Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 11:47

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι Πανθουριακός - Αναγέννηση στο Ασπρόχωμα - στο Στάδιο με Ολυμπιακό Καλ. η "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Το ντέρμπι του Πανθουριακού με την Αναγέννηση ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα με τον Πανθουριακό να βρίσκεται στην 4η θέση και την Αναγέννηση στην 2η της Α' τοπικής. Οι βαθμοί που τους χωρίζουν ωστόσο είναι μόλις δύο ενώ πολύ μικρές φαίνονται και οι αγωνιστικές διαφορές τους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Το αυριανό παιχνίδι που θα γίνει στις 3 μ.μ. στο Ασπρόχωμα αναμένεται λοιπόν με έντονο ενδιαφέρον και πιθανότατα θα φέρει ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Η πρωτοπόρος Καλαμάτα θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο τον επικίνδυνο Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο 2ος της βαθμολογίας Μιλτιάδης έχει δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει στο Μελιγαλά τον ανεβασμένο Εθνικό. Εκτός έδρας, με την Ανδρούσα παίζει την Κυριακή και ο 5ος Πάμισος ενώ η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι.
Αξιοσημείωτο ότι όλα τα ματς αυτή την αγωνιστική στην Α' τοπική διεξάγονται Κυριακή με μοναδική εξαίρεση το Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας που θα γίνει σήμερα Σάββατο.

Αντίπαλοι για δεύτερη φορά
ενώ ακολουθεί η ρεβάνς κυπέλλου

Πανθουριακός και Αναγέννηση έχουν συναντηθεί ήδη μια φορά φέτος. Ο λόγος για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας που έγινε με γηπεδούχο την Αναγέννηση, η οποία με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά επικράτησε με 2-1 και έχει πάρει μικρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό.
Ο επαναληπτικός ημιτελικός θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου και θα είναι η τρίτη φετινή κόντρα των δύο ομάδων αφού θα προηγηθεί η αυριανό, για το πρωτάθλημα, στο γήπεδο του Ασπροχώματος.
Ο Πανθουριακός προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΑΟ Φαραί ενώ η Αναγέννηση από το εντυπωσιακό 4-0 επί της Εράνης. Το ματς πάντως αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπο αφού πρόκειται για δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά  φέτος
στο Στάδιο η Καλαμάτα

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί αύριο στο Δημοτικό Στάδιο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι της στο Δημοτικό Στάδιο. Στόχος δεν είναι άλλος από την νίκη για τους «μελανόλευκους» που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Αναγέννηση. Ο Χρήστος Καλαντζής ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που στέρησε την συμμετοχή του στο προηγούμενο ματς στα Αρφαρά και θα είναι στην διάθεση των προπονητών του αύριο. Νο Ολυμπιακός στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έφερε ισοπαλίες με δυνατές ομάδες όπως είναι ο Πάμισος και ο Μιλτιάδης. Είναι λοιπόν σε καλή κατάσταση και σίγουρα θα αποτελέσει επικίνδυνο αντίπαλο για την Καλαμάτα αύριο.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Σήμερα θα διεξαχθεί μόνο ένα παιχνίδι, με τον Απόλλωνα Καλαμάτας να υποδέχεται την ΑΕ Αβίας.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την μεγάλη νίκη επί της Κυπαρισσίας ενώ στο σημερινό ματς θα λείψουν οι Φωτιάδης, Κούτρης ενώ επιστρέφει ο Παυλάκος. Η ομάδα του Κάμπου προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Τέλλο Άγρα και αγνοεί την νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση και να έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς.
Ο Εθνικός θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη στο Μελιγαλά. Οι γηπεδούχοι είναι σε ανοδική πορεία, είναι αήττητοι τις τέσσερις τελευταίας αγωνιστικές ενώ την περασμένη Κυριακή έμειναν όρθιοι (2-2) και στην Μεσσήνη με τον Πάμισο.
Ο Μιλτιάδης μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τις έξι σερί νίκες, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει μείνει μακριά από την νίκη (3 ισοπαλίες, μια ήττα).
Ο Τέλλος Άγρας παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία και θέλει το τρίποντο κόντρα στον ΑΟ Φαραί, στο ματς που θα γίνει αύριο στους Γαργαλιάνους. Οι Καλαματιανοί προέρχονται από το 2-2 με τον Πανθουριακό και δείχνουν ανεβασμένοι με δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τρία τελευταία παιχνίδια τους.
Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Πολύ καιρό χωρίς νίκη είναι το Διαβολίτσι που έχει πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες στα τελευταία εφτά παιχνίδια του.
Η Εράνη θα υποδεχθεί στα Φιλιατρά τον Αστέρα Αρφαρών. Οι Φιλιατρινοί προέρχονται από την βαριά ήττα από την αναγέννηση (4-0) και θέλουν οπωσδήποτε επιστροφή στις νίκες απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας Αστέρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.
Στην Ανδρούσα η ομώνυμη ομάδα παραμένει αήττητη από την ώρα που την ανέλαβε ο Σπύρος Τσίκινης. Στο αυριανό ματς με τον Πάμισο θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία της στο Κύπελλο Μεσσηνίας, όταν είχε νικήσει με 1-0 και είχε αποκλείσει από το θεσμό τους πράσινους.
Ο Πάμισος προέρχεται από δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Εθνικό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες ώστε να μην απομακρυνθεί και άλλο από το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο
Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Κασκάνης

Κυριακή
Καλαμάτα - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Τσίρμπας, Τσουκάλη
Εράνη - Αστέρας Αρφαρών
Νέο γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Αντωνόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά - Μιλτιάδης
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Σ. Τσαούση
Πανθουριακός - Αναγέννηση Παραλίας
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Ταβουλαρέας, Γιαννακλής
Ανδρούσα - Πάμισος
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιατέας
Τέλλος Άγρας - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Γκούμας, Τσακόπουλος, Καύκας
Κυπαρισσία - Διαβολίτσι
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Σκόρδος, Παλλαδινός, Τσοπανάκης

Α' ΤΟΠΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Καλαμάτα 23-6 26
2. Αναγέννηση Παραλίας 19-8 22
3. Μιλτιάδης 16-11 21
4. Πανθουριακός 22-8 20
5. Πάμισος 24-13 18
6. Κυπαρισσία 11-10 15
7. Εθνικός Μελιγαλά 11-11 13
8. Διαβολίτσι 9-10 12
9. Α.Ο. Φαραί 15-14    11
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 13-16 11
11. Ανδρούσα 7-12 10
12. Εράνη 8-17 9
-. Απόλλωνας Καλαμάτας 8-15 9
14. Τέλλος Αγρας 12-22 8
15. Αβία 9-19 7
16. Αστέρας Αρφαρών 10-23 5