Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 12:47

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τρίτη σερί νίκη για παίδες και νέους

Γράφτηκε από τον

Το τρία στα τρία έκαναν χθες οι ομάδες παίδων και νέων της Μεσσηνίας στο πανελλλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων.


Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, οι παίδες της Μεσσηνίας νίκησαν με 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της Ηλείας ενώ στο παιχνίδι που ακολούθησε οι νέοι της Μεσσηνίας επικράτησαν άνετα με 5-1. Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και έγιναν σε βαρύ γήπεδο και υπό βροχή.
Ετσι και οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας των ομίλων τους μετρώντας από τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ έχουν κάνει και το ρεπό τους.

Το ματς των παίδων

Οι παίδες της Μεσσηνίας πήραν τη νίκη χάρη σε δύο γκολ που πέτυχαν στην αρχή και το τέλος του αγώνα. Στο 4' ο Παπανικολόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Μικέλης απόκρουσε αλλά ο επερχόμενος Κωστέας με πλασέ πέτυχε το 1-0.
Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σαρδέλη που πλάσαρε λίγο άουτ στο 25' και με τον Αλεξανδρόπουλο που πλάσαρε επίσης λίγο άουτ στο 37'.
Στο 45΄ο Σαρδέλης βρήκε τον Κωστέα στην περιοχή, αλλά οι φιλοξενούμενοι τον έκοψαν την τελευταία στιγμή.
Στο 68' ο Παπανικολόπουλος είχε ένα καλό σουτ για την Μεσσηνιακή ομάδα με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.
Στο 72΄ο Ρουμελιώτης σούταρε από καλή θέση, απόκρουσε ο Μικέλης και ο Κοσμόπουλος με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 76΄ απείλησε η Ηλεία με τον Καρούσο να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε λίγο έξω, κόρνερ.
Στο τελευταίο λεπτό, το 80' η ομάδα της Μεσσηνίας διπλασίασε τα τέρμτα της όταν ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Θεοδωρόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.
Διαιτητής ήταν ο Λιάρος και βοηθοί οι Παναγάκος, Ισάκοβ, όλοι από την Ηλεία.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΙΔΕΣ: Καραχάλιος, Αρβανίτης, Οικονομέας, Καλύβας, Κοτσιλιέρης, Παπανικολόπουλος (75′ Θεοδωρόπουλος), Κοσμόπουλος, Κωστέας, Σαρδέλης (65′ Ρουμελιώτης), Αλεξανδρόπουλος (80′ Κακαλέτρης).
ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΣ: Μικέλης, Κούζης (55′ Ψιούρης), Γιαννόπουλος, Μαρτσακλής, Πλατής, Διονυσόπουλος, Πλαστουργός (80′ Παρασκευόπουλος), Ζαβός (80' Παυλόπουλος), Κακόγιαννης (65′ Καρούσος), Φερεκίδης (80′ Γιαννικόπουλος), Θεοδωρόπουλος (80′ Σκοζάι).        

Το ματς των νέων

Μετά τη Ζάκυνθο (3-2) και τη Λακωνία (6-1), η Μεσσηνία νίκησε χθες και την Ηλεία με το εντυπωσιακό 5-1 και έχει το απόλυτο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων.  Οι νέοι ήταν "καταιγιστικοί" στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημείωσαν τέσσερα γκολ  Ετσι το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει αισθητά.
Μόλις στο 5' η Μεσσηνία άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κουτσουρόπουλου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον γκολκίπερ Βλάχο που έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας σε έξοδό του και στη συνέχεια ανέτρεψε τον φορ των γηπεδούχων.
Στο 16' ο Βλάχος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Κανιώρου και στο 29' έγινε το 2-0 με κοντινό πλασέ του Κουτσουρόπουλου, ύστερα από φάση διαρκείας και ολιγωρία της άμυνας της Ηλείας, που είχεπολλά προβλήματα. Κάτι που φάνηκε και στο 34', όταν ο Μπούνας έκανε τη σέντρα και ο γκολκίπερ Βλάχος, είδε την μπάλα στην έξοδό του να περνά από πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα.
Η Μεσσηνία έλεγχε απόλυτα το ματς και στο 43' έφθασε και στο 4-0, με κοντινό πλασέ του Ζώτου, από ωραία σέντρα του Κανιώρου. Η Ηλεία μείωσε σε 4-1 με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπατζάκα στο 58'. Στο 62' ο Κουτσουρόπουλος επιχείρησε να τελειώσει μόνος τη φάση, αντί να πασάρει και ο Βλάχος απομάκρυνε σε κόρνερ. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ζώτος στο 87' με περίτεχνη τρίπλα και σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καλογερόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Μπίτσικας, Μπούνας, Κακαλέτρης, Ζαφείρης, Κανιώρος, Κανανάι *46' Τσιγαρίδης), Κουτσουρόπουλος (84' Μπουρίκας), Ζώτος, Κλάδης (75' Μπουρδέκας).
ΗΛΕΙΑ: Βλάχος, Μπινιάρης (35' Κωνσταντόπουλος), Καρλέτσης, Γιαννακόπουλος, Βασιλακόπουλος, Μαρκόπουλος, Βλαχόπουλος (72' Λούρμπας), Παναγόπουλος, Γιαννόπουλος (72' Παπαβασιλείου), Μπατζάκας, Μιχαλόπουλος.