Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 15:08

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 1-1: Στο 86' πήραν το βαθμό οι γηπεδούχοι από τους ανώτερους "Ταύρους"

Γράφτηκε από τον

Πλήρης επιβεβαίωση στον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να δέχεται τελικά το γκολ, είχαμε χθες το απόγευμα στο "Γιώργος Λουκαρέας", εκεί όπου η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπερχογεία.

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στην Α1 τοπική έμοιαζε περισσότερο σε παράσταση για έναν ρόλο με πρωταγωνιστές τους φιλοξενούμενους.

Η πρωταθλήτρια χειμώνα Σπερχογεία απέδειξε γιατί βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία με το σωστό σε μεγάλο βαθμό ποδόσφαιρο που έπαιξε. Από τα πρώτα λεπτά μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη, προηγήθηκε στο 12', έχασε πέναλτι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (49') και στη συνέχεια πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη της, όμως τόσο το πέναλτι, όσο και τις ευκαιρίες δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να βρει πλήρη εφαρμογή, όπως προαναφέραμε, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και η Ομόνοια να γλιτώσει την ήττα, φτάνοντας στο 86' στην ισοφάριση.

Η Ομόνοια δεν έδειξε την καλή εικόνα που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια και δεν δικαιούνταν να ελπίζει σε κάτι θετικό με την εμφάνιση που πραγματοποίησε. Απειλούσε κυρίως από στημένες φάσεις (φάουλ από πλάγια θέση) και σε μία τέτοια λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση 4 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, με τον Σπυρόπουλο. Ο έμπειρος επιθετικός και αρχηγό της Ομόνοιας στο χθεσινό ματς, έμελε να χριστεί σκόρερ στη μοναδική αξιόλογη φάση του β' μέρος και να δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του στο 86'.

Φάσεις - γκολ

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ήταν στο 12ό λεπτό, με την Σπερχογεία να ανοίγει το σκορ. Από κόρνερ του Δικαίου ο Κορομηλάς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1. Δευτερόλεπτα μετά έτρεξε στον πάγκο της ομάδας και το αφιέρωσε στον συνεργάτη του προπονητή Γ. Καλόμαλου, τον Ν. Γιακουμή. Στο 16' ο Αρβανίτης εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και στο πέναλτι σχεδόν πετάχτηκε ο Σπυρόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Τσούλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 32' μπροστινή μπαλιά του Θ. Δημητρίου για τον Χριστόπουλο αυτός ήταν με πλάτη στην εστία, κοντρόλαρε την μπάλα γύρισε και σούταρε στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Ποτηριάδη. Στο 42' οι Δικαίος και Χριστόπουλος άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο πρώτος με φαλτσαριστό σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 49' ο Χριστόπουλος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Π. Δημητρίου και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε πέναλτι. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Δικαίος ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 53' ο Θ. Δημητρίου μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και βλέποντας τον Ποτηριάδη να τον πλησιάζει έκανε το πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι, ενώ μπορούσε να κάνει τη σέντρα στην απέναντι πλευρά για τον Ι.Ν. Γιακουμή. Στο 66' σέντρα του Ι.Ν. Γιακουμήστο β' δοκάρι εκεί ποπυ πετάχτηκε ο Ι. Καραχάλιος σούταρε αμέσως όμως ο Ποτηριάδης με σωτήρια επέμβαση απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 68' ο Χριστόπουλος έκανε τη σέντρα για τον Ι.Ν. Γιακουμή, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 85' ο Αρβανίτης εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Δελφάκης που πετάχτηκε στο β' δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 86' ο Κοστρίβας έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Σπυρόπουλος που έγινε αποδέκτης της μπάλας με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 87' ο Αγγελής με ωραία κίνηση απέφυγε δύο αντιπάλους του και σούταρε για να μπλοκάρει ο Ποτηριάδης. Στο 93' από κόρνερ του Δικαίου ο Μοσχίδης στο β' δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Πέναλτι ζήτησε στο 78' η Ομόνοια όταν ο Θ. Δημητρίου ανατράπηκε από τον Π. Δημητρίου, όμως ο Ψηλοπαναγιώτης που ήταν κοντά στη φάση δεν είδε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποτηριάδης, Κοστρίβας, Π. Δημητρίου, Αρβανίτης, Φίλαι, (55' Αντωνακόπουλος), Σπυρόπουλος, Αθ. Παπαδέας, Χάντζος, Ε. Καστριτσέας, Δεδούσης (25' λ.τρ. Τάφα), Δημόπουλος (67' Δελφάκης).

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Θ. Δημητρίου, Μπαλαούρας, Μοσχίδης, Δωδέκατος, Κορομηλάς, Ι. Καραχάλιος (89' Ζέππος), Αγγελής, Χριστόπουλος (69' Παπανικολόπουλος), Ι.Ν. Γιακουμής, Δικαίος.