Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 16:42

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-1: Με πρωταγωνιστή τον Μανωλόπουλο

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος με τα γκολ που σημείωσε οδήγησε τον Απόλλωνα Καλαμάτας στην επικράτηση με 2-1 επί της Α.Ε. Αβίας, στο σαββατιάτικο ματς που διεξήχθη στο "Γ. Λουκαρέας".

Ήταν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, τρία γκολ, δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα, αλλά χωρίς θέαμα, αφού στόχος των δύο αντιπάλων ήταν η διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος έτσι ώστε να συνεχίζουν την προσπάθεια για απομάκρυνση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κερδισμένος βγήκε ο Απόλλωνας, που για 3ο σερί παιχνίδι διατήρησε το αήττητο, έχοντας μια ισοπαλία στην Ανδρούσα (0-0) και μια νίκη εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική επί της Κυπαρισσίας (2-0). Μια νίκη που το απομάκρυνε

Η Α.Ε. Αβίας έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, αφού με εξαίρεση τη νίκη στην πρεμιέρα (2-0 εντός τον Εθνικό Μελιγαλά), μετράει 4 ισοπαλίες στα ματς με Ανδρούσα, Α.Ο. Φαραί με το ίδιο σκορ 2-2 και Εράνη, Τέλλο Άγρα, επίσης με το ίδιο σκορ 1-1. Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς, βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, αλλά θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αν οι παίκτες της εκμεταλλευόντουσαν την αριθμητική τους υπεροχή για όλο το β' ημίχρονο, όταν και αποβλήθηκε ο Γρ. Παπαγεωργίου, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης. Το γεγονός ότι ο Απόλλωνας αντέδρασε άμεσα και μετά από 3 λεπτά πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, σίγουρα έπαιξε το ρόλο του, όμως υπήρχε χρόνος για να αντιδράσει. Αυτό η ομάδα του Κάμπου δεν το έδειξε στη συνέχεια της αναμέτρησης, με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία που είχε ο Κορμπής στο 90', αφού οι παίκτες της έβγαζαν εκνευρισμό και αντιδρούσαν σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή Μπλάνα, που ήταν εις βάρος τους. Έτσι χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπόρεσαν να βγουν με αξιώσεις και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αντωνόπουλου. Μάλιστα στο 78' έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο  Καραματσούκης, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους να διεκδικήσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Τα γκολ και οι φάσεις

Στο 19' ο Τρικουράκης έκανε τη σέντρα και ο Μανωλόπουλος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 46' από σέντρα του Καραματσούκη, ο Κορμπής βγήκε στην πλάτης της άμυνας του Απόλλωνα και με πλασέ νίκησε τον Αντωνόπουλο, γράφοντας έτσι το 1-1. Στο 49' ο Μανωλόπουλος με καλοκτυπημένο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας του Κουτίβας και πέτυχε τελικό 2-1.

Στο 43' ο Μανωλόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 86' ο Κουτίβας έπεσε στη δεξιά του γωνία και μλόκαρε το σουτ που έκανε ο Βουρνάς έξω από την περιοχή. Ένα λεπτό μετά ο Δ. Τσουλάκος πάσαρε στον Μανωλόπουλο και αυτός με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 90' ο Κορμπής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αντωνόπουλο, έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι, απέκρουσε σωτήρια διώχνοντας την μπάλα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Για διαμαρτυρία αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη κάρτα που δέχτηκαν στο ίδιο λεπτό οι Γρ. Παπαγεωργίου (46') και Καραματσούκης (78'). Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την αποβολή του Καραματσούκη, ο προπονητής Διονύσης Πουλής και οι υπόλοιποι παίκτες που ήταν στον πάγκο της Α.Ε. Αβίας αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 35' ο Κώστας Αλντέσκου τραυματίστηκε στο δεξί μάτι (σκίσιμο στο βλέφαρο) σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ν. Παπαγεωργίου. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρείχε ο γιατρός του αγώνα κ. Πανομήτρος, ο παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ώστε να κάνει ράμματα γιατί αιμορραγούσε. 

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς διαιτητές την Αθανασοπούλου και τον Κασκάνη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Φέστας (78' Μάραντος), Μπούρας, Μπιζίμης, Γρ. Παπαγεωργίου, Ν. Παπαγεωργίου, Δ. Τσουλάκος, Ε. Τσουλάκος, Τρικουράκης (76' Βουρνάς), Σεφεράσι (52' Παυλάκος), Μανωλόπουλος.

 

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κουτίβας, Βαβαρούτσος, Φουρναράκος, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Αποστολίδης, Γιαννέας (75' Μητσέας), Αλντέσκου (36' Καραματσούκης), Κορμπής, Γεωργαντάς, Παγώνης.