Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 14:53

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Μεγάλη νίκη σε 5 λεπτά, με Τρικουράκη και Δ. Τσουλάκο

Γράφτηκε από τον

Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, στο 54' και το 58', ο Απόλλωνας Καλαμάτας πήρε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με 2-0 απέναντι στην Κυπαρισσία χθες στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».

Οι Καλαματιανοί του Παναγιώτη Μπιζίμη πήραν έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα απέναντι στην τριφυλιακή ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου, που έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και έχασε για τρίτη συνεχόμενη φορά μακριά από την έδρα της (μετά από Εράνη και Τέλλο Αγρα). 

Το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και υπό βροχή στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

Το ημίχρονο έληξε μεν 0-0 ωστόσο φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να σημειωθεί κάποιο γκολ. Ο Απόλλωνας, που είχε πάθος και ήθελε πολύ τη νίκη, φάνηκε πιο αποτελεσματικός και με τα δύο γκολ του Τρικουράκη στο 54' και του Δ. Τσουλάκου στο 58' πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι στην Κυπαρισσία που πλήρωσε τα αμυντικά λάθη αλλά και την αδυναμία να αξιοποιήσει τις καλές φάσεις που είχε στο ματς. 

Το φιλμ του αγώνα

Ο Απόλλωνας λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει με γκολ από τα αποδυτήρια όταν στο 1' ο Τρικουράκης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε να του κλείσει το πεδίο και τελικά να αποκρούσει το σουτ του παίκτη του Απόλλωνα. 

Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 11' ο Μανδραπήλιας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τσίτσος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 13' ο Βασιλόπουλος βρήκε τον Πετρόπουλο σε πολύ καλή θέση αλλά ο τελευταίος πλάσαρε άουτ. 

Στο 15' ήταν η σειρά του Απόλλωνα να αγγίξει το γκολ όταν ο Μανωλόπουλος έκανε το σουτ, ο Λαμπρόπουλος απόκρουσε και ο επερχόμενος Δ. Τσουλάκος, μόνος του από καλή θέση, πλάσαρε άουτ. 

Στο 21' ο Κωνσταντόπουλος απείλησε ξανά για την Κυπαρισσία αλλά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. 

Στο 23' σε φάουλ του Μανωλόπουλου ο Ντιόπ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με κεφαλιά, αλλά ο Λαμπρόπουλος έβγαλε δύσκολα τη μπάλα κόρνερ. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Κυπαρισσίας χάθηκε στο 38' όταν μετά από μακρινή μπαλιά, οι Αντωνόπουλος και Ν. Παπαγεωργίου δεν συννενοήθηκαν σωστά και η μπάλα έφτασε στον Βασιλόπουλο που από πλάγια δεξιά πλάσαρε προς το άδειο τέρμα αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Με ευκαιρίες ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 48' απείλησε πρώτος ο Τρικουράκης για τον Απόλλωνα αλλά απόκρουσε ο Λαμπρόπουλος. Στο 50' ο Πετρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Ντιοπ βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος. 

Στο 51', από σουτ του Δ. Τσουλάκου και απόκρουση του Λαμπρόπουλου, ο επερχόμενος Τρικουράκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο 54' όμως έγινε το 1-0 με παρόμοιο τρόπο. Μετά από σουτ του Μανωλόπουλου, ο Λαμπρόπουλος απόκρουσε αλλά ο επερχόμενος Τρικουράκης με πλασέ σημείωσε το 1-0. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Κυπαρισσία, στο 58' οι Λαμπρόπουλος και Γιαννόπουλος έκαναν δώρο το δεύτερο γκολ, όταν δεν συνεννοήθηκαν για το ποιος θα πάρει τη μπάλα και τελικά την… άφησαν για τον Δ. Τσουλάκο που με πλασέ στην κενή εστία πέτυχε το 2-0. 

Η Κυπαρισσία πέτυχε γκολ με τον Βασιλόπουλο στο 72', όμως υπήρχε υπόδειξη οφσάιντ. 

Στο 88' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν όταν ο Κωνσταντόπουλος έβαλε την κόντρα σε απομάκρυνση αμυντικού, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι! Στην συνέχεια έφτασε στον Ντιοπ που μόνος από 3-4 μέτρα απέτυχε να σκοράρει στην κενή εστία στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς τους Γιαννέτσο και Τσίρμπα. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Φέστας, Μπούρας, Μπιζίμης, Γρ. Παπαγεωργίου, Ν. Παπαγεωργίου, Δ. Τσουλάκος (90' Σκαφιδάς), Ε. Τσουλάκος, Τρικουράκης (86' Μάραντος), Σεφεράσι, Μανωλόπουλος (86' Ξυδιάς). 

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μπακόπουλος (89' Ζαφείρης), Τσίτσος, Ντιοπ, Μανδραπήλιας, Δημητρουλόπουλος, Βασιλόπουλος, Πετρόπουλος (64' Τριανταφύλλης), Κωνσταντόπουλος.