Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2016 22:51

Με υπογραφή Μάνταλου η ΑΕΚ 3-0 τον Πλατανιά

Γράφτηκε από τον

Μια λαμπάδα στο μπόι του Πέτρου Μάνταλου πρέπει ν’ ανάψει η ΑΕΚ! Παίζοντας το ίδιο άσχημα με πριν τη διακοπή -κι ενώ η νέα γκέλα έμοιαζε αναπόφευκτη- ο αρχηγός πήρε απ’ το χέρι την «Ένωση» και την οδήγησε σε αγχωτική νίκη (3-0) επί του Πλατανιά.

Με τον ηγέτη τους να σκοράρει δυο φορές (77’, 90’) και τον Αραβίδη να δίνει ενδιάμεσα τη δική του απάντηση (87’), οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στις επιτυχίες και έστω και χωρίς να πείσουν, διατήρησαν την επαφή με τις πρώτες θέσεις. Ελάχιστος κόσμος στο ΟΑΚΑ, έδειξε τη δυσφορία του για τη βελτίωση που ΔΕΝ έδειξε η ομάδα, αλλά τη βοήθησε στο τέλος να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο επί των ημερών του Ζοσέ Μοράις.

Σαν να ήθελε να πείσει τους λίγους φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ότι καλύτερα θα ήταν να προτιμήσουν (κι εκείνοι) το μπάσκετ, μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς φαντασία και χωρίς κίνηση στο χώρο, η ομάδα του Μοράις δημιουργούσε ερωτηματικά για το τι ακριβώς δούλευε στις τόσες μέρες της διακοπής. Και απέναντι σε έναν καλοστημένο και διαβασμένο αντίπαλο, δυσκολευόταν χαρακτηριστικά να διασπάσει την άμυνά του. Με τον Πατίτο λοιπόν άφαντο και τον Μάνταλο μπλοκαρισμένο, ο ορεξάτος (παρόλα αυτά που έχουν προηγηθεί) Αραβίδης ήταν ο μόνος που απειλούσε: Πρώτα με ωραίο σουτ που έφυγε έξω από το «Γ» και λίγο αργότερα με ωραία μπαλιά στον Αλμέιδα, που κατέληξε σε ένα τελείωμα απ’ αυτά που ο Πορτογάλος δεν θα είναι περήφανος. Έτσι, ο Πλατανιάς κρατούσε σχετικά άνετα το μηδέν και με τον δραστήριο Μανούσο να ταλαιπωρεί την άμυνα της ΑΕΚ, απειλούσε όποτε του δινόταν η ευκαιρία.

Μπροστά λοιπόν σε αυτό το θέαμα, ο κόσμος δίκαια δυσφορούσε στην εξέδρα. Και βλέποντας ότι ο Μοράις επιχειρούσε να αντιστρέψει την κατάσταση ρίχνοντας Πέκχαρτ και Γαλανόπουλο (δεν είχε βέβαια και άλλους στον πάγκο) εύλογα απογοητευόταν περισσότερο. Ενώ λοιπόν όλα έμοιαζαν μαύρα -και η νέα γκέλα αναπόφευκτη στο ΟΑΚΑ- η ΑΕΚ έβγαλε εγωισμό. Έστω και χωρίς να παίζει καλά, στρίμωξε τον Πλατανιά. Και χάρη στον αρχηγό της, κατάφερε τελικά να τον λυγίσει. Γιατί ο Μάνταλος βρέθηκε εκεί που έπρεπε στο 77’ για να λυτρώσει (με τη βοήθεια και της τύχης που τόσο έλειψε στα προηγούμενα ματς) την «Ένωση». Δέκα λεπτά αργότερα εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ που τόσο άξιζε (και) ο Αραβίδης. Και με άψογο σουτ στο 90’, σφράγισε τη νίκη που κρατά την ΑΕΚ ζωντανή και της δίνει χρόνο να βελτιώσει τις (εμφανείς και πάλι) αδυναμίες της.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63’ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο (90’+1’ Τσέλιος), Αλμέιδα (63’ Πέκχαρτ).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80’ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (66’ Μενδρινός), Ντεβέσα (66’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης.

 

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR