Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2016 16:02

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τρένο… για την άνοδο - με 10 σερί νίκες οδηγούν την κούρσα στην Α1 τοπική

Γράφτηκε από τον

Σύντομη παρένθεση φαίνεται ότι θα είναι η Α1 τοπική για τη Σπερχογεία.

Η ομάδα που προπονεί ο Γιώργος Καλόμαλος, μετρά δέκα σερί νίκες! και φιγουράρει με 31 βαθμούς (11 νίκες, 1 ήττα) στην κορυφή, έχοντας πλέον διψήφια διαφορά από την 4η θέση (ανεβαίνουν φέτος 3 ομάδες).
Ως εκ τούτου θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας αποσπαστεί 5 βαθμούς από τη δεύτερη Ομόνοια και 12 από Αίαντα και Ηρακλή Καλαμάτας, που μοιράζονται την τρίτη θέση στην Α1. Και όλα αυτά ενώ ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς!
Η Σπερχογεία έχει επίσης την καλύτερη επίθεση (μαζί με την Ομόνοια) με 24 γκολ, αλλά και την κορυφαία άμυνα με 7 γκολ, εκ των οποίων τα τρία τα δέχτηκε στη μοναδική ήττα μέχρι σήμερα το 0-3 από τον Ολυμπιακό Ανάληψης!
Μετά από αυτό το ματς στις 8 Οκτωβρίου ξεκίνησε και η εντυπωσιακή πορεία. με τη Σπερχογεία να πατά… γκάζι και να μην κοιτά ξανά πίσω νικώντας κατά σειρά Χώρα, Κορώνη, Μεσσηνιακό, Δώριο, Αστέρα Μικρομάνης, Απόλλωνα Πεταλιδίου, Χανδριναϊκό, Νέο Αρι, Αίαντα και Ασπρόχωμα.
Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια (8 Ιανουαρίου) και ο δεύτερος γύρος, ξεκινά με το επίσης εκτός έδρας ματς με τον τρίτο της βαθμολογίας Ηρακλή Καλαμάτας (15 Ιανουαρίου), τον οποίο είχε κερδίσει στην πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου με 1-0 για να ακολουθήσει το 0-3 από τον Ολυμπιακό Ανάληψης που ξύπνησε τους παίκτες του Γιώργου Καλόμαλου.
Ο ικανός τεχνικός πάντως δεν στέκεται στα σερί και ζητά από τους παίκτες του να συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα, μιας και απομένει ακόμα ένας ολόκληρος γύρος.

Το σερί των επιτυχιών

Σπερχογεία - Παπαφλέσσας Χώρας 5-0
Ακρίτας Κορώνης - Σπερχογεία 1-2
Σπερχογεία - Μεσσηνιακός 2-0
Σπερχογεία - Δώριο 4-0
Αστέρας Μικρομάνης - Σπερχογεία 0-1
Σπερχογεία - Απόλλωνας Πεταλιδίου 2-1
Χανδριναϊκός - Σπερχογεία 2-3
Σπερχογεία - Νέος Αρις 1-0
Αίαντας - Σπερχογεία 0-2
Σπερχογεία - Ασπρόχωμα 1-0