Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 14:51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Τα μοιράστηκαν όλα

Γράφτηκε από τον

Δίκαιη μοιρασιά είχαμε το Σάββατο στο "Γ. Λουκαρέας" με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και τον Πάμισο να μένουν στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν στο 6' με τον Γεωργιόπουλο, όμως ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια πριν το 20λεπτο με τον Μαρούδα.

Τις εντυπώσεις πάντως από το Σαββατιάτικο ματς τις κέρδισε η καλαματιανή ομάδα που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες και όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον φορμαρισμένο Πάμισο, αλλά παραλίγο να τον υποχρεώσει και σε ήττα.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για το συγκρότημα του Λάκη Σπάλλα που δείχνει πως έχει τα εχέγγυα να εξασφαλίσει άνετα την σωτηρία.

Από την άλλη οι νησιώτες φαίνεται πως είχαν μείνει στην... πεντάρα επί του Μιλτιάδη την προηγούμενη εβδομάδα, μιας και η εμφάνιση τους ήταν κάτω του μετρίου παρότι πέτυχαν νωρίς γκολ.

Οι Λαθύρης και Μπίσα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τους "ερυθρόλευκους" με διπλά σε πολλές περιπτώσεις μαρκαρίσματα και 

γενικώς η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη δεν είχε τη φρεσκάδα και την φαντασία προηγούμενων παιχνιδιών. 

Προηγήθηκε νωρίς με Γεωργιόπουλο

Μόλις στο 2' ο Γεωργιόπουλος βρήκε στα δεξιά τον Λαθύρη που έπιασε το σουτ χωρίς να βρει στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λαθύρης πλαγιοκόπησε από δεξιά και σέντραρε, με τον Γεωργιόπουλο με κοντινή καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και στο 19' ισοφάρισαν... 

Αμεση απάντηση από Μαρούδα

Οι Αναγνωστόπουλος, Σώκαλης άλλαξαν την μπάλα με τον δεύτερο να βγάζει με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Μαρούδα και εκείνος με πλασέ να νικά τον Τρακάκη για το 1-1. 

Στο 25' ο Μπίσα εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια και έπιασε το ψηλοκρεμαστό πλασέ προλαβαίνοντας την έξοδο του Λυμπερόπουλου, όμως ο Πολυμενέας πάνω στη γραμμή απομάκρυνε. Μέχρι το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορούν να βγάλουν πολλές φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και παίζοντας με πάθος, άγγιξε την ανατροπή στο 48'... Υστερα από κόρνερ του Τζίφα και αδράνεια των αμυντικών, ο Πολυμενέας πήρε την κεφαλιά και ο Κολιός έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκαριών!

Νέα καλή στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" στο 62' με τον Πολυμενέα με βαθιά μπαλιά να βρίσκει τον Μαρούδα και εκείνος να κάνει το πλασέ, όμως ο Τρακάκης του είπε "όχι".

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο παρά τη φλύαρη υπεροχή των νησιωτών και στο 70' ο Στ. Ηλιόπουλος έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με την μπάλα να κοντράρει λίγο σε πόδι αμυνομένου, να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.

Ο Πάμισος πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο την εστία του Ολυμπιακού και είχε 2-3 καλές στιγμές για να πάρει το παιχνίδι. Στο 77' ο Κατσιβαρδέας μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά γέμισε στην περιοχή, με τον Τουρλίδα να δίνει στον αμαρκάριστο Μπίσα που πλάσαρε από κοντά, όμως ο Λυμπερόπουλος μπλόκαρε.

Στο 84' ο Πατσιώτης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία (για τον ίδιο λόγο είχε αντικρίσει και την πρώτη) από τον διαιτητή Μπλάνα και αποβλήθηκε, μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Ηταν μια αψυχολόγητη ενέργεια από τον 24χρονο επιθετικό που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και ενώ εκείνη πίεζε.

Στο 85' το διαγώνιο σουτ του Λαθύρη έδιωξε σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή στο 88' με τον Τζίφα να τροφοδοτεί τον Αναγνωστόπουλο που σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Τρακάκης του είπε "όχι".

Στο 90' και το 91' ο Πάμισος, που έψαχνε το νικητήριο γκολ αν και με 10 παίκτες, είχε δύο καλά σουτ, όμως το πρώτο από τον Ηλιόπουλο χτύπησε στην πλάτη του Μπάλλα και βγήκε κόρνερ και το δεύτερο από τον Λαθύρη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του, της Αθανασοπούλου και του Μαντά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Τσεκάνι (76' λ. τρ. Μπαζάνης), Τσαναλίας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Κολιός, Ηλιόπουλος, Τζίφας, Μαρούδας, Σώκαλης, Αναγνωστόπουλος (92' Στριλιγκάς).

 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος (70' Μπερερής), Χαραλαμπόπουλος (70' Παπαδόπουλος), Δημητρακόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Λαθύρης, Γεωργιόπουλος, Τουρλίδας (78' Πατσιώτης), Ηλιόπουλος, Μπίσα.