Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 13:45

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΒΙΑ 1-0: Με σκόρερ τον Βέλλη σε χιονισμένο γήπεδο

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΒΙΑ 1-0: Με σκόρερ τον Βέλλη σε χιονισμένο γήπεδο

Με το δεξί μπήκε στη νέα χρονιά ο Μιλτιάδης που επικράτησε με 1-0 της αξιόμαχης Αβίας και διατηρήθηκε ψηλά στη βαθμολογία.

Αξιοσημείωτο του Σαββατιάτικου αγώνα ήταν το χιονισμένο τοπίο στο γήπεδο του Πύργου. 

12λεπτη διακοπή λόγω χιονόπτωσης!

Μάλιστα η έντονη χιονόπτωση στο ξεκίνημα του ματς οδήγησε τον διαιτητή Κουτσαναστάση σε προσωρινή διακοπή 12 λεπτών για να καθαριστούν οι γραμμές από το πυκνό χιόνι! Ο αγώνας συνεχίστηκε εν μέσω πολύ κρύου βεβαίως, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στα σημεία και να παίρνουν το τρίποντο χάρις σε ένα γκολ του Γιώργο Βέλλη στο 50'.

Η ομάδα του Κάμπου πάλεψε πάντως το ματς και ίσως να δικαιούταν το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ έμεινε και με πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 16' όταν μετά από πλάγιο του Βαβαρούτσου και σύγχυση στην περιοχή, ο Γιαννέας έπιασε το γυριστό σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Ο νωθρός στο πρώτο μέρος Μιλτιάδης απάντησε στις ευκαιρίες στο 32' με τον Μπαρσελό να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Βέλλη να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 37' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μαρκάρισμα του Δημόπουλου στον Γιαννέα ενώ έμπαινε στην περιοχή, μάλλον όμως δεν είχαν δίκιο.

Η ομάδα του Δ. Πουλή, που στεκόταν καλύτερα στο α' μέρος, απείλησε και στο 41' με τον Γιαννέα να δίνει στον Αλντέσκου που σέντραρε, ο Κορμπής πήρε την κεφαλιά και ο Γιαννόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο β' μέρος ο Στυλιανόπουλος πέρασε στο ματς τον Παυλόγιαννη αντί του Κάππου και η αλλαγή αυτή βοήθησε τον Μιλτιάδη, αφού απελευθερώθηκαν οι Μπαρσελό, Βέλλης.

Βοήθησε η αλλαγή του Παυλόγιαννη

Το γκολ μάλιστα ήρθε γρήγορα (50') όταν ο Παυλόγιαννης με πλάτη στο τέρμα κράτησε την μπάλα και τροφοδότησε τον Βέλλη που με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν πιάσει ρυθμό και στο 52' το φαλτσαριστό σουτ του Μαρσελό έφυγε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαρσελό έδωσε στον Πάλια που σέντραρε, με τον Βέλλη να πλασάρει λίγο άουτ.

Η Αβία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 56' όταν ο Γιαννέας έβγαλε με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Κορμπή που πλάσαρε, όμως ο Τσερτος έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή.

Στο 68' οι "μελανόλευκοι" άγγιξαν το 2-0 όταν οι Παυλόγιαννης έπαιξε το 1-2 με τον Μπαρσελό, με τον πρώτο να πλασάρει και τον Κολοκούβαρο να διώχνει σε κόρνερ.

Αδικες αποβολές για Αποστολίδη, Διαμαντόπουλο

Στο 71' ο Αποστολίδης έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Παυλόγιαννη στο κέντρο και ο κ. Κουτσαναστάσης εξαντλώντας την αυστηρότητα του τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη! Αυτή η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, το ματς διακόπηκε για 4 λεπτά εν μέσω έντασης.

Ηταν μία αυστηρή αν όχι άδικη απόφαση, για ένα μαρκάρισμα που "σήκωνε" απλά κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια με 10 παίκτες η Αβία δύσκολα μπορούσε να αντιδράσει και ο Μιλτιάδης έφτασε εύκολα στη νίκη.

Στο 93' πάντως ο διαιτητής Κουτσαναστάσης σε μία ανύποπτη φάση απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Διαμαντόπουλο από τον πάγκο του Μιλτιάδη γιατί προφανώς κάτι είπε σε αντίπαλο! Τότε ήταν η σειρά των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν για την αλλοπρόσαλλη απόφαση του νεαρού ρέφερι.

Καλύτεροι του Μιλτιάδη οι Βέλλης, Παυλόγιαννης, Τσέρτος και Αναστασόπουλος, ενώ από την Αβία ξεχώρισαν οι Γιαννέας και Τζανετέας.

Με πολλά λάθη κυρίως στο β' ημίχρονο ο διαιτητής Κουτσαναστάσης, με μεγαλύτερα τις δύο άδικες αποβολές.

Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Γκούμας και Καυκάς.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Κάππος (46' Παυλόγιαννης), Πάλιας, Δημόπουλος, Τσέρτος, Στρατής, Γαλάνης, Αναστασόπουλος, Καραμπότσος (90' Παντελής), Βέλλης, Μπαρσελό.

 

ΑΒΙΑ: Κολοκούβαρος, Γκλίκα, Βαβαρούτσος, Τζανετέας, Λυκουρέζος, Αλντέσκου, Γιαννέας, Αποστολίδης, Γεωργαντάς, Κορμπής, Γεωργίκος.