Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 12:13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ 3-1: Εύκολη πρόκριση στον τελικό

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ 3-1: Εύκολη πρόκριση στον τελικό

Τρεις μέρες μετά την πρώτη φετινή της ήττα, από τον Πανθουριακό για το πρωτάθλημα, η Καλαμάτα επέστρεψε στις νίκες στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για το θεσμό του Κυπέλλου...

Η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε στο γήπεδο του Ασπροχώματος με 3-1 της Ανδρούσας στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας (1-1 το πρώτο ματς) και πήρε έτσι εύκολα το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Παραλίας, τον Φεβρουάριο στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. 

Το χθεσινό ματς ξεκίνησε με γκολ του Τσουλάκου από τα αποδυτήρια για την Καλαμάτα (5') η οποία καθάρισε την πρόκριση με δύο ακόμη γκολ των Μπεγέτη (56') και Μερκούρη (77') στο β' ημίχρονο για να μειώσει στο τελικό 3-1 ο Γεωργιόπουλος στο 85'. 

Δίκαιη η πρόκριση της Καλαμάτας απέναντι στην μαχητική Ανδρούσα σε ένα ματς που παρακολούθησαν περίπου 60-70 φίλοι των δύο ομάδων που αψήφησαν την βροχή και το κρύο.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Κυριακή, στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, αυτή τη φορά για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' τοπικής. 

Γκολ από τα αποδυτήρια

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με γκολ το παιχνίδι καθώς μόλις στο 5' ο Μερκούρης βγήκε ωραία από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Τσουλάκο, που αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0. 

Οι «μελανόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και στο 10' ο Τσουλάκος έγινε τελικός αποδέκτης μιας ωραίας επιθετικής ενέργειας αλλά αυτή τη φορά σούταρε άουτ. 

Στο 14' ο Καλαντζής γύρισε στον Βασιλόπουλο που βρέθηκε μόνος του απέναντι στο τέρμα αλλά δεν πλάσαρε καλά χάνοντας ένας σχετικά εύκολο γκολ. Στο 18' ο Κοσμάς σταμάτησε δύσκολα το σουτ του Καλαντζή και στο 21' ο Καλαντζής και πάλι είχε κεφαλιά λίγο άουτ, αφού η Καλαμάτα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα. 

Στο 32' ο Μερκούρης με ωραία προσπάθεια από δεξιά βρήκε τον Τσουλάκο όμως η κεφαλιά του τελευταίου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η Ανδρούσα δεν είχε φανεί επιθετικά αλλά στο 37' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Ο Γεωργιόπουλος έκανε ωραία πάσα στον Βλαχόπουλο που μπήκε στην περιοχή αλλά υπό την πίεση του Καντούτση πλάσαρε λίγο άουτ. 

Κεραυνός στο γήπεδο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εν απρόοπτο καθώς στο 50' του αγώνα έπεσε κεραυνός στο γήπεδο (μια λάμψη που έγινε αντιληπτή από όλους φώτισε το κέντρο του γηπέδου) και αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων σταμάτησαν να παίζουν, παραπονούμενοι πως ένιωσαν τον ηλεκτρισμό! Τον κεραυνό αισθάνθηκε και ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Νίκας που σταμάτησε για ένα λεπτό το ματς μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι όλοι καλά ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. 

Κρίθηκε οριστικά στο 56'

Όσον παρέμενε το 1-0 η Ανδρούσα ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, η οποία κρίθηκε οριστικά στο 56'. Στο σημείο αυτό ο Μπεγέτης με ωραία γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μερκούρη πέτυχε το 2-0. 

Ο Μπεγέτης είχε ένα αξιόλογο σουτ που σταμάτησε ο Κοσμάς στο 63' αλλά στο 77' ο Αθανασόπουλος από αριστερά βρήκε τον Μερκούρη που με πλασέ πέτυχε το 3-0.

Η Ανδρούσα κατάφερε να μειώσει στο 85' με τον Γεωργιόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει και στο πόδια του Καντούτση πριν καταλήξει στα δίχτυα για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1. 

Καλή η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του Γιαννέτσου και Γεωργαντά. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος (78' Καλογερόπουλος), Καλαντζής (74' Αθανασόπουλος), Μπεγέτης, Μερκούρης, Τσουλάκος, Βασιλόπουλος (62' Μπάρκας). 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κοσμάς, Βαβαρούτσος, Θεοδοσόπουλος (74' Τσολχάι), Ιμεράσι, Τσώνης, Γεωργιόπουλος, Βλαχόπουλος, Βασιλογιαννακόπουλος, Πιχιγιόνι, Καλογερόπουλος (65' Παπαδημητρίου), Μαραγκούλιας (79' Ανδριανόπουλος).