνιση του Κάνιστρα μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε για μήνες εκτός δράσης. Ο έμπειρος φορ πέρασε στο ματς στο 83' στη θέση του Ντόκο, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Θουρίας. 

Καλή η διαιτησία του Καρβούνη, και των βοηθών, του Κασκάνη και της Τσαούση.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Μιγκάκης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι, Κλουβάτος (63' λ.τρ. Κωνσταντόπουλος), Καράμπελας (68' Αντωναίος), Ντόκο (83' λ.τρ. Κάνιστρας), Μουστάκας, Δασκαλάκης, Πανταζής, Χελάς. 

 

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κάρλος, Βαβαρούτσος, Φουρναράκος, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Αποστολίδης, Παγώνης, Γεωργαντάς (74' Κομπότης), Καραματσούκης (65' Αλντέσκου), Κορμπής, Γεωργίκος (54' λ.τρ. Γιαννέας).