Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017 12:02

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: O κορυφαίος Μεσσήνιος κόουτς και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής!

Γράφτηκε από τον

 

Στην επικαιρότητα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Χριστόπουλος που ανέλαβε την καθοδήγηση του Λεβαδειακού, επιστρέφοντας μετά από 21 μήνες στους πάγκους της Σούπερ Λιγκ.

Ο 44χρονος Καλαματιανός τεχνικός βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στην κορυφή της… πυραμίδας των Μεσσήνιων προπονητών και ανεξάρτητα από το τι θα καταφέρει στη Βοιωτία, το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκεται εκεί για αρκετό διάστημα ακόμη.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι, άλλωστε, ο μοναδικός Μεσσήνιος κόουτς που έχει εργαστεί σαν πρώτος προπονητής σε σύλλογο του εξωτερικού και όπως φαίνεται πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος άλλος κάτι ανάλογο, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον.

Η αγωνιστική αναμόρφωση του Λεβαδειακού αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για τον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή των ακαδημιών της «Μαύρης Θύελλας» που πήρε στα χέρια του μία ομάδα προφανώς αδούλευτη που μετά από επτά σερί ήττες αρχίζει να… παραπατάει ψυχολογικά.

Ο Χριστόπουλος μπορεί προπονητικά να είναι ανενεργός από το Μάρτιο του 2015, όταν και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά, στο διάστημα αυτό όμως δέχθηκε αρκετές κρούσεις και μία από αυτές προερχόταν από τον άνθρωπο που ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πάρει στα χέρια του την ασπρόμαυρη ομάδα αλλά έκανε πίσω λόγω της επιστροφής του Σταύρου Παπαδόπουλου.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι Μεσσήνιος και σχεδίαζε με προσοχή και απόλυτη μυστικότητα τις κινήσεις του για μήνες ολόκληρους. Σε αυτό το διάστημα παρ’ ότι η στήλη γνώριζε πρόσωπα και πράγματα δεν μπήκαμε στη διαδικασία να γράψουμε συγκεκριμένα πράγματα, σεβόμενοι και την επιθυμία του ιδίου να μην διαρρεύσει κανένα στοιχείο γύρω από την ταυτότητά του.

Με την κατάσταση, ωστόσο, αυτή τη στιγμή στο διοικητικό και οικονομικό κομμάτι απόλυτα σταθερή και με τον «Π.Σ. Η Καλαμάτα» στα στιβαρά χέρια του Σταύρου Παπαδόπουλου, ήρθε η ώρα να δημοσιοποιήσουμε όλο το στόρι αλλά και ορισμένες από τις κινήσεις του καταγόμενου από τη Χρυσοκελλαριά επιχειρηματία που από πέρυσι παρακολουθεί διακριτικά όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την ασπρόμαυρη ομάδα.

Ο Γιώργος Βασιλόπουλος είναι συνιδιοκτήτης της ψαραγοράς «Θάλασσα», μίας εκ των πιο ραγδαία αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης με καταστήματα σε ολόκληρη την Αττική.

Πέρα από την επιθυμία του να επεκτείνει την αλυσίδα της επιχείρησης και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο Βασιλόπουλος θέλησε να δώσει λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος του νομού.

Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο στους ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’80 μόνο άσχετος δεν είναι με την μπάλα και οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή αποδεικνύουν ότι είχε υψηλές βλέψεις, κάτι που δεν έκρυψε.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας που ανήκει στο στενό ποδοσφαιρικό περιβάλλον του και πιθανότατα θα έπαιρνε σημαντικό πόστο σε περίπτωση που η τοπική μας ομάδα περνούσε στα χέρια του, πλησίασε μέσα στο καλοκαίρι το Γιάννη Χριστόπουλο και έκαναν μία μεγάλη κουβέντα. Με τη «Μαύρη Θύελλα» οριστικά στο Τοπικό και δεδομένα κάποια χρόνια μακριά από τη Σούπερ Λιγκ, ο κορυφαίος σύγχρονος Μεσσήνιος τεχνικός κάπου δίστασε. Οικονομικά, ωστόσο, η πρόταση ήταν εξαιρετική και προέβλεπε τετραετή συμφωνία με ένα χρονοδιάγραμμα 4 ετών για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Κάπου εκεί, όμως, εμφανίστηκε ο Σταύρος Παπαδόπουλος και ο Βασιλόπουλος πήγε… πάσο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπαψε να ενδιαφέρεται.

