Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2013 20:51

Η μεγάλη επιστροφή του Εθνικού στο Μελιγαλά, το Σάββατο με Εράνη

Γράφτηκε από τον

 

Ηταν 15 Μαϊου του 2011 όταν ο Εθνικός υποδεχόταν στο Μελιγαλά τον Πατίστα (0-1)  για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Α' τοπικής τη σεζόν 2010-11. Εκτοτε ξεκίνησε η ξενιτιά και η ταλαιπωρία μέχρι το γήπεδο να πρασινίσει. 

Η ομάδα του Μελιγαλά μετακόμισε για προπονήσεις και αγώνες στο Δώριο, εκεί όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην Α'΄τοπική και βίωσε και την πρώτη συμμετοχή της ιστορία της στη Δ' εθνική. Η ήττα όμως από τον Εθνικό Σαγέικων στο φινάλε στέρησε την άνοδο στη Γ' εθνική και σήμανε ταυτόχρονα τον υποβιβασμό στην Α' τοπική.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι εάν ο Εθνικός έπαιζε στη φυσική του έδρα, δεν θα υποβιβαζόταν.
Το θετικό όμως από την περσινή σεζόν ήταν ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά., το  οποίο είναι έτοιμο να ανοίξει ξανά τις πύλες του για αγώνα πρωταθλήματος μετά από 29 μήνες. Από εκείνο δηλαδή το ανοιξιάτικο απόγευμα του Μαϊου.
Ο Εθνικός θα υποδεχτεί  το Σάββατο στο Μελιγαλά την Εράνη σ' ένα ντέρμπι με άρωμα… Δ' εθνικής. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η φιλόδοξη ομάδα έχει πατήσει το χορτάρι για τα φετινά ματς του κυπέλλου με Βέργα και Πανθουριακό, αλλά το μεθαυριανό είναι το πρώτο ενώπιον του κοινού της για το πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
 Ετσι αναμένεται πλήθος κόσμου στο Στάδιο με φιλάθλους και των δύο ομάδων.


"Η έδρα θα παίξει ρόλο"

Ο Αντώνης Μαυρέας σχολιάζοντας το σαββατιάτικο ντέρμπι είπε: "Είναι ένα ματς με χρώμα Δ' εθνικής, με δύο ομάδες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Από πλευράς ετοιμότητας δεν ήμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Αν γινόταν πιο αργότερα αυτό το ματς, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα. Πιστεύω όμως ότι θα γίνει ένα καλό ματς. Εμείς έχουμε ένα προβάδισμα λόγω έδρας και όχι μόνο. Πιστεύω ότι η έδρα θα παίξει φέτος ρόλο για να πάρουμε το πρωτάθλημα", καταλήγει ο προπονητής του Εθνικού.
Η προετοιμασία για την Εράνη συνεχίστηκε σήμερα με προπόνηση στο γήπεδο της Σπερχογείας ώστε να προστατευτεί ο αγωνιστικός χώρος στο Μελιγαλά. Εκτός πλάνων είναι ο Βασιλόπουλος, ενώ κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή των Κωνσταντόπουλου και Κουτίβα.