Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 16:27

13 χρόνια από την τελευταία κοινή παρουσία σε ντέρμπι οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Γράφτηκε από τον
13 χρόνια από την τελευταία κοινή παρουσία σε ντέρμπι οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Στις 22 Νοεμβρίου 2003 στη Ριζούπολη διεξήχθη το τελευταίο αιώνιο ντέρμπι στο πρωτάθλημα με κοινή παρουσία στις εξέδρες οπαδών και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ηταν Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2003 στις 7 το απόγευμα όταν ο Κύρος Βασάρας σφύριζε την έναρξη αιώνιου ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι 13 χρόνια αργότερα, αυτό το παιχνίδι θα ήταν το τελευταίο στο πρωτάθλημα με κοινή παρουσία των αιώνιων οπαδών στις κερκίδες!

Στο περίφημο ντέρμπι του δευτέρου γύρου (με Δούρο, Αλέφαντο και σία), απαγορεύτηκε η μετακίνηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Και από την επόμενη σεζόν η απαγόρευση ισχύει σε κάθε παιχνίδι ανάμεσα στους αιώνιους! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν έχουν πάει ποτέ στο νέο Καραϊσκάκης, ενώ αυτοί του Ολυμπιακού δεν έχουν δει ξανά εκτός έδρας ντέρμπι με το τριφύλλι είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στη Λεωφόρο.

Η τελευταία κοινή παρουσία σε αγώνα οποιαδήποτε διοργάνωσης ήρθε την ίδια σεζόν (2003/04) στον τελικό κυπέλλου που διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη.

Νικοπολίδης, αρχηγός του Παναθηναϊκού

Για την ιστορία, το παιχνίδι στις 22/11/2003 έληξε ισόπαλο με 1-1. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό με σουτ στο 37', για να ισοφαρίσει στο 60' ο Στολτίδης με κεφαλιά. Λίγο αργότερα ο πράσινος σκόρερ φόρεσε τα ερυθρόλευκα, όπως και ο αρχηγός σε εκείνο το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, Αντώνης Νικοπολίδης.

Πηγή: sport24.gr