Κυριακή, 01 Ιανουάριος 2017 13:18

H άλλη ματιά: Το... troll της χρονιάς!

Γράφτηκε από τον

Αν υπήρχε βραβείο για το μεγαλύτερο... τρολάρισμα του 2016, αυτό θα πήγαινε απευθείας στον Σταύρο Παπαδόπουλο που κατάφερε στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του να τα πει όλα και ταυτόχρονα να την... πει με το δικό του τρόπο σε εκείνους που αρέσκονται να δημιουργούν αλλά και να δημοσιεύουν φανταστικές ιστορίες.


Κόντρα σε όσους... στοιχημάτιζαν κιόλας πως με τόσο κρύο δεν θα πήγαινε με τίποτα στις παγωμένες εξέδρες του γηπέδου του Μεσσηνιακού την περασμένη Πέμπτη, ο διοικητικός ηγέτης της «Μαύρης Θύελλας» ήταν εκεί. Και με την παρουσία του και μόνο, απέδειξε πολλά, δίνοντας απαντήσεις.
Σε μία εντελώς... άκυρη χρονική στιγμή, με την ασπρόμαυρη ομάδα... καβάλα στ’ άλογο στην Α’ Τοπική να έχει ουσιαστικά καθαρίσει τον τίτλο και την άνοδο, ορισμένοι επιχείρησαν να ανοίξουν ξανά θέμα... διαδοχής στη διοικητική ηγεσία. Φυσικά δεν υπήρχε πιο αποστομωτική απάντηση από την παρουσία του Παπαδόπουλου στο φιλικό με τον Αίαντα, ενώ σημασία έχουν και τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Επειδή τα... καλύτερα λέγονται μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν ήταν τυχαία η αναφορά του σε... Μέσι και Ρονάλντο. Στην ανεξέλεγκτη, άλλωστε, πλατφόρμα της διαδικτυακής ενημέρωσης κάποια στιγμή το διαβάσαμε κι αυτό, ότι έρχεται στη «Μαύρη Θύελλα» ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα...
Οπως βέβαια και το γεγονός ότι μνημόνευσε τον Ρονάλντο (όχι τον Κριστιάνο, αλλά το «φαινόμενο»), για την... παραλίγο μεταγραφή του οποίου στην Καλαμάτα το 1993, έχουν γραφτεί και ακουστεί μέσα στο 2016 τα πιο απίθανα πράγματα. Για... πλάκα θα τον έφερνε ο Παπαδόπουλος αν δεν είχαν καλυφθεί οι δύο θέσεις των ξένων που επιτρέπονταν, τότε, στη Β’ Εθνική...
Η παρουσία του πολύπειρου Μεσσήνιου παράγοντα σημαίνει, όμως και κάτι ακόμα. Δείχνει την... καψούρα του για τη «Μαύρη Θύελλα» που όπως φαίνεται επανήλθε για τα καλά. έστω και μετά από 16 χαμένα χρόνια.
Όπως, βέβαια και η φιλοδοξία του να ηγηθεί μία νέας ανοδικής πορείας μέχρι την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε μαζί του αυτές τις μέρες αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε. Ότι βλέπει πολύ ψηλότερα από το σημερινό ερασιτεχνικό status. «Θα ανέβουμε όχι μόνο φέτος, αλλά και του χρόνου» μας είπε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας και όταν  του υπενθυμίσαμε πως ο προβιβασμός από τη Γ’ στη Β’ Εθνική δεν είναι το ίδιο εύκολος, είχε έτοιμη την απάντηση: «Μα είναι δυνατόν να μην είμαστε εμείς μέσα στους 4 που θα πάνε στη δεύτερη κατηγορία;».
Όσο για την... πολυθρύλητη χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση, ήταν απόλυτα σαφής: «Θα γίνουν επιλεγμένες κινήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε η ομάδα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στο δεύτερο γύρο, από τη στιγμή που θα υπάρχει και λιγότερο άγχος».
Τα ίδια πάνω, κάτω είπε και προχθές στο γήπεδο, δείχνοντας αποφασισμένος να στηρίξει τα ντόπια ταλέντα όσο περισσότερο γίνεται μέσα στα επόμενα χρόνια.
Η χρονιά που φεύγει μπορεί να αφήνει «πικρή» γεύση εξαιτίας του υποβιβασμού στο Τοπικό, από την άλλη όμως η δεύτερη θητεία του Παπαδόπουλου στο... τιμόνι αποτελεί εγγύηση για μία συνεχόμενη ανοδική πορεία που κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσει.
Καλή Χρονιά σε όλους, τα καλύτερα έρχονται το 2017!


ΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΕΞΑΔΑ ΤΑΛΕΝΤΩΝ
Τα... αστεράκια των ακαδημιών

Η ανάδειξη του ντόπιου στοιχείου αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τη «Μαύρη Θύελλα» του Σταύρου Παπαδόπουλου που ήδη έχει οργανωθεί αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι από το καλοκαίρι και μετά.
Μάλιστα, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Παναγιώτης Δρούγας δεν δίστασε προχθές να παρουσιάσει το... διάδοχό του. Ο «Μαραντόνα» σύστησε το 14χρονο Παναγιώτη Οικονομέα, βασικό αριστερό μπακ και στις μικτές Μεσσηνίας, ως νέο... Δρούγα, λέγοντας πως είναι καλύτερος απ’ ότι ο ίδιος στην ηλικία του.
Δεν είναι, όμως, μόνο ο Οικονομέας, αλλά μία πεντάδα ακόμα νεαρών που αποτελούν τη... ραχοκοκαλιά της παιδικής ομάδας της «Μαύρης Θύελλας» που διανύει εντυπωσιακή πορεία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα με 8 νίκες σε 9 αγώνες.
Ο 15χρονος Ζώτος, που λίγο έλειψε το περασμένο καλοκαίρι να βρεθεί στον ΠΑΟΚ, σκοράρει με μεγάλη συχνότητα για τη θέση που παίζει (χαφ). «Σφαίρα» ο 14χρονος πλάγιος μεσοεπιθετικός Ρουμελιώτης. Οι 14χρονοι Δρίμης και Κάτσος είναι οι συνεχιστές της μεγάλης... σχολής αμυντικών που πάντοτε ξεπηδούσαν από το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, ενώ ο 14χρονος Τσιγαρίδης πλαισιώνει τους προηγούμενους σε μία πραγματικά αξιόλογη εξάδα που υπόσχεται πολλά για τα επόμενα χρόνια.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΤΟ 2016
Η χρονιά του Τσικλητήρα 


Το 2016 ήταν χρονιά ορόσημο για το ποδόσφαιρο στην Πύλο, που εκπροσωπεί πλέον αποκλειστικά τη Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες.
Η άνοδος του Τσικλητήρα στη Γ’ Εθνική συνιστά από μόνη της ιστορικό γεγονός, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο για την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας.
Όπως αναμενόταν, με τις απαιτήσεις πλέον πολύ μεγαλύτερες, όπως και τα έξοδα, οι διοικούντες που δεν είναι ακριβώς... Κροίσοι, συνάντησαν ορισμένες δυσκολίες που ουδόλως επηρέασαν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.
Λόγω της αναδιάρθρωσης φέτος θα υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα από τον τρίτο όμιλο και ο Τσικλητήρας έχει ήδη πάρει πολύ σημαντική απόσταση από την τελευταία θέση.
Με τη διαφορά από τους ουραγούς Παναργειακό και Λουτράκι στο +10 δύσκολα θα κινδυνέψει φέτος, γεγονός που θα του επιτρέψει να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική τουλάχιστον μέχρι το 2018.