Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2013 20:11

Ηθικά νικητές νιώθουν στο Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον
Ηθικά νικητές νιώθουν στο Μεσσηνιακό

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Μεσσηνιακός στα Σαγέικα από τον τοπικό Εθνικό  και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου της Γ' εθνικής. Οι "πράσινοι" κρατούσαν πάντως το εισιτήριο της πρόκρισης στα… χέρια τους, αφού ισοφαρίστηκαν στο 91'. Στην παράταση έπαιξαν με δέκα παίκτες και λύγισαν στο 107' και ενώ νωρίτερα είχαν ευκαιρία για το 1-2, ενώ δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Βιτάλι. Ακόμα στη κανονική διάρκεια και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Μεσσηνιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει δύο γκολ και να "κλειδώσει" τη νίκη.
Ετσι πλήρωσε στο φινάλε την αστοχία του, αλλά και τις αποφάσεις του διαιτητή Κούλη.


Ο Δημήτρης Τσάκωνας θεωρεί ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο ώστε να έρθει η ήττα, αφού δεν υπάρχει πέναλτι του Κουκούτση στο Μπούρδο στο 91' με το οποίο έγινε το 1-1, ενώ αρνήθηκε στη συνέχεια πέναλτι στον Βιτάλι. Ακόμα ο Πετρόγιαννης που αποβλήθηκε στο 87' με 2η κίτρινη κάρτα είχε πάρει άδικα την πρώτη κάρτα.
"Ηθικά είμαστε νικητές βάση της εικόνας του αγώνα και τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε. Τα σφυρίγματα του διαιτητή έκριναν την πρόκριση", λέει ο προπονητής του Μεσσηνιακού που στέκεται όμως και στα κέρδη από τον προχθεσινό αγώνα: "Επαιξαν πολλά νεαρά παιδιά και έδειξαν έτοιμα να ανταποκριθούν όποτε χρειαστεί. Υπάρχει ικανοποίηση για την προσπάθεια που έγινε".
Να σημειωθεί ότι ο Μεσσηνιακός αγωνίστηκε με εννέα αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με την 11άδα που ξεκίνησε στο πρωτάθλημα, έχοντας στο αρχικό σχήμα από τους "βασικούς" μόνο τους Μπαστακό και Μπεγέτη.  Αφενός διότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα και αφετέρου γιατί ο Δ. Τσάκωνας ήθελε να δώσει ευκαιρίες και στους υπόλοιπους παίκτες. Ο τεχνικός των "πρασίνων" ξεκαθαρίζει  ότι ο αποκλεισμός δεν πρόκειται να επηρεάσει την ομάδα του που στρέφει την προσοχή της στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τη Βάρδα.
Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Πετρόγιαννης , καθώς και ο Ζησιμάτος που τραυματίστηκε στο πρόσωπο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Εθνικό. Ο άτυχος γκολκίπερ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείου του Ρίου για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς να είναι κάτι σοβαρό και επέστρεψε αργότερα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Καλαμάτα. Από εκεί και πέρα τραυματίες αποχώρησαν και οι Πουλάκος, Τσουκάλης και εντός της εβδομάδας θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμοι την Κυριακή.