Κάποια στιγμή, επίσης στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής συνάντησε στην επιχείρηση που διατηρούσε εντός της Βουλής των Ελλήνων το Νίκο Λυμπερόπουλο, που επίσης προοριζόταν για υψηλό αξίωμα εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Βασιλόπουλος δεν σκόπευε να ξεκινήσει μόνος τη νέα αυτή προσπάθεια, καθώς είχε συμπαίκτες κι άλλους Μεσσήνιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο… τιμ μετείχε και ένας από τους πιο δυνατούς οικονομικά προέδρους ερασιτεχνικού σωματείου της Μεσσηνίας, που έχει επίσης πολύ… ψηλά τον Γιάννη Χριστόπουλο και τις προπονητικές του ικανότητες.

Με τον Σταύρο Παπαδόπουλο πίσω στα διοικητικά ηνία στο σημείο… μηδέν, η «Μαύρη Θύελλα» έχει οργανωθεί ξανά σε στέρεες βάσεις και αποπνέει ξανά… υγεία μετά από πολλά χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο όχι και τόσο άμεσο μέλλον και μόνο κακό δεν είναι να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι…

Ξανάσμιξαν οι Γκανέζοι

Το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελεί περίοδο διακοπών για τους Γκανέζους, καθώς αυτή τη στιγμή το καλοκαίρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην αφρικανική χώρα.

Οι παλιοί Γκανέζοι άσοι της «Μαύρης Θύελλας» μπορεί να έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο κάθε χρόνο τέτοια εποχή συναντιούνται πίσω στην πατρίδα τους και θυμούνται τα παλιά.

Ο Σαμ Τζόνσον που εικονίζεται να φορά ριγέ καπέλο και ο  Άφο Ντούντου που φωτογραφήθηκαν παρέα με τον Μοχάμεντ Ντουμά, ποδοσφαιριστή της Άκρα FC, μπορεί να μην έπαιξαν ποδόσφαιρο στις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, κάποιοι πρώην συμπαίκτες τους όμως δεν μπορούσαν να μείνουν εκτός γηπέδου.

Έτσι, ο Τσαρλς Σάμπσον που βρέθηκε και αυτός στα πάτρια εδάφη, όπως και ο επίσης πρώην μέσος της ασπρόμαυρης ομάδας Φόστερ Κινγκ Μπάτσιος (με… στρατιωτικά μαύρα ρούχακαι ξυρισμένο κεφάλι) , έπαιξαν ποδόσφαιρο παρέα κι αν κρίνουμε από το ύφος τους στη φωτογραφία πρέπει να το ευχαριστήθηκαν αρκετά.

Πήρε Ρήγα αλλά δεν δίνει Ζαχαρόπουλο ο Τσικλητήρας

Στην απόκτηση του Χρήστου Ρήγα προχώρησε μέσα στην εβδομάδα ο Τσικλητήρας Πύλου, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή του, από την οποία δεν αποκλείεται να έχει νέες απώλειες μέχρι το τέλος του μήνα.

Αναφερόμαστε, βέβαια, στον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο που ενδιαφέρει αρκετά τη «Μαύρη Θύελλα» και οι δύο πλευρές έχουν ήδη κάνει μία πρώτη κουβέντα μεταξύ τους.

Το θέμα είναι πως η διοίκηση της Καλαμάτας είναι υποχρεωμένη να περιμένει να πάρει πρώτα το δελτίο του από την Πύλο ο νεαρός μέσος, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα αλλά δεν αποκλείεται να πετύχει μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Ο Ζαχαρόπουλος, από τους καλύτερους πασέρ τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία, διαθέτει την ικανότητα να… γλυκάνει το παιχνίδι της ασπρόμαυρης ομάδας, προσθέτοντας ποιότητα αλλά και καλή πάσα στη μεσαία γραμμή της.