Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 13:02

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Θα φέρει... νέα πνοή;

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Θα φέρει... νέα πνοή;

Ο Ηρακλής Τσίκινης δεν είναι τυχαίος στο τοπικό ποδόσφαιρο. Σαν διαιτητής, άλλωστε, από τη Μεσσηνία ξεκίνησε μέχρι να φτάσει να σφυρίζει σε στάδια του εξωτερικού αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Κατά το παρελθόν έχει περάσει σαν μέλος και από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, αποχωρώντας αρκετά αθόρυβα και γενικά θεωρείται ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει ώστε να κάνει το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ένα βήμα προς το μέλλον.

Η παρουσίαση του νέας κίνησης που ετοιμάζει για τις προσεχείς αρχαιρεσίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έχει ομολογουμένως έναν τίτλο που υπόσχεται πολλά.

Θα φέρει, άραγε, ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής από τη Μεσσήνη τη νέα πνοή στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο όπως μας προϊδεάζει ότι προτίθεται να κάνει;

Αυτό θα φανεί πρώτα, πρώτα από τις κινήσεις και των υπόλοιπων δύο φημολογούμενων μνηστήρων για την πρωτοκαθεδρία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Παρ’ ότι ο Τσίκινης έχει ανακοινώσει εδώ και δύο μήνες πως ετοιμάζει συνδυασμό, κατάφερε να πιάσει στον... ύπνο τους άλλους δύο ισχυρούς διεκδικητές για τη διοίκηση της ΕΠΣΜ.

Ο Λεωνίδας Οικονομίδης που πήρε τη θέση του Αριστείδη Σταθόπουλου, λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του τελευταίου και τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει δημόσια αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2018 για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή του νομού.

Αίνιγμα αποτελεί, επίσης, η στάση που θα κρατήσει ο Τάκης Βασιλόπουλος, ο ηττημένος δηλαδή των προηγούμενων αρχαιρεσιών που φέτος ενισχύει οικονομικά τη «Μαύρη Θύελλα» του Σταύρου Παπαδόπουλου.

Με αυτούς τους δύο απόντες από την εκλογική διαδικασία ο Ηρακλής Τσίκινης θα είναι το σωστό... φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΣΜ, αν όμως έστω ένας αποφασίσει να κατεβάσει άλλο συνδυασμό τότε θα γίνει μάχη.

Σε κάθε περίπτωση η αποψινή συγκέντρωση θα καθορίσει μέχρι ενός βαθμού τις μελλοντικές εξελίξεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι εκπρόσωποι των μεσσηνιακών σωματείων θα βρεθούν το βράδυ στο ξενοδοχείο «REX», αλλά και πόσος κόσμος θα δώσει το παρών.

Αναμένουμε επίσης να δούμε πόσο πρωτοποριακές ιδέες μπορεί να διαθέτει ο Νησιώτης πρώην ρέφερι ώστε να πείσει το ακροατήριο ότι είναι πράγματι ικανός να οδηγήσει το ντόπιο ποδόσφαιρο ακόμα πιο ψηλά.

Δικαίωση Αγαθοκλή

Η πρώτη φετινή ήττα της «Μαύρης Θύελλας» από τον Πανθουριακό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην τοπική αθλητική επικαιρότητα την τελευταία εβδομάδα.

Τη γυρόφερνε τη... στραβή η ασπρόμαυρη ομάδα και αυτή ήρθε απέναντι σε έναν από τους πιο ισχυρούς φετινούς αντιπάλους της.

Έχει κάθε λόγο ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος να αισθάνεται δικαιωμένος όχι επειδή νίκησε την Καλαμάτα (αυτό είναι το... μόνο που τον στενοχώρησε) αλλά γιατί από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τους συνεργάτες του Παπαδόπουλου και ειδικότερα με τον Δημήτρη Τσάκωνα.

Ο υποστηρικτής της «Μαύρης Θύελλας» πρόεδρος του Πανθουριακού πήρε τον προσωπική του ρεβάνς και τώρα ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Στόχος του είναι να διατηρήσει ατόφιο το φετινό κορμό και με 2-3 σημαντικές προσθήκες να πάρει του χρόνου τη θέση της... Καλαμάτας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με το ένα χέρι στην... κούπα η "Μαύρη Θύελλα"

Τρεις μόλις ημέρες μετά την απώλεια του φετινού της αήττητου η «Μαύρη Θύελλα» εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας και τον επόμενοι μήνα θα διεκδικήσει την πρώτη... κούπα για φέτος.

Μπορεί σαν μέγεθος το τοπικό Κύπελλο να μην συγκρίνεται με το πρωτάθλημα αλλά το δέλεαρ για την κατάκτησή του δεν είναι ασήμαντο για την ασπρόμαυρη ομάδα.

Μόνο αν συμμετάσχει άλλωστε στο τοπικό στο Κύπελλο Ερασιτεχνών θα δώσει την ευκαιρία στους υποστηρικτές της που διαμένουν εκτός νομού να τη δουν από κοντά έστω και για μία φορά φέτος.

Η ευκαιρία να παίξει έστω και μία φορά εκτός των στενών συνόρων της Μεσσηνίας δεν είναι ένα ασήμαντο γεγονός για την ασπρόμαυρη ομάδα που διαθέτει αναμφίβολα μία από τις πιο βαριές φανέλες στη διοργάνωση και  με σωστή διαχείρηση του ρόστερ δεν αποκλείεται να φτάσει πολύ μακριά.

Πάει για κορυφαίος στην Μπουντεσλίγκα ο Παπασταθόπουλος!

Τελειωμό δεν έχουν τα κατορθώματα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα γερμανικά γήπεδα με τον Καλαματιανό διεθνή άσο της Ντόρτμουντ να διεκδικεί με αυξημένες πλέον πιθανότητες τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στην Μπουντεσλίγκα!

Ο Σωκράτης πήρε... κεφάλι στο σχετικό δημοψήφισμα με ποσοστό 23% (13.745 ψήφοι) έναντι των 11.785 ψήφων του Ματς Χούμελς που συγκεντρώνει το ποσοστό του 20%.

 

Σε μία χώρα που κατά το παρελθόν έχει αναδείξει τεράστιους κεντρικούς οπισθοφύλακες όπως ο Φρανς Μπεκενμπάουερ, Κλάους Αουγκεντάλερ, Ούλι Στίλικε και ο Μπέρτι Φογκτς, η έλλειψη αμυντικών... ογκόλιθων είναι εμφανής και αυτό ακριβώς το κενό έχει καλύψει τα τελευταία χρόνια ο Παπασταθόπουλος.