Κυριακή, 13 Οκτώβριος 2013 14:45

Η Καλαμάτα με σκόρερ τον Καλαντζή νίκησε 2-1 στο Μεσολόγγι, με Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο εκτός έδρας στον ημιτελικό

Γράφτηκε από τον

Ο Χρήστος Καλαντζής… άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα και η "Μαύρη Θύελλα" έφυγε νικήτρια από το Μεσολόγγι με 2-1, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της Γ' εθνικής.
Η μεσσηνιακή ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και διαμορφώθηκε το 1-2. Ο Καλαντζής άνοιξε το σκορ μόλις στο 3', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 20', όμως ο Καλαντζής και πάλι στο 44' πέτυχε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, όμως οι Μεσσήνιοι κατόρθωσαν να κρατήσουν σχετικά εύκολα το σκορ, αφού οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ.
Το ντεμπούτο του Μίλτου Γκόφα στον πάγκο ήταν λοιπόν απόλυτα πετυχημένο, καθώς η Καλαμάτα ήταν ανώτερη από τον αντίπαλό της και έφτασε δίκαια στην νίκη. Μάλιστα είχε ευκαιρείες να πετύχει και άλλα γκολ, ενώ τα αμυντικά προβλήματα που είχε σε κάποια διαστήματα του πρώτου μέρους δεν ήταν αρκετά για να της στερήσουν τη νίκη.
Ο Μπόρις Οντσβόνγκ έκανε καλό ντεμπούτο, παρότι δεν σκόραρε και φαίνεται πως η παρουσία του δυναμώνει σημαντικά την ομάδα. Ντεμπούτο έκαναν ακόμη ο Ριγανάς στα γκολπόστ αλλά και ο νεαρός Ζαχαρόπουλος, ο οποίος έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας αφήνοντας μάλιστα εξαιρετικές εντυπώσεις.

Με Αμαλιάδα
στον ημιτελικό

Στον ημιτελικό του 4ου ομίλου η Καλαμάτα θα παίξει με τον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο ο οποίος κέρδισε 3-1 την ΑΕ Καραϊσκάκης εκτός έδρας.
Να σημειωθεί πως για τρίτο συνεχόμενο ματς η Καλαμάτα θα παίξει εκτός έδρας, πληρώνοντας την ατυχία της στην κλήρωση. Απέκλεισε διαδοχικά εκτός έδρας τον Αρη Αιτωλικού και το Μεσολόγγι και τώρα θα πάει τις 17 Νοεμβρίου στην Ηλεία για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου του 4ου ομίλου και την είσοδο στους 6 κυπελλούχους της χώρας που θα διεκδικήσουν στην συνέχεια το πανελλήνιο κύπελλο της Γ' εθνικής.
Διαιτητής ήταν ο Μιχαηλίδης με βοηθούς τους Ι. Φλώτσιο και Θ. Φλώτσιο, όλοι από την Βοιωτία.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Δουλιώτης, Μπούρος (46' Μπαλαούρος), Θεοδωρίδης, Καβαλάρης, Ζαχαράκης, Δενδρινός, Ξεβγένης (9' λ.τ. Αρώνης), Μιχαλόπουλος, Πέντσας, Σαραντόπουλος (74' Ανυφαντής), Καντάνης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Ζαχαρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Τσιμικλής, Τσόπελας, Μπελεβέτης (87' λ.τ. Κουντάνης), Καραχάλιος, Οντσβόνγκ (82' Αθανασόπουλος), Ρήγας (77' Τσιρίλο), Καλαντζής.

Το φιλμ του αγώνα

3' ΓΚΟΛ 0-1. Ο Καραχάλιος εκτέλεσε κόρνερ και ο Καλαντζής με ωραία κεφαλιά δίνει από νωρίς προβάδισμα στην Μαύρη Θύελλα γράφοντας το 0-1. Ο Δουλιώτης έκανε άστοχη έξοδο και φέρει ευθύνη για το γκολ.

17' Μοναδική ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Καλαντζής γύρισε ωραία την μπάλα στον αμαρκάριστο Οντσβόνγκ ο οποίος από κοντά έκανε αδύναμο πλασέ και μπλόκαρε ο Δουλιώτης.

20' ΓΚΟΛ 1-1. Ισοφάρισε το Μεσολόγγι με τον Πέντσα. Εγινε κάθετη πάσα από τον Αρώνη και ο Πέντσας αφού ελίχθηκε στην περιοχή με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

39'  Ο Καλαντζής έκανε σπουδαία προσπάθεια και σουτ, αλλά ο Ζαχαράκης έδιωξε τη μπάλα με ανάποδο ψαλίδι, λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

44' ΓΚΟΛ 1-2. Πολύ ωραίο γκολ από τον Χρήστο Καλαντζή που πήρε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα, γύρισε ωραία και με άπιαστο πλασέ πέτυχε το 1-2.

45' Μεγάλη ευκαιρία η Καλαμάτα, τετατετ ο Ρήγας πλασάρει άουτ.

64' Σουτ του Πέντσα η μπάλα λίγο άουτ.

68' Ο Πέντσας απείλησε με σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

88' Γύρισμα του Τσιρίλο στον Κουντάνη που σούταρε άουτ.