Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 13:14

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-0: Θετικός ο βαθμός απέναντι σε δυνατό αντίπαλο

Γράφτηκε από τον

Πολύ υψηλό βαθμό παίρνει ο Τσικλητήρας Πύλου στο χθεσινό... τεστ με τον Παναρκαδικό... Η Μεσσηνιακή ομάδα έμεινε στο 0-0 με τους Αρκάδες, οι οποίοι είναι δεύτεροι στη βαθμολογία του 3ου ομίλου και κυνηγούν την Παναχαϊκή.

Ενα θετικό αποτέλεσμα για τον Τσικλητήρα που κοίταξε στα μάτια τον ισχυρό του αντίπαλο και του έβαλε δύσκολα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα η ομάδα που έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες ήταν αυτή της Πύλου, με κορυφαία του Γραμματικόπουλου στο 51'.

Ετσι το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη έμεινε αήττητο για τρίτη σερί αγωνιστική και συνεχίζει να βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα (7η θέση), πολύ μακριά από οποιαδήποτε... περιπέτεια.

Ματς χωρίς πολλές φάσεις

Ο αγώνας έγινε παρουσία 200 περίπου θεατών του Τσικλητήρα που αψήφισαν το ψιλόβροχο που έπεφτε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στάθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την ομάδα της Τρίπολης 

στο 5' με τον Παπουτσή να σεντράρει και τον Σαλαπάτα να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε πάνω από την εστία.

Η απάντηση του Τσικλητήρα ήρθε στο 8' όταν ο Πύλιος "χόρεψε" από δεξιά την άμυνα του Παναρκαδικού και γέμισε για τον Γραμματικόπουλο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά σε σώματα ενώ είχε πορεία προς την εστία.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με τους φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή, χωρίς όμως να βγάζουν καλές φάσεις με εξαίρεση αυτή του 30' όταν ο Γκρόσιος πλαγιοκόπησε από αριστερά και σέρβιρε για τον Καδά που έπιασε το συρτό σουτ στην κίνηση, όμως ο σταθερότατος Παλιγγίνης του είπε "όχι" αποκρούοντας στην αριστερή γωνία.

Για τους γηπεδούχους ο Ζαχαρόπουλος έκανε πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου, με τους Πύλιο και Γραμματικόπουλο να κερδίζουν πολλές μάχες μπροστά.

Στο 40' ο Παναγόπουλος έκανε τη σέντρα με την κεφαλιά του Κερμενίδη να μην βρίσκει στόχο.

Μεγάλη ευκαιρία στο 51' με Γραμματικόπουλο

Στο δεύτερο μέρος ο Τσικλητήρας μπήκε καλύτερα, έχοντας καλή κυκλοφορία και ασφυκτικό πρέσινγκ.

Στο 51' μάλιστα χάθηκε η σημαντικότερη φάση στο ματς... 

Ο Ζαχαρόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Γραμματικόπουλο, ο οποίος έκανε καλό κοντρόλ και έπιασε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Καπετάνος απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά όλους τους χώρους προς την εστία του Παλιγγίνη με τους Μπίζο και Ρούσση να κάνουν καλό παιχνίδι και έψαχναν πιιο ζωηρά το γκολ, σε σχέση με τον ακίνδυνο επιθετικά Παναρκαδικό.

Στο 63' ο Πύλιος έπιασε ένα ξαφνικό βολέ με τον Καπετάνο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 85' και πάλι για την ομάδα της Πύλου με τον Πύλιο να σεντράρει και τον Τσάτσο να παίρνει την κεφαλιά που κόντραρε σε σώματα και έφυγε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά οι Αρκάδες έψαξαν το γκολ, όμως έμειναν χωρίς φάση στο β' ημίχρονο και μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που έφυγαν με τον βαθμό από την Πύλο!

Καλή ήταν η διαιτησία του Κούλη και των βοηθών του Καραλή και Λάττα, όλοι τους από την Ηλεία. 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς, Ρούσσης, Μπίζος, Ζαχαρόπουλος, Κερμενίδης (66' Κωστής), Μεντούρ (78' Κυριαζόπουλος), Πύλιος (88' Σβίγγος), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Καπετάνος, Πετρόπουλος, Γκρόσιος, Δήμος (87' Π. Σαλαπάτας), Χατζόπουλος, Κυριακόπουλος, Παπουτσής, Σταθουλόπουλος, Τ. Σαλαπάτας (90' Κολιόπουλος), Καδάς, Καναβέτας (70' Ραχίμ).