Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2013 13:26

Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε...

Γράφτηκε από τον

 

Η προκριματική φάση για το Μουντιάλ του 2014 τελείωσε και ε Ελλάδα έμεινε χωρίς εισιτήριο. Το αεροπλάνο όμως δεν έχει ακόμα… φύγει. Η Εθνική μας έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στη Βραζιλία μέσω των μπαράζ του Νοