Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 16:17

ΑΒΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2: Εκτός έδρας τα πάει μια χαρά!

Γράφτηκε από τον

 

Οτι είναι ομάδα που αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το Σάββατο ο Ολυμπιακός Καλαμάτας...

Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν δίκαια με 0-2 στον Κορδία την Αβία και επανήλθαν στα τρίποντα μετά από έξι αγωνιστικές (4 ισοπαλίες και 2 ήττες). Εκαναν έτσι σημαντικό βήμα παραμονής μιας και έφτασαν τους 16 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Αυτό ήταν το τρίτο διπλό για το συγκρότημα του Λάκη Σπάλα που έχει συγκεντρώσει μακριά από το "Γ. Λουκαρέας" τους 11 από τους 16 βαθμούς του!

Συνάμα ο Ολυμπιακός με αυτή του τη νίκη "ψαλίδισε" αισθητά τις ελπίδες της Αβίας για παραμονή στην Α' τοπική. Για την ομάδα του "Κάμπου", που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο προτελευταία με μόλις 7 βαθμούς, το σαββατιάτικο ματς ήταν "μισή κατηγορία", όμως η εμφάνιση της ήταν κακή και δίκαια έφυγε με άδεια τα χέρια.

"Καθάρισε" στο πρώτο 25λεπτο με Τζίφα, Αναγνωστόπουλο

Ο Ολυμπιακός "χτύπησε" στο ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι το 25' είχε πετύχει δύο γκολ με τους Τζίφα και Αναγνωστόπουλο, βάζοντας τις βάσεις για το τρίποντο.

Πρώτη πάντως απείλησε η Αβία στο 2' με τον Γεωργίκο να σερβίρει στον Παγώνη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος.

Στο 9' ο Τζίφας με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 0-1. Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τον Ολυμπιακό που με τους Ηλιόπουλο και Τζίφα να κυριαρχούν στο κέντρο και μπροστά τους ταχύτατους Αναγνωστόπουλο και Μαρούδα, έφτανε απειλητικά στα καρέ της Αβίας. Ετσι στο 25' ο Ηλιόπουλος με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Αναγνωστόπουλο, ο Κάρλος έκανε άστοχη έξοδο, και ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 0-2.

Η Αβία είχε μια καλή στιγμή στο 29' με τον Γεωργίκο να σεντράρει και τον Γεωργαντά να σουτάρει λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό το καλοχτυπημένο φάουλ του Ηλιόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και στο 34' έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μαρούδας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ηλιόπουλος σούταρε από κοντά, όμως ο Κάρλος του είπε "όχι".

Στο 40' το φάουλ του Γεωργίκου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Λυμπερόπουλος.

Επεσε ο ρυθμός στο β' ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Αβία να θέλει αλλά να μην μπορεί και τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς δίχως να κινδυνεύει, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο.

Οι φάσεις που έγιναν μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές, χωρίς κλασική ευκαιρία. Οι πιο αξιόλογες ήταν με τον Γκλίκα στο 71' (του είπε "όχι" ο Λυμπερόπουλος) και με τον Παγώνη στο 79' που σούταρε, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ μπλόκαρε.

Ετσι οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν εύκολα σε ένα σημαντικό διπλό, "βυθίζοντας" κι άλλο τους Μανιάτες.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Σκόρδου και Ρέκκα.

ΑΒΙΑ: Κάρλος, Βαβαρούτσος, Γκλίκα, Τζανετέας, Λυκουρέζος, Γιαννέας (22' Δ. Πολυμενέας), Φουρναράκος, Παγώνης, Γεωργαντάς, Κορμπής (61' Αλντέσκου), Γεωργίκος (71' λ. τρ. Μητσέας).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Τσεκάνι (63' Μάλαμας), Κολιός, Πολυμενέας, Τσαναλίας, Ηλιόπουλος, Τζίφας, Μαρούδας, Αναγνωστόπουλος (32' λ. τρ. Μπαζάνης), Μπέρμπερι, Στ. Μπάλλας.