Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 11:53

Ανεπανάληπτες στιγμές μισαλλοδοξίας ή πλάνη; (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Λίγες μόνο ώρες πριν την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού μια είδηση κεραυνός πέφτει στη πόλη της Σπάρτης, αυτή της παραίτησης  του κ. Γιαννακόπουλου από την ομάδα εξηγώντας αναλυτικά  τους λόγους της αποχώρησης του.

Η ώρα ήταν 8 το βράδυ όπου έξω από το ξενοδοχείο που θα κατέφθανε η ομάδα του Ολυμπιακού είχε αρχίσει να μαζεύετε κόσμος, νέα παιδιά κυρίως που ήθελαν να δουν και να χειροκροτήσουν την ομάδα που ενδεχομένως να μην τους είχε δοθεί η ευκαιρία μέχρι στιγμής να τους συναντήσουν από κοντά.

Το club του Ολυμπιακού της Σπάρτης έχοντας ετοιμάσει θερμή υποδοχή, έκανε την εμφάνιση του στην οδό  Κων. Παλαιολόγου  με βεγγαλικά αλλά κυρίως με  συνθήματα που σίγουρα δεν τους τιμούσαν ιδιαίτερα, αντιθέτως ήταν άκρως προσβλητικά διότι βρίσκονταν εντός της πόλης (μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι) και όχι στο γήπεδο!

Όλα αυτά συνεχίστηκαν και μπροστά από το ξενοδοχείο όπου οι οργανωμένοι οπαδοί συνέχισαν με υβριστικά συνθήματα  έναντι του κ. Γιαννακόπουλου αλλά και εμμέσως εναντίον των Σπαρτιατών (όπως ακούγονται και στο παρακάτω video).

Τελικά όντως μπερδεμένος αναρωτήθηκα αν όλοι αυτοί είναι Σπαρτιάτες πρώτα και μετά Ολυμπιακοί;

Συλλογίστηκα αν ζω ανεπανάληπτες στιγμές μισαλλοδοξίας ή πλάνης;

Τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα είχαν και άλλοι δίπλα μου πολίτες της Σπάρτης που τους γνώριζα.

Έπρεπε να λύσω το γρίφο… και έτσι ρωτώντας το πλήθος που φώναζε τα συνθήματα και παρατηρώντας προσεχτικά ποιοι ήταν αυτοί που έδινα την εντολή έναρξης των συνθημάτων , διαπίστωσα τα εξής:

Α) Οι οργανωμένοι (50 άτομα) οπαδοί που κατέφθασαν ήταν κυρίως φοιτητές οι οποίοι δεν είναι Σπαρτιάτες και μέσα σε αυτούς μπορεί να ήταν και κανένας  Σπαρτιάτης.

Β) Οι λίγοι συμπολίτες που βρίσκονταν εκεί δεν συμμετείχαν ουσιαστικώς, απλά είχαν πάει με το παιδί για δουν από κοντά την ομάδα τους, αλλά φυσικά δεν παρέμειναν μέχρι το τέλος διότι όπως είπαμε τα συνθήματα ήταν ακατάλληλα όχι για ανηλίκους αλλά και για σοβαρούς ενηλίκους.

Γ) Είδα πάρα πολλούς ακόλουθους του Ολυμπιακού από Αθήνα και Πειραιά όπου αναμειγμένοι με τους εδώ οπαδούς όπου και  έδιναν  και όλα τα συνθήματα και εντολές!

Δ) Κατάλαβα ότι ήταν μια φιέστα έναντι του Γιαννακόπουλου για  επικοινωνιακούς ίσως λόγους και σε αυτή την περίπτωση τα κατάφεραν, άλλα σε καμία περίπτωση(εκτός των ολίγων) σε αυτό δεν συμμετείχαν ενεργά τα σπαρτιατόπουλα, ιδίως  αυτά που έδιναν  μάχη δίπλα στη Σπάρτη ακόμα και τους καιρούς που αγωνιζόταν για να ανέβει κατηγορία.

Προσωπικό συμπέρασμα είναι ότι ήταν ΠΛΑΝΗ… όπου απλά πλάνεψε και ελάχιστους Σπαρτιάτες … το υπόλοιπο 99% των φίλων της ομάδας της Σπάρτης και της πόλης της Σπάρτης παραμένουν να στηρίζουν την ομάδα και κατ’ επέκταση την ίδια τους την πόλη!

Οι κάμερες  και τα παπαγαλάκια  που δουλεύουν για την ομάδα του Ολυμπιακού ήρθαν λίγο πιο μπροστά από το λεωφορείο και θα φύγουν πάλι μπροστά από το λεωφορείο για τον επόμενο σταθμό… την δουλειά τους την έκαναν!

Εμείς θα μείνουμε εδώ θα χαιρόμαστε την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές που μας τιμούν που παίζουν στη Σπάρτη… μέχρι την τελευταία αγωνιστική… με ή χωρίς Γιαννακόπουλο.

Έτσι πολιτισμένα και με αστείρευτο πάθος μπορέσουμε  να ανατρέψουμε παιχνίδια… αλλά  και αποφάσεις!!!

Τάκης Κούρος

Φωτορεπόρτερ