Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 18:54

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΧΩΡΑ 2-2: Εσωσε την παρτίδα στο 91' με Χαρίτο

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΧΩΡΑ 2-2: Εσωσε την παρτίδα στο 91' με Χαρίτο

Στο 91' απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την Χώρα ο Μεσσηνιακός... 

Οι "πράσινοι" χάρις σε γκολ του Παναγιώτη Χαρίτου ισοφάρισαν σε 2-2 και διατηρήθηκαν δύο βαθμούς πίσω από τον άτυχο προχθές Παπαφλέσσα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο ματς με τους Δημόπουλο και Σκουφάκη, με τον Μεσσηνιακό να ισοφαρίζει αρχικά με τον Νούλα και στο φινάλε με τον Χαρίτο. Με βάσει τη συνολική εικόνα του αγώνα οι Χωραϊτες πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι μιας και στάθηκαν καλύτερα στο ματς, έχασαν σαφώς περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες. Αγγιξαν ένα σπουδαίο διπλό το οποίο θα ισοδυναμούσε με άλμα παραμονής, όμως το αίσθημα αυτοσυντήρησης του Μεσσηνιακού "μίλησε" στις καθυστερήσεις.

Το ντέρμπι παραμονής της Α1 τοπικής ήταν κακό ποιοτικά και το μόνο που σημειώθηκε στο πρώτο μέρος ήταν το γκολ των φιλοξενούμενων στο 20'... 

Ο Καγιάς με ωραία κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Δημόπουλο στα δεξιά και εκείνος με διαγώνιο σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Ο Γ. Μηλίτσης έκανε γρήγορα όλες τις αλλαγές, όμως ο Μεσσηνιακός ήταν μπλοκαρισμένος και αδυνατούσε να βγάλει φάσεις.

Ο Παπαφλέσσας έλεγχε το ματς και στο 57' ο Τ. Τσόπελας έκανε κούρσα από αριστερά και σέρβιρε για τον Δημόπουλο που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γαβρά.

Οι "πράσινοι" έφεραν το ματς στα ίσια στο 65' στην πρώτη τους αξιόλογη φάση... 

Ο Ξυνός σέντραρε από αριστερά και ο προωθημένος Νούλας με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα βγήκε στην επίθεση για να βρεθεί και πάλι μπροστά στο σκορ και στο 68' ο Καγιάς έκανε τσαφ (σούταρε άουτ) από πλεονεκτική θέση μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Τ. Τσόπελα.

Τελικά στο 71' ο Σκουφάκης με σέντρα σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο πάντως είχε και δόση τύχης (1-2).

Ο Μεσσηνιακός στα τελευταία λεπτά πίεσε για την ισοφάριση και στο 80' ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τ. Τσόπελα στον Κουλουρά, με τον Νίκα να λέει "όχι"... Στην εξέλιξη της φάσης το κοντινό σουτ του Νούλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Μίντζηρας μπλόκαρε.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Κουλουράς έσπασε την μπάλα στον Παπαδήμο που σούταρε ψηλά άουτ.

Η λύτρωση για την ιστορική ομάδα ήρθε στο 91' όταν μετά από κόρνερ του Κριτσωτάκη και αμυντική αδράνεια, ο Χαρίτος με γυριστό σουτ έγραψε το τελικό 2-2.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του Γιαννακλή και Τσίρμπα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κ. Γαβράς, Νούλας, Στ. Γαβράς (52' λ. τρ. Αρβανίτης), Μαγουλιανίτης (38' Τσιριγώτης), Θεοδωρόπουλος (46' Παπαδήμος), Χαρίτος, Κουλουράς, Π. Γιαννακόπουλος, Δ. Γιαννακόπουλος, Κριτσωτάκης, Ξυνός.

 

ΧΩΡΑ: Μίντζηρας, Σκουφάκης, Τ. Τσόπελας, Θ. Τσόπελας (80' λ. τρ. Γρηγορόπουλος), Μαθιός, Κυριακόπουλος, Δ. Κανελλόπουλος (69' Καλογερόπουλος), Καγιάς, Γκεβόρι, Ρουσσόπουλος, Δημόπουλος.