Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 12:19

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-4: Πέρασε με εύκολο διπλό από τους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

 

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν σαφώς πιο εύκολα για την "Μαύρη Θύελλα" στους Γαργαλιάνους, απ' ότι στο ματς κυπέλλου του Αυγούστου...

Τότε ο Τέλλος Αγρας είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 με πέναλτι του Παπουτσή στις καθυστερήσεις... Χθες ο Διακουμής με πέναλτι επίσης στις καθυστερήσεις απλά πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Αγρα μειώνοντας σε 1-4.

Η Καλαμάτα λοιπόν πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο πήρε ένα εύκολο διπλό στην Τριφυλιακή πόλη και διατήρησε 

το +5 από την δεύτερη θέση που καραδοκούν Πανθουριακός και Αναγέννηση. Αυτή ήταν η έκτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα των Χατζηαγγελή, Μάνα που είδαν τους τρεις επιθετικούς τους να βρίσκουν δίχτυα. Δύο τέρματα πέτυχε ο Τσουλάκος και από ένα οι Αθανασόπουλος, Καλαντζής.

Από την άλλη ο Αγρας έπαιξε με αμυντική τακτική και υπέστη λογική ήττα, παραμένοντας χαμηλά στη βαθμολογία. 

Ενταση σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα 

Το ματς πάντως ήταν επεισοδιακό τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου... Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν αρκετά νεύρα, υπήρχαν στιγμές έντασης και μικροδιακοπές, με τον διαιτητή Αλεξέα να δίνει αρκετές κίτρινες, επιλέγοντας πάντως να μην βγάλει την κόκκινη κάρτα.

Ενταση υπήρχε και στην εξέδρα μεταξύ των λιγοστών οπαδών της "Μαύρης Θύελλας" και των φίλων του Τέλλου Αγρα και μάλιστα έπεσαν και μερικές "ψιλές" στα μέσα του β' ημιχρόνου.

Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο 

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ και αυτό έκανε τα πράγματα πιο εύκολα... Ηταν το 9' όταν ο Τσουλάκος με φάουλ (φώναξαν για τον καταλογισμό του οι γηπεδούχοι) έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" παρά την προσπάθεια του Λαμπίρη (0-1).

Ο Αγρας απείλησε στο 25' με το διαγώνιο σουτ του Ερέκι να μην βρίσκει στόχο.

Ο Καλαντζής είχε μια καλή ενέργεια και σουτ στο 31', όμως ο Λαμπίρης μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (43') οι "μελανόλευκοι" έκαναν δύο τα τέρματα τους, ύστερα από σέντρα του Λιόλιου και σουτ στην κίνηση του Αθανασόπουλου στην αριστερή γωνία (0-2).

Στο β' μέρος η Καλαμάτα μπήκε με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και κατόρθωσε να βάλει δύο γρήγορα γκολ. Στο 50' ο Βασιλόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τσουλάκο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-3. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καλογερόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Καλαντζή και εκείνος με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε εύκολα το 0-4.

Τα πάντα είχαν κριθεί με τον Αγρα να έχει να επιδείξει ορισμένες ωραίες ενέργειες του Ερέκι.

Στο 64' ύστερα από κόρνερ του Ερέκι, ο Μπούμπα έπιασε το γυριστό σουτ που απέκρουσε ο Κυριακόπουλος.

Ο Μπάρκας που είχε μπει αλλαγή ήταν ορεξάτος και το σουτ που επιχείρησε στο 79' έφυγε σύριζα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπεγέτη δύο λεπτά αργότερα.

Στο 87' ο Εμμανουήλ είχε ένα καλό σουτ που αποσόβησε ο Κυριακόπουλος. Στο 90' μετά από ενέργεια του Διακουμή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καλογερόπουλου και ο κ. Αλεξέας έδωσε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Διακουμής γράφοντας 

το τελικό 1-4. 

Ντεμπούτο για τον 14χρονο Αναστασόπουλο

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ντεμπούτο του 14χρονου Παναγιώτη Αναστασόπουλου (μπήκε αλλαγή στο 80'), ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Αγρα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα σε ένα δύσκολο ματς, με πολλές διαμαρτυρίες και ένταση. Ο έμπειρος ρέφερι έκανε ορισμένα λάθη στον πειθαρχικό τομέα που φυσικά δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Γιαννέτσος και Τσοπανάκης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Πότσης, Τζωρτζίνης, Γεωργόπουλος, Γεωργακόπουλος (55' Λ.Χ. Ανδρώνης), Μπουντάς (80' Αναστασόπουλος),  Ερέκι, Διακουμής, Τσίμπιτσης (60' Κοντογόνης), Μπούμπα, Εμμανουήλ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Λιόλιος (55' Σταματελόπουλος), Καλογερόπουλος, Μπεγέτης, Νικολόπουλος, Μερκούρης (24' λ. τρ. Βασιλόπουλος), Μπαστακός, Καντούτσης, Τσουλάκος (62' λ. τρ. Μπάρκας), Καλαντζής, Αθανασόπουλος.