Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017 10:56

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Πρεμιέρα στο β' γύρο - Εκτός με Αγρα η "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Πρεμιέρα στο β' γύρο της Α' τοπικής έχουμε σήμερα και αύριο με το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά παιχνίδια.

Η πρωτοπόρος Καλαμάτας θα φιλοξενηθεί από τον Τέλλο Άγρα με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Πανθουριακός και Αναγέννηση, οι δύο ομάδες που ακολουθούν την Καλαμάτα, θα παίξουν εντός έδρας με Απόλλωνα και Μιλτιάδη αντίστοιχα ενώ ο Πάμισος θα φιλοξενηθεί από τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών. 

Αντίπαλοι για τέταρτη φορά

Καλαμάτα και Τέλλος Άγρας θα βρεθούν αντίπαλοι για τέταρτη φορά φέτος καθώς, πέρα από το ματς πρωταθλήματος του πρώτου γύρου, υπάρχουν και οι διπλές αναμετρήσεις στο Κύπελλο Μεσσηνίας. 

Η Καλαμάτα είχε κερδίσει εύκολα τα δύο ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με 3-1 στο πρωτάθλημα και 3-0 στο κύπελλο, αλλά είχε φέρει ισοπαλία 2-2 στους Γαργαλιάνους για το Κύπελλο.

Οι «μελανόλευκοι» είναι το φαβορί του αγώνα και θέλουν μόνο νίκη ώστε να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το +5 από τους διώκτες τους. Ο Τέλλος Άγρας παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία. Στην πορεία θα έχει φυσικά πιο εύκολα ματς για να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις, ωστόσο ενδεχόμενη νίκη επί της Καλαμάτας θα προσφέρει μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση, για αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να πάρουν το ματς. Ο τιμωρημένος Λ. Ανδρώνης θα λείψει από τον Τέλλο Άγρα, ενώ τραυματίας είναι ο Νάτσης στην Καλαμάτα. 

Τα σημερινά παιχνίδια

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία παιχνίδια. Στο γήπεδο του Ασπροχώματος θα παίξουν δυο φορμαρισμένες ομάδες με τον δεύτερο Πανθουριακό να έχει πάντως τον πρώτο λόγο απέναντι στον Απόλλωνα. Η ομάδα της Θουρίας θέλει τη νίκη για να μείνει κοντά στην κορυφή, τη στιγμή μάλιστα που μετά το ματς με τον Απόλλωνα ακολουθούν τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Από δύο σερί νίκες προέρχεται ο Απόλλωνας που σίγουρα έχει τις δυνατότητες να πάρει αποτέλεσμα από τον Πανθουριακό ο οποίος θα παίξει χωρίς τον Κλουβάτο.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας προέρχεται από το διπλό επί της ΑΕ Αβίας και θέλει μια ακόμη νίκη απέναντι στον ΑΟ Φαραί, ο οποίος από την πλευρά του παραμένει χωρίς ήττα τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Θα λείψει και πάλι ο Σεριάτος από τον ΑΟ Φαραί. 

Στις 6 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, η Αναγέννηση, έχοντας και τον Κανελλόπουλο που αποθεραπεύθηκε, θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη, με τους γηπεδούχους να είναι σε άριστη κατάσταση και την ομάδα του Πύργου Τριφυλίας να είναι αισθητά αποδυναμωμένη το τελευταίο διάστημα. 

Για διπλό Πάμισος και Κυπαρισσία

Ο Πάμισος έχασε πέντε βαθμούς στη Μεσσήνη τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και θα πάει στα Αρφαρά με στόχο να επιστρέψει στις νίκες. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Γεωργιόπουλου. Ο τοπικός Αστέρας βέβαια έχει μεγάλο κίνητρο μιας και είναι στην τελευταία θέση ενώ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ο Παναγιώτης Βουτσάς που αντικατέστησε τον Τζίμη Αναστασόπουλο. 

Η Κυπαρισσία θα παίξει στην Ανδρούσα με στόχο να πετύχει μετά από καιρό μια εκτός έδρας νίκη (έχει μόνο μια). Ο τιμωρημένος Μανδραπήλιας δεν υπολογίζεται αλλά επιστρέφει ο Ντιοπ. Σημαντικές πάντως για την συνέχεια είναι οι αποχωρήσεις των Δημητρουλόπουλου και Βασιλόπουλου. Χωρίς προβλήματα η Ανδρούσα που θέλει οπωσδήποτε βαθμούς καθώς βρίσκεται μόνο τέσσερις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Ο Εθνικός Μελιγαλά θα υποδεχθεί στην αήττητη έδρα του την ΑΕ Αβίας, με τον νεαρό Χρ. Γεωργακόπουλο να είναι ο μοναδικός απόντας. Μετά από καιρό η ομάδα του Κάμπου θα παίξει χωρίς απουσίες και ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να μειώσει την διαφορά της από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Στα Φιλιατρά η Εράνη, που προέρχεται από την ήττα από τον Απόλλωνα, θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στο Διαβολίτσι, το οποίο την περασμένη αγωνιστική νίκησε τον Αστέρα Αρφαρών και πλέον έχει απομακρυνθεί πολύ από την επικίνδυνη ζώνη. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

 

 

Σάββατο

Πανθουριακός - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, ΣΕρεμέτης, Τσουκάλη

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Κασκάνης, Βοσνάκης

Αναγέννηση Παραλίας - Μιλτιάδης

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.

Μπλάνας, Ζαρακοβίτης, Γιαννέτσος

 

Κυριακή 

Τέλλος Αγρας - Καλαμάτα

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Ανδρούσα - Κυπαρισσία

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Νίκας, Γεωργαντάς, Παναγιωτόπουλος

Εθνικός Μελιγαλά - Αβία

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Τσακόπουλος, Αντωνόπουλος

Εράνη - Διαβολίτσι

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Γιαννακλής, Καύκας

Αστέρας Αρφαρών - Πάμισος

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Βοσνάκης, Γ. Μιχαλόπουλος

 

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 15 αγώνες)

1. Καλαμάτα 35-7 38

2. Πανθουριακός 37-10 33

-. Αναγέννηση Παραλίας 28-13 33

4. Πάμισος 34-16 28

-. Μιλτιάδης 22-17 28

6. Κυπαρισσία 17-16 23

7. Εθνικός Μελιγαλά 17-18 22

8. Α.Ο. Φαραί 20-16 20

9. Διαβολίτσι 14-15 19

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 16-20 19

11. Ολυμπιακός Καλαμάτας 16-21 16

12. Εράνη 16-30 15

13. Τέλλος Αγρας 18-31 12

14. Ανδρούσα 8-24 11

15. Αβία 10-30 7

16. Αστέρας Αρφαρών 10-34 5