Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 12:42

Στον τελικό η Αναγέννηση Παραλίας μετά από 25 χρόνια!

Γράφτηκε από τον

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας μετά από 25 χρόνια πήρε χθες το απόγευμα η Αναγέννηση Παραλίας!

Η «Μπάρτσα» πήρε 1-1 στο γήπεδο του Ασπροχώματος από τον Πανθουριακό στον επαναληπτικό ημιτελικό και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του θεσμού. 

Η προηγούμενη φορά, όπου μάλιστα κέρδισε και αναδείχθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας ήταν την περίοδο 1991-1992. Τότε είχε αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Μεσσήνης, τον οποίο νίκησε με 1-0.

Τώρα θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή από το ζευγάρι Καλαμάτα - Ανδρούσα (1-1 το πρώτο ματς) που θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου. 

Στη χθεσινή αναμέτρηση, ο Πανθουριακός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 57', αλλά η Αναγέννηση κατάφερε στο επόμενο λεπτό να ισοφαρίσει, και κατά κάποιο τρόπο πήγε να κάνει την ανατροπή στο σκορ, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν σε γενικές γραμμές καλό παιχνίδι, κυρίως στην επανάληψη που είχαμε τδύο γκολ, αλλά και πιο αξιόλογες φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν πιο αξιόλογες φάσεις κυρίως στην επανάληψη, ενώ θα μπορούσαν να στείλουν τον αγώνα στην παράταση αν στο 88' έβαζαν το γκολ σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Λίβα.

Τα δύο γκολ

Στο 57' ο Κάνιστρας έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Λίβας με το ένα χέρι διώχνοντας την μπάλα πλάγια, εκεί που κινήθηκε ο Χελάς και με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-0, που ήταν σκορ πρόκρισης για τους γηπεδούχους. Ένα λεπτό μετά όμως ο Κορομηλάς βρήκε κενό χώρο και σούταρε από μακριά με τον Σταθά να αιφνιδιάζεται και παρά την προσπάθεια του να αποκρούσει, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-1.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του αγώνα έγινε στο 88' με τους γηπεδούχους να χάνουν κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν και να πάνε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Ντόκο έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Χελά, αυτός έφτασε στην περιοχή και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ έκανε τη σέντρα για να αποκρούσει αρχικά ο Λίβας. Η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι σχεδόν με τον Κλουβάτο να επιχειρεί με προβολή να την σπρώξει στα δίχτυα, όμως κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πανταζής έκανε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Νωρίτερα στο 61' ο Ντόκο εκτέλεσε φάουλ, ο Πετρόγιαννης έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει σωτήρια ο Λίβας.

Άλλες καλές φάσεις για γκολ έχασαν οι Ντόκο (30' μακρινό σουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Λίβας) και Χελάς (55' σουτ άουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τους Λάμια και Καρβούνη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι (84' Αντωναίος), Κλουβάτος, Καράμπελας, Ντόκο, Μουστάκας, Σπ. Δασκαλάκης (27' λ.τρ. Κάνιστρας), Πανταζής, Χελάς.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Γερμάνης, Κορομηλάς (77' λ.τρ. Βεργόπουλος), Δουρούμης, Κανελλόπουλος, Θ. Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος (92' Πετράκος), Τρίψας, Μάρης (69' Μπαλαλάς), Τριανταφυλλάκης.