Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2016 09:49

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Αγωνιστική με φαβορί και αουτσάιντερ

Γράφτηκε από τον

Παιχνίδια με φαβορί και αουτσάιντερ περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική της Α' τοπικής που θα γίνει σήμερα και αύριο καθώς απουσιάζουν τα μεγάλα ντέρμπι. 

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Μιλτιάδη, αύριο η πρωτοπόρος της Α' τοπικής "Μαύρη Θύελλα" θα πάει στα Αρφαρά όπου θα φιλοξενηθεί από τον τοπικό Αστέρα με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο.

Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί την Καλαμάτα που είναι πρώτη και θα φιλοξενηθεί από την ομάδα του Αστέρα που είναι τελευταία στην βαθμολογία. 

Πέρα από την νίκη όμως, οι «μελανόλευκοι» θέλουν να παρουσιάσουν και βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο, μετά την πολύ μέτρια εικόνα που είχαν στο προηγούμενο ματς με τον Μιλτιάδη. 

Ο δεύτερος Μιλτιάδης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θεωρητικά θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας προέρχεται από την σπουδαία εμφάνιση με την Καλαμάτα όπου έχασε την νίκη στο 93'. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι επικίνδυνος εκτός έδρας έχοντας ήδη δύο διπλά σε Εράνη και Διαβολίτσι.

Το θεωρητικό προβάδισμα για την νίκη θα έχουν και οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, η Αναγέννηση και ο Πανθουριακός. Η Αναγέννηση θα υποδεχθεί σήμερα την Εράνη, η οποία μετά από ένα καλό σερί αποτελεσμάτων την περασμένη αγωνιστική γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον ΑΟ Φαραί. 

Ο Πανθουριακός θα φιλοξενηθεί από τον ΑΟ Φαραί. Η ομάδα της Θουρίας είναι σε καλή κατάσταση μετρώντας 4 νίκες και μια ισοπαλία (στην Κυπαρισσία) στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Ανεβασμένοι ωστόσο είναι και οι Καλαματιανοί που έχουν δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια τους με Αρφαρά εντός και Εράνη εκτός. 

Ο Πάμισος θα υποδεχθεί στην Μεσσήνη τον Εθνικό Μελιγαλά και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι «πράσινοι» θα έχουν την απουσία του τιμωρημένου Πατσιώτη ενώ ο Εθνικός, που δεν θα έχει τον τιμωρημένο Μακρυνιώτη, είναι αήττητος τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές!

Ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί την Κυπαρισσία και θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας όπου ισοβαθμεί με την Αβία. Σημαντική πάντως θα είναι η απουσία του επιθετικού Γιάννη Κούτρη που είναι τιμωρημένος. Η Τριφυλιακή ομάδα από την πλευρά της έχει μείνει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και θέλει να δώσει τέλος στο μίνι αυτό αρνητικό σερί. 

Σημαντικά ματς σε Κορδία και Διαβολίτσι

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο παιχνίδια που αναμένονται αμφίρροπα και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Στο Διαβολίτσι η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την Ανδρούσα. Το Διαβολίτσι αγνοεί την νίκη από την 3η αγωνιστική, έχοντας φέρει όμως πολλές ισοπαλίες (5), τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η Ανδρούσα είναι δείχνει βελτιωμένο πρόσωπο στα δύο τελευταία ματς με τον Βανικιώτη στον πάγκο και θα πάει για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. 

Έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της ΑΕ Αβίας με τον Τέλλο Άγρα. Η ομάδα του Κάμπου είναι χωρίς νίκη από την πρεμιέρα και ψάχνει ένα τρίποντο που θα της δώσει ανάσα. 

Η ομάδα των Γαργαλιάνων αντίθετα προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Κυπαρισσίας, ωστόσο παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία και σήμερα θα ψάξει για την πρώτη φετινή της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Σάββατο 

Μιλτιάδης - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Λάμιας, Παναγιωτόπουλος, Κασκάνης

Α.Ε. Αβίας - Τέλλος Αγρας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσακόπουλος, Βοσνάκης

Αναγέννηση Παραλίας - Εράνη

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.

Αλεξέας, Σκόρδος, Τσακόπουλος

Α.Ο. Φαραί - Πανθουριακός

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

 

Κυριακή 

 

Αστέρας Αρφαρών - Καλαμάτα

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Τσοπανάκης, Τσουκάλη

Πάμισος - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Νίκας, Βρυώνης, Μπασιλάρης

Διαβολίτσι - Ανδρούσα

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος

Απόλλωνας Καλαμάτας - Κυπαρισσία

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγώνες)

1. Καλαμάτα 19-5 23

2. Μιλτιάδης 15-10 20

3. Πανθουριακός 20-6 19

-. Αναγέννηση Παραλίας 15-8 19

5. Πάμισος 22-11 17

6. Κυπαρισσία 11-8 15

7. Εθνικός Μελιγαλά 9-9 12

8. Διαβολίτσι 9-10 11

9. Α.Ο. Φαραί 13-12 10

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 12-15 10

11. Εράνη 8-13 9

-. Ανδρούσα 7-12 9

13. Τέλλος Αγρας 11-21 7

14. Απόλλωνας Καλαμάτας 6-15 6

-. Αβία 8-18 6

 

16. Αστέρας Αρφαρών 9-19 5