Κυριακή, 06 Οκτώβριος 2013 15:28

Απολαυστικός ο Μεσσηνιακός 5-0 τον Εθνικό Σαγέικων!

Γράφτηκε από τον

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στο Ναύπλιο, ο Μεσσηνιακός νίκησε σήμερα και τον Εθνικό Σαγέικων πετυχαίνοντας μάλιστα το σκορ της αγωνιστικής στον 4ο όμιλο. Οι "πράσινοι' επικράτησαν 5-0 στο πρώτο ματς ενώπιον του κοινού τους και φιγουράρουν με έξι βαθμούς στην 4η θέση, πίσω από Παναργειακό, Αχαϊκή και Α.Ε. Καραϊσκάκης που έχουν το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές!


Ο Μεσσηνιακός ήθελε ένα γκολ νωρίς για να φύγει το άγχος και το σημείωσε στο 14' με το Μπεγέτη. Στο 34' ο Εθνικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της σωστής αποβολής του γκολκίπερ Καλιακμάνη και κάπου εκεί… τελείωσε το ματς. Σε δύο λεπτά στο 39' και στο 40' οι καλαματιανοί πέτυχαν ισάριθμα γκολ με Ιωάννου (αυτογκολ) και Τσουλάκο και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την επανάληψη.

Τα έκανε όλα ο… Βιτάλι

Το κοντέρ σταμάτησε τελικά στο… 5-0 (Χελάς 69, Βιτάλι 75') με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς στο 75' αποβλήθηκε και ο δεύτερος γκολκίπερ Κανελλόπουλος. Αξιοσημείωτο ότι και τις δύο αποβολές κέρδισε ο Βιτάλι που σκόραρε, ενώ έδωσε και την ασίστ στο Χελά στο 69'.
Ο Μεσσηνιακός έφθασε με χαρακτηριστική άνεση στη δεύτερη φετινή του νίκη και δείχνει ικανός αρχικά για την παραμονή στη Γ' εθνική. Οι έξι βαθμοί στις τρεις αγωνιστικές δίνουν βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι οι "πράσινοι" παίζουν καλό ποδόσφαιρο έχοντας στη σύνθεσή τους πολλούς Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές.


Η καλή μέρα από
την αρχή φαίνεται

Ο Μεσσηνιακός μπήκε με καλή ψυχολογία στο ματς και 4' απείλησε με το πλασέ του Βιτάλι το οποίο απέκρουσε ο Καλιακμάνης. Στο 13' ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο Χελάς με ωραία ατομική ενέργεια σέντραρε από αριστερά και ο Μπεγέτης που καραδοκούσε στο β' δοκάρι έγραψε με κεφαλιά το 1-0. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά χωρίς όμως να απειλούν.
Στο 32' ο Μπεγέτης επιχείρησε να "κρεμάσει" από μακριά τον γκολκίπερ του Εθνικού, αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ταχματζίδης έβγαλε τετ α τετ με τον Καλιακμάνη το Βιτάλι. Ο Βραζιλιάνος ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον γκολκίπερ του Εθνικού που είδε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα. Ετσι κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Καννελόπουλος (πήρε τη θέση του Δαλιάνη), που στο 39' είδε τον συμπαίκτη του Ιωάννου να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από σέντρα του Δασκαλάκη. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το  2-0 έριξε ακόμα περισσότερο τη ψυχολογία των φιλοξενούμενων που πριν προλάβουν να συνέλθουν δέχτηκαν και το 3-0.  Στο 40' ο Ταχματζίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Τσουλάκος με κεφαλιά "κλείδωσε" τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του.

Τυπική διαδικασία

Στην επανάληψη ο Μεσσηνιακός σε ρυθμούς… ρελαντί έφθασε σε δύο ακόμα γκολ.
Στο 69' ο Μπεγέτης με κάθετη πάσα βρήκε το Βιτάλι που απέναντι από τον Κανελλόπουλο, πάσαρε στο Χελά για να σιγουρέψει το γκολ και ο τελευταίος σε κενή εστία έκανε το 4-0. Νωρίτερα ο σκόρερ είχε αστοχήσει με κεφαλιά μέσα στην περιοχή από σέντρα του Νινιού.
Στο 75' ο Βιτάλι ανατράπηκε από τον Κανελλόπουλο και ο ρέφερι Μακρής με καθυστέρησε έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα.  Ως εκ τούτου την εστία υπερασπίστηκε για τα υπόλοιπα λεπτά ο αμυντικός Αυγερινός. Ο Βιτάλι ευστόχησε στο πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε και δεύτερο γκολ στο 89' όταν δεν μπόρεσε να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Νινιού.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής (54' Μπιζίμης), Μπαστακός, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος (60' Σπανός), Ταχματζίδης (73' Τσουκάλης), Βιτάλι, Τσουλάκος, Χελάς.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ:  Καλιακμάνης, Θεοφανόπουλος, Νικολόπουλος, Ιωάννου, Αυγερινός, Τζίφας, Δαλιάνης (34' Κανελλόπουλος), Βουρλούμης, Μπούρδος (70' Παναγόπουλος), Φωτόπουλος, Αθανασόπουλος (66' Σπαθής).