Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2013 00:30

Ωρα για θέαμα... ξεκινά το πρωτάθλημα της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον
Ωρα για θέαμα... ξεκινά το πρωτάθλημα της Α' τοπικής

Μετά από μήνες προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς έφθασε η ώρα των αποκαλυπτηρίων. Η Α' τοπική αρχίζει το απόγευμα και τα οχτώ γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ματς της πρεμιέρας αναμένεται να κατακλυστούν από κόσμο. Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών και η αγωνία για τον πρωταθλητή, αλλά και την παραμονή θα διαρκέσει μέχρι τέλους.

Ρεπορτάζ Παν. Φαντάκος


Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις. Σήμερα θα αναμετρηθούν: Δώριο - Εθνικός Μελιγαλά, Διαβολίτσι - Ανδρούσα, Ολυμπιακός Κ. - Αστέρας Αρφαρών και Α.Ο. Φαραί - Τέλλος Αγρας. Την Κυριακή θα γίνουν επίσης τέσσερις συναντήσεις: Πάμισος - Μεθώνη, Κυπαρισσία - Ομόνοια, Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου και Απόλλωνας Καλαμάτας - Σπερχογεία. Τα φώτα πέφτουν στο Δώριο - Εθνικός, Α.Ο. Φαραί - Τέλλος Αγρας και Απόλλωνας Κ. - Σπερχογεία, χωρίς να σημαίνει ότι στερούνται ενδιαφέροντος τα υπόλοιπα παιχνίδια.
Κάθε νέο ξεκίνημα άλλωστε είναι συνυφασμένο με την αισιοδοξία και οι 16 μονομάχοι μπαίνουν στη μάχη με φιλοδοξίες και υπόσχονται από την πρεμιέρα γκολ και συγκινήσεις.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα.

ΔΩΡΙΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
"Ευχάριστο πονοκέφαλο" αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας αντιμετωπίζει ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Ο τεχνικός του Δωρίου υπολογίζει όλους τους παίκτες και ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα μπει με το… δεξί στο πρωτάθλημα.  Απαντες κάνουν λόγο για ντέρμπι, αλλά ποντάρουν στην έδρα και στο φίλαθλο κόσμο.
Ο Εθνικός θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Ντίνο Βασιλόπουλο, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ηλία Μουρούσια. Ο Αντώνης Μαυρέας θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του και τα συναισθήματα γι' αυτόν είναι ανάμικτα.
Σίγουρα όμως θέλει το διπλό, αφού οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί και μια νίκη στην πρεμιέρα θα τονώσει τη ψυχολογία των παικτών.


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας θα αγωνιστεί σήμερα το Διαβολίτσι. Ο Σωτήρης Δημάκης ζήτησε πάντως… προσγείωση, διότι η Ανδρούσα αν και νεοφώτιστη, είναι επικίνδυνη ομάδα.
Ο τεχνικός του ΑΟΔ έθεσε ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα θέσει τις βάσεις για μια καλή πορεία.
Εκτός πλάνων είναι ο Ζαμπάρας, ενώ η συμμετοχή του Δασκαλάκη θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν με πολλές απουσίες. Ο λόγος για τους τραυματίες Κατσιλιέρη, Μαραγκούλια, Κοσμά και Κάλλα, ενώ είναι αβέβαιη η συμμετοχή των Δέδε και Κοντόπουλου. Παρ' όλα αυτά δεν λείπει η αισιοδοξία για θετικό ξεκίνημα, Η Ανδρούσα πρόσμενε άλλωστε αυτή τη στιγμή πάνω από 20 χρόνια και θα μπει με ενθουσιασμό στο πρώτο της παιχνίδι στην Α' τοπική, έχοντας στον πάγκο τον προπονητή που την οδήγησε στην άνοδο, τον Κώστα Καλογερόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Ο Αστέρας είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετώπισαν δύο φορές στο κύπελλο την ομάδα των Αρφαρών φέρνοντας ισάριθμες ισοπαλίες. Σήμερα όμως ελπίζουν ότι θα πανηγυρίσουν τη νίκη, που αποτελεί άλλωστε και το μοναδικό ζητούμενο.
Ο Ολυμπιακός έχει και φέτος υψηλές βλέψεις στην Α' τοπική, όπως φαίνεται από τις μεταγραφές που έγιναν.
Τα προβλήματα για την πρεμιέρα είναι τα γνωστά των τραυματιών Πανταζή, Περιβολάρη και του Αριτζή που δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ομάδας.
Από τον Αστέρα θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μπούρας και είναι αμφίβολος ο Τσιλίκος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Τάκης Βούτσας εκτιμά ότι τα ματς του κυπέλλου δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πρεμιέρα. Ευελπιστεί όμως ότι η ομάδα του μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το "Γ. Λουκαρέας".
Το ζητούμενο και φέτος για τα Αρφαρά είναι η άνετη παραμονή.


Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Με τους Βασίλη Μπλέτσα και  Μιχάλη Φασουλή στον πάγκο θα αγωνιστεί ο Α.Ο. Φαραί στην αποψινή πρεμιέρα, καθώς ο Κώστας Κλάδης αποχώρησε από τη θέση του προπονητή και θα παραμείνει στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής. Οι καλαματιανοί ανανέωσαν αισθητά το ρόστερ αυτό το καλοκαίρι και με πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες θα επιδιώξουν να πλασαριστούν σε μια υψηλή θέση. Ο αγώνας με τον Τέλλο Αγρα έχει πάντως υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά υπάρχει πίστη για νίκη.
Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Μπλέτσα, Κουτουμάνου και Χριστόπουλου.
Για τον Αγρα η μοναδική απουσία είναι του ανέτοιμου Γιαννακόπουλου. Η ομάδα των Γαργαλιάνων θέλει να φύγει με βαθμούς ή βαθμό από την Καλαμάτα και γι' αυτό ο Θανάσης Λακριντής ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ
Μετά από αρκετά χρόνια ο Πάμισος επιστρέφει στην Α' τοπική και είναι… καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει. Οι Νησιώτες θέλουν αρχής γενομένης από αύριο κόντρα στη Μεθώνη, να δείξουν πως είναι από τα φαβορί για τον τίτλο.
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος ζήτησε λοιπόν από τους παίκτες του να ξεχάσουν τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Σπερχογεία και να μπουν με το… δεξί στο πρωτάθλημα.  Εκτός είναι ο  τραυματίας Σαλαπάτας, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Αντωνίου και Χαρμπίλα. Επιστρέφει πάντως ο Χρ. Τρίψας που εξέτισε την ποινή του.
Η Μεθώνη θα παραταχθεί με ιδανική 11άδα γνωρίζοντας ότι είναι το… αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Ο προπονητής Παναγιώτης Βλαχόγιαννης εκτιμά όμως ότι: "Είμαστε έτοιμοι για ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα", ποντάροντας στην καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε θα μεταβούν χωρίς άγχος στη Μεσσήνη.


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Νίκη και καλή εμφάνιση θέλει να συνδυάσει η Κυπαρισσία στην αυριανή πρεμιέρα με αντίπαλο την Ομόνοια. Η τριφυλιακή ομάδα έδειξε και στα ματς του κυπέλλου Μεσσηνίας ότι θα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος κρατά πάντως χαμηλούς τόνους και προειδοποιεί τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν την Ομόνοια.
Αγωνιστικά, είναι εκτός ο ανέτοιμος Γ. Παναγόπουλος και ο Αναγνωστόπουλος λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.
Οσον αφορά την Ομόνοια θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της για θετικό αποτέλεσμα. Ο Σωτήρης Μπουραντώνης θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Σκόκου, Ντόκου και του στρατευμένου Π. Μπουραντώνη, ενώ κρίνεται  η αμφίβολη η συμμετοχή των Κολόζη και Ασημακόπουλου που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΕΡΑΝΗ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Νικηφόρα πρεμιέρα θέλει η Εράνη απέναντι στο νεοφώτιστο Τσικλητήρα Πύλου. Η φιλιατρινή ομάδα επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στην Α' τοπική και ελπίζει να είναι… περαστική. Στο κυριακάτικο ματς, θεωρητικά, έχει τον πρώτο λόγο, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και εντός του αγωνιστικού χώρου.
Οι απουσίες για το Δημήτρη Παναγιώτου είναι οι τραυματίες Διαμαντόπουλος και Γκίνο. Επιστρέφουν όμως οι Κώτσος και Αθανασόπουλος.
Δύο δεδομένες απουσίες έχει και ο Τσικλητήρας. Ο λόγος για τους τραυματίες Βιδάκη και Μάρη. Από εκεί και πέρα επιστρέφει ο Σωτηρόπουλος, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Πανταζόπουλου. Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής δήλωσε ότι η Εράνη έχει το άγχος και η ομάδα του θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ. - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Δύσκολο έργο έχει ο Απόλλωνας στην πρεμιέρα της Α' τοπικής, καθώς θα υποδεχτεί τη Σπερχογεία, η οποία θα είναι και φέτος από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες. Ο ιστορικός σύλλογος όμως θα προσπαθήσει με σύμμαχο την έδρα να φθάσει στη νίκη και να θέσει τις βάσεις για μια αξιόλογη πορεία.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης δεν υπολογίζουν μόνο τον Βαβαρούτσο.
Οι "ταύροι" θα αγωνιστούν πάνοπλοι στο Ενωσιακό γήπεδο και με καλό ηθικό έπειτα από την πρόκριση επί του Παμίσου. Ο Τάσος Χατζηαγγελής προσμένει δύσκολο ματς, αλλά ποντάρει στην καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο
Δώριο - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Δωρίου, 4.30 μ.μ.
Τσεκούρας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου
Διαβολίτσι - Ανδρούσα
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Κατσάς, Τσίρμπας
Ολυμπιακός Καλ. - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4.30 μ.μ.
Νίκας, Καραπιπέρης, Ταβουλαρέας
Φαραί - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 4.30 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Λουκάς

Κυριακή

Πάμισος - Μεθώνη
Γήπεδο Μεσσήνης, 4.30 μ.μ.
Νίκας, Αθανασοπούλου, Καλογερόπουλος
Κυπαρισσία - Ομόνοια
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Ζαρακοβίτης
Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Φιλιατρών, 4.30 μ.μ.
Αλεξέας, Ι. Γιαννέτσος, Γιαννέας
Απόλλωνας Καλ. - Σπεργογεία
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 7.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Καραπιπέρης, Τσαούση