Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2016 12:44

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Οταν ράγισε το γυαλί…

Γράφτηκε από τον

Δύο δεκαετίες πίσω μας γύρισε ο Νίκος Λυμπερόπουλος μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη στον Sport-FM. Ο Φιλιατρινός αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο της μεταγραφής του από τη «Μαύρη Θύελλα» στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1996.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μεσσήνιων φιλάθλων που έχασαν για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη τους στον Σταύρο Παπαδόπουλο. Ο τότε αλλά και σημερινός πρόεδρος μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε ικανός να… εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική Καλαμάτα στο… διάστημα, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για μεταγραφές και έμοιαζε στα μάτια του κόσμου ως ο αψεγάδιαστος ηγέτης, με την πώληση του «Λύμπε», όμως, εκείνο το προφίλ κλονίστηκε.

Στην ουσία η παραχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου στον Παναθηναϊκό ήταν εκείνη που… ράγισε το γυαλί στις σχέσεις των Μεσσήνιων φιλάθλων και της διοίκησης της τότε ΠΑΕ Καλαμάτα.

Ο Λυμπερόπουλος αποκάλυψε «on air» πως ουσιαστικά ο Παπαδόπουλος τον ανάγκασε να πάει στον Παναθηναϊκό, ενώ ο ίδιος είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ! «Είχα συμφωνήσει ότι θα πάω στην ΑΕΚ για τέσσερα χρόνια. Τότε ήμουν 20. Γυρνάω στην Καλαμάτα ένα Σάββατο για να μαζέψω τα πράγματά του. Την Κυριακή το μεσημέρι, χτυπάει το τηλέφωνο και το σηκώνει η μάνα μου. Ήταν ο κ. Βαρδινογιάννης και μου λέει “δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά πρώτα θα έρθεις εδώ να μιλήσουμε”. Τότε, πάω στον πρόεδρο της Καλαμάτας και μου λέει ή θα πας στον Παναθηναϊκό ή θα ανανεώσεις εδώ με πενταετές. Τότε είπα εγώ ότι υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ και τον Νίκο Στράτο. Μου είπε “μην σε νοιάζει καθόλου. Τα έχω κανονίσει εγώ με τον κύριο Στράτο”. Έτσι πήγα στον Παναθηναϊκό» ανέφερε ο Φιλιατρινός πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός.

Παρά τις προσπάθειες της στήλης να επικοινωνήσει με το Σταύρο Παπαδόπουλο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Αφού, λοιπόν, δεν καταφέραμε να τον βρούμε τώρα, να σας θυμίσουμε τι έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε κάποια συνέντευξη Τύπου. «Δεν ήθελα να τον δώσω, αλλά ήταν αδύνατο να μείνει. Ήθελε να φύγει οπωσδήποτε και έκανε σαν τρελός» είχε τονίσει ο πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» που επιχείρησε να καλύψει το κενό του «Λύμπε» με το Μιχάλη Αλβέρτη από τον Αθηναϊκό αλλά δεν του βγήκε. Ο τελευταίος μπορεί τεχνικά να ήταν πιο προικισμένος από τον Λυμπερόπουλο, σε ηγετική μορφή της ασπρόμαυρης ομάδας όμως δεν κατάφερε να αναδειχθεί ποτέ. Πέτυχε ορισμένα πανέμορφα και κρίσιμα γκολ, αλλά τη «Μαύρη Θύελλα» δεν τη σήκωσε ποτέ στις πλάτες του και η απώλεια του Νικόλα αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη.       

Αν δεν συνέλθει θα χάσει σύντομα

Τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η «Μαύρη Θύελλα» στο ντέρμπι κορυφής με το Μιλτιάδη κι αν τα… χασομέρια ήταν λιγότερα θα γνώριζε δίκαια την πρώτη φετινή της ήττα.

Ο Καλαντζής μπορεί να έσωσε το αήττητο στο 93’, όμως η πολύ κακή εικόνα και μάλιστα μπροστά σε αρκετό κόσμο στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ήταν εκείνη που έμεινε περισσότερο.

Εννοείται πως με ανάλογες εμφανίσεις στο μέλλον ακόμα και η «βέβαιη» πρωτιά θα κινδυνέψει σοβαρά με το Μιλτιάδη να κρατιέται για την ώρα στο -3 και 2-3 ομάδες ακόμα σε όχι και τόσο μεγάλη απόσταση.

Αν οι ποδοσφαιριστές δεν κατανοήσουν πως είναι αδύνατο να συνεχίσουν χωρίς νέες απώλειες στην πορεία τότε η πρώτη ήττα θα έρθει και μάλιστα σύντομα.    

Μπίζος το… πολυεργαλείο

Φαίνεται τελικά πως η διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ευνόησε τον Τσικλητήρα Πύλου, ο οποίος μεσοβδόμαδα επέστρεψε εμφατικά στις νίκες, επικρατώντας 3-0 του Λουτρακίου.

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια οι «ροσονέρι» του Νίκου Κακαλέτρη ευτύχησαν αυτή τη φορά να προηγηθούν σχετικά νωρίς και διεύρυναν χωρίς άγχος το προβάδισμα φθάνοντας στην πιο άνετη νίκη τους στην τρίτη κατηγορία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Άγγελος Μπίζος που αν και αμυντικός, πέτυχε δύο γκολ σε ισάριθμες στημένες φάσεις και εξελίσσεται σε πραγματικό… πολυεργαλείο για το σύλλογο της Πύλου.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός διαθέτει και τα σωματικά προσόντα αλλά και την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις κι αν συνεχίσει να ανταποκρίνεται με την ίδια επιτυχία στο διπλό ρόλο του μέσα στον αγωνιστικό χώρο το καλοκαίρι που έρχεται είναι πολύ πιθανό να αποτελεί περιζήτητο μεταγραφικό στόχο για ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

Σιούλας ο… ιεραπόστολος!

Σε έναν πραγματικό ιεραπόστολο του ποδοσφαίρου εξελίσσεται ο Τάσος Σιούλας, που ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου ακαδημιών της Άντερλεχτ στις αραβικές χώρες!

Έχοντας εργαστεί για σχεδόν μία δεκαετία στην Αμερική και 19 χρόνια στην Ευρώπη (Καλαμάτα, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΠΟΕΛ, Ντέμπρετσεν), θήτευσε στην Ινδία και συγκεκριμένα στην Γκόα αναλαμβάνοντας την εποπτεία των ακαδημιών της Σέσα. Η νέα πρόκληση στην καριέρα του Τάσου Σιούλα βρίσκεται στην Αίγυπτο, όπου θα βρίσκεται η βάση του, αλλά και στη Μέση Ανατολή.

 

Το μόνο που απομένει τώρα για τον πρώην υπεύθυνο ακαδημιών της ΠΑΕ Καλαμάτα για να σπάσει κάθε ρεκόρ είναι να συνεργαστεί με κάποιο σύλλογο από την Ωκεανία, τη μοναδική ήπειρο του πλανήτη που δεν έχει δουλέψει. Σε όλες τις άλλες (Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική) έχει υπηρετήσει το ποδόσφαιρο!