Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 13:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Λύτρωση στο 89' με Καλαντζή!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Λύτρωση στο 89' με Καλαντζή!

Κοντά στην τρίτη της ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα βρέθηκε χθες στο Δημοτικό Στάδιο η Καλαμάτα όμως ο Χρήστος Καλαντζής έδωσε την λύση στο 89' και έστειλε την ομάδα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στο +6 από την δεύτερη Αναγέννηση.

Το παιχνίδι έγινε υπό βροχή και ήταν μονόλογος των γηπεδούχων απέναντι στον Ολυμπιακό που έπαιξε αμυντικά για την ισοπαλία.

Η Καλαμάτα είχε πολλές ευκαιρίες και τρία δοκάρια αλλά αδυνατούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, πληρώνοντας είτε την δυστοκία των παικτών της είτε το προβλέψιμο από ένα σημείο και μετά παιχνίδια της, μέχρι να έρθει τελικά το γκολ του Καλαντζή λίγο πριν το φινάλε. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 35 λεπτών καθώς άργησε να έρθει στο γήπεδο ο γιατρός του αγώνα. Μάλιστα από τη στιγμή που η ώρα περνούσε οι διαιτητές ήταν κοντά στο να κλείσουν το φύλλο αγώνα σε βάρος της γηπεδούχου Καλαμάτας, ωστόσο ο γιατρός ήρθε τελικά στο γήπεδο και το ματς έγινε κανονικά.

Υπεροχή, δοκάρι και ευκαιρίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καλαμάτα να παίζει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Λυμπερόπουλου.

Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 6' σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού. Αρχικά το σουτ του Μπαστακού κόπηκε από αμυντικό λίγο πριν την τελική γραμμή με την μπάλα να φτάνει στον Νικολόπουλο που με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην συνέχεια ο Αθανασόπουλος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Η Καλαμάτα είχε μπει δυνατά στο ματς και απείλησε με κεφαλιά του Καλαντζή στο 8' (άουτ) και σουτ του Σαραντόπουλου στο 9' (απόκρουση).

Στο 17' ο Καλαντζής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά είχε υποδειχθεί και πάλι οφσάιντ - σωστά - ο Νάτσης στο ξεκίνημα της φάσης. 

Ο Ολυμπιακός βγήκε πρώτη φορά μπροστά στο 26' όταν ο Τσαναλίας βρήκε τον Μαρούδα που πλάσαρε από καλή θέση αλλά μπλόκαρε ο Κωνσταντακόπουλος.

Στο 37' ο Νάτσης πλάσαρε αδύναμα μόνος από 3-4 μέτρα για να μπλοκάρει ο Λυμπερόπουλος. Νέα μοναδική ευκαιρία έχασε ο Σαραντόπουλος στο 43' όταν νικήθηκε στο τετατετ με τον Λυμπερόπουλο. Τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 44' με την κοντινή κεφαλιά του Λιόλιου να εξουδετερώνει ο Λυμπερόπουλος.

Τσουλάκος στο 52' και Καλαντζής στο 54΄ήταν οι πρωταγωνιστές στις πρώτες χαμένες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους.

Ο Αθανασόπουλος αστόχησε από καλή θέση στο 61' ενώ λίγο έξω πέρασε η κεφαλιά του Καντούτση στο 66'.

Στην συνέχεια η πίεση της Καλαμάτας ήταν μεν ασφυκτική όμως σε πολλές περιπτώσεις ανορθόδοξη αφού, με δεδομένη πλέον και την κούραση, προσπαθούσε να απειλείσει κυρίως με σέντρες. 

Διπλό δοκάρι στο 84', γκολ ο Καλαντζής στο 89'

Απίστευτη ευκαιρία με διπλό δοκάρι χάθηκε στο 84' για την Καλαμάτα. Μετά από σέντρα του Καλογερόπουλου, η κεφαλιά του Αθανασόπουλου αποκρούστηκε πρώτα από τον Λυμπερόπουλο και στην συνέχεια από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στην συνέχεια ο Βασιλόπουλος μόνος από 2 μέτρα σούταρε με δύναμη ξανά στο οριζόντιο δοκάρι σε μια πραγματικά απίστευτη φάση.

Στο 88' μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Καντούτση έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πολυμενέας.

Τελικά η λύση ήρθε στο 89' από τον Χρήστο Καλαντζή που ελίχθηκε λίγο μέσα στην περιοχή και αριστερά και με σουτ πέτυχε το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Καλαντζής είχε νέο δυνατό σουτ που έβγαλε σε κόρνερ ο καταπληκτικός χθες Λυμπερόπουλος.

Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας με βοηθούς τον Τσίρμπα και την Τσουκάλη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός (68' Βασιλόπουλος), Νικολόπουλος, Καλαντζής, Νάτσης, Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος (75' Κουρούπης).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Στ. Μπάλας (61' Μπέρμπερι), Tσαναλίας , Πολυμενέας, Γ. Μπάλας, Κολιός, Ηλιόπουλος, Τζίφας, Μαρούδας, Σώκαλης (32' λ.τ. Μπαζάνης), Αναγνωστόπουλος (86' Ροβολής).