Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2016 19:24

Πέρασε δεύτερος ο ΠΑΣ, 2-0 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Τρία ματς χωρίς νίκη στο γήπεδό του θα ήταν πολλά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου (26/11) επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας τη Βέροια με 2-0 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Οι Ηπειρώτες ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτεροι, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και έχοντας τον Κόντε σε πολύ καλή μέρα πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Ισπανός έδωσε τη λύση με καρφωτή κεφαλιά στο 39' και όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια. Καλός και ο Ζάιρο, βοήθησε πολύ με τις προωθήσεις του ο Κούτρης. Θετικοί οι Κοζορώνης και Γιάκος.

Με αυτό το τρίποντο ο «Άγιαξ» είναι πλέον μόνος δεύτερος στο +3 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη. Έτσι εξασφάλισε πως για άλλη μία αγωνιστική θα είναι πολύ ψηλά, ενώ αμέσως μετά πηγαίνει να παίξει με τον Ηρακλή πριν το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες». Παρεμπιπτόντως, ο αγωνιστικός χώρος ήταν ξανά τραγικός και χρειάζεται άμεσα βελτίωση γιατί κάθε ποδοσφαιριστής δυσκολεύεται ιδιαίτερα να παίξει.

Όσο για τη Βέροια, ο μόνος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Λόπεθ, ο οποίος κάποιες στιγμές έπαιζε μόνος του. Αυτό ήταν το έβδομο παιχνίδι χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τους Ημαθιώτες, οι οποίοι έμειναν στην προτελευταία θέση και θα πρέπει στα επόμενα ματς να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση για να ξεκολλήσουν από τον πάτο.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του. Προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ για να ανοιχτεί και η άμυνα της Βέροιας, αλλά αυτό δεν ήρθε. Έτσι αναγκαζόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Ο Κόντε ήταν εκείνος που έψαχναν οι συμπαίκτες του για να τελειώνει τις φάσεις, ενώ πήρε πάνω του προσπάθειες και ο Ζάιρο, ο οποίος στο 19' είχε δοκάρι με τον Λόπεθ αρχικά να έχει αποκρούσει την μπάλα. Οι δύο πλάγιοι μπακ με τα ανεβάσματά τους επεδίωκαν να προσκαλέσουν επίσης ρήγματα με τον Κούτρη κυρίως να τα καταφέρνει.

Η Βέροια κρατούσε απαραβίαστη την εστία της και λόγω της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Λόπεθ, αλλά στο 39' ο Ισπανός νικήθηκε από τον συμπατρώτη του Κόντε με καρφωτή κεφαλιά. Η ασίστ από τον Κούτρη, ο οποίος δημιουργούσε προβλήματα λόγω και των πολύ κακών επιστροφών των Σαρπόνγκ και Χαροντάκη που εναλλάσσονταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής για τη Βέροια.

Έως την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και ήταν μάλιστα και τυχεροί που στο 44' δεν αποβλήθηκε, όπως θα έπρεπε, ο Σισοκό. Σε ρηχά νερά οι Ημαθιώτες μεσοεπιθετικά, δεν κρατούσαν την μπάλα, ενώ δεν έβγαιναν ούτε σε αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα ο Περιστερίδης να περνά ένα ήσυχο απόγευμα.

Έχοντας καταλάβει το πρόβλημα που υπήρχε ο Γράφας έβαλε τον Βασιλαντωνόπουλο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προκειμένου να θωρακίσει τη δεξιά του πλευρά. Αυτό το πρόβλημα λύθηκε έτσι, αλλά το βασικό για τη Βέροια ήταν πως δεν μπορούσε να δημιουργήσει και εκεί δεν άλλαξε κάτι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαξε στα πρώτα λεπτά να βάλει και δεύτερο γκολ και έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάκο στο 48'. Έφτασε και σε κάποιες τελικές ακόμη αλλά ο Λόπεθ δεν ανησύχησε. Έτσι η Βέροια έμενε ακόμη μέσα στο παιχνίδι χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

Ωστόσο, στο 59' ο Καπετάνος κρέμασε τους συμπαίκτες του αφήνοντας τη «Βασίλισσα του Βορρά» με δέκα λόγω κουτουλιάς που έριξε στον Μιχαήλ. Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν εντελώς και οι φιλοξενούμενοι κλήθηκαν στη συνέχεια να κάνουν παιχνίδι πρωτοβουλίας έχοντας και αριθμητικό μειονέκτημα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως από τη στιγμή που η Βέροια δεν έκανε φάση με έντεκα, δεν θα μπορούσε να απειλήσει ούτε με δέκα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε ταχύτητα και έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων. Δεν αγχώθηκε καθόλου από τους Ημαθιώτες και τελικά στο 90'+2 έκανε και το 2-0 με ωραίο σουτ του Κοζορώνη καθαρίζοντας το ματς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς), βοηθοί του οι Κωστάρας (Αιτ/νιας) και Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας).

Κίτρινες: 49' Λίλα, 61' Ζάιρο - 15' Σισοκό, 23' Άρτσε

Κόκκινη: 59' Καπετάνος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Γιάκος (66' Ακόστα), Ζάιρο (87' Γαρουφαλιάς), Κόντε (81' Μαμπουλού).

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Καλί, Σισοκό (82' Βίτι), Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρτσε, Σισίνιο (66' Μεληκιώτης), Χαροντάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR