Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 12:38

Προκρίσεις και μπαράζ για το Μουντιάλ

Γράφτηκε από τον

Δείτε ποιες ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ποια μπαράζ απομένουν σε όλο τον κόσμο για τα τελευταία εισιτήρια.

Από την Ευρώπη μετά και την ολοκλήρωση των χθεσινών αγώνων την πρόκριση πήραν: Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Αγγλία, Βοσνία και Ρωσία. Απομένουν άλλα τέσσερα εισιτήρια πουθ θα κριθούν στους αγώνες μπαράζ της 15ης και της 19ης Νοεμβρίου και θα τα διεκδικήσουν: Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία.

Από τη Νότια Αμερική βαλίτσες ετοιμάζουν  η Βραζιλία ως διοργανώτρια, η Αργεντινή, η Κολομβία, η Χιλή και ο Ισημερινός και θεωρείται σίγουρο ότι θα περάσει και η Ουρουγουάη καθώς στα μπαράζ θα παίξει με την Ιορδανία στις 14 Νοεμβρίου και στις 20 Νοεμβρίου στη χώρα της για μία θέση στην τελική φάση.

Από την Κεντρική Αμερική έχουν πάρει την πρόκριση οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα και η Ονδούρα, ενώ και το Μεξικό αναμένεται να πάει στην Βραζιλία καθώς δύσκολα θα αποκλειστεί από τη Νέα Ζηλανδία στα μπαράζ στις 14 και 20 Νοεμβρίου.

Από την Αφρική όλα είναι ανοιχτά καθώς πρέπει να γίνουν οι ρεβάνς των αγώνων μπαράζ. Στα πρώτα ματς είχαμε Γκάνα - Αίγυπτος 6 - 1, Μπουρκίνα Φάσο-Αλγερία 3-2, Ακτή Ελεφαντοστού-Σενεγάλη 3-1, Αιθιοπία-Νιγηρία 1-2, Τυνησία-Καμερούν 0-0.

Από την Ασία, θα ταξιδέψουν το επόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία, το Ιράν, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία και υπάρχει και η Ιορδανία που θα παίξει στα μπαρά με την Ουρουγουάη. 

πηγή gazzetta.gr