Κυριακή, 13 Οκτώβριος 2013 14:46

Την πρόκριση μέσα από τα... χέρια του έχασε ο Μεσσηνιακός στα Σαγέικα

Γράφτηκε από τον


Την πρόκριση μέσα από τα… χέρια του έχασε ο Μεσσηνιακός στα Σαγέικα, καθώς ισοφαρίστηκε 1-1 με πέναλτι στο 91'. Στην παράταση έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πετρόγιαννη από το 87' και λύγισε στο 107' και ενώ νωρίτερα ο ρέφερι Κούλης από την Ηλεία είχε αρνηθεί πέναλτι σε ανατροπή του Βιτάλι.


Ετσι οι "πράσινοι" αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του κυπέλλου Γ' εθνικής από μια ομάδα που πριν από μια εβδομάδα την νίκησαν στην Καλαμάτα με 5-0 για το πρωτάθλημα.
Σήμερα όμως παρατάχθηκαν με εννέα αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του 5-0, αφού στο βασικό σχήμα ξεκίνησαν μόνο οι Μπαστακός και Μπεγέτης. Παρ' όλα αυτά ο Μ.Γ.Σ είχε τις ευκαιρίες και θα μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς από το πρώτο ημίχρονο.  Τελικά βρήκε το γκολ στο 79' με το Μανωλόπουλο, αλλά στις καθυστερήσεις δέχτηκε το 1-1 από τον Μπούρδο και στην παράταση οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ολική ανατροπή παίρνοντας τη νίκη με τον Νικολόπουλο.



Τέσσερις ευκαιρίες
στο πρώτο μέρος


Ο Μεσσηνιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 26' και στο 39' με τον Πουλάκο (σουτ) και στο 32' και στο 35' με το Μανωλόπουλο (κεφαλιά και σουτ), ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου. Το 0-0 όμως παρέμεινε και ο Εθνικός απείλησε στην επανάληψη για πρώτη φορά στο 60' με το φάουλ του Κότσα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μ.Γ.Σ. συνέχισε να πιέζει για το γκολ και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ έντεκα λεπτά πριν το φινάλε.
Ο Πουλάκος σούταρε ο Μακρυγιάννης απέκρουσε ασθενώς  και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Αβράμης, αλλά στην επαναφορά ο Μανωλόπουλος που καραδοκούσε έκανε το 0-1.
Στο 87' ο Πετρόγιαννης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν τη νίκη, ήρθε η φάση του 91ου λεπτού.
Ο ρέφερι θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση στο μαρκάρισμα του Κουκούτση στον Κότσα και έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπούρδος.
Το 1-1 έδωσε ψυχολογία στον Εθνικό που έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα στην παράταση. Παρ' όλα αυτά ο Μεσσηνιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με το Μπιζίμη και φωνάζει για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Βιτάλι στο 100'.
Ετσι στο 107' από σέντρα του Μπινιέρη, ο Νικολόπουλος με κεφαλιά αιφνιδίασε τον Κόκκαλη και έγραψε το τελικό 2-1.

Στο Νοσοκομείο ο Ζησιμάτος


Tο αρνητικό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Ζησιμάτου στο πρόσωπο στο φινάλε του α' ημιχρόνου. Ο γκολκίπερ του Μεσσηνιακού πήγε στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω εξετάσεις και έτσι κάτω από τα γκολπόστ κάθισε στην επανάληψη ο Κόκκαλης. Ο Ζησιμάτος επρόκειτο πάντως να επιστρέψει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Καλαμάτα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕϊΚΩΝ: Μακρυγιάννης, Θεοφανόπουλος, Νικολόπουλος, Ιωάννου, Νικολακόπουλος (67' Αβράμης), Αυγερινός, Τζίφας (53' Κότσα), Βουρλούμης, Μπούρδος, Φωτόπουλος, Αθανασόπουλος (64' Μπινιέρης).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος (46' λ.τρ. Κόκκαλης), Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Μπιζίμης, Μπαστακός, Μπεγέτης, Τσουκάλης (78' Βιτάλι), Σπανός, Πουλάκος (84' λ.τρ Νινιός), Κουκούτσης, Μανωλόπουλος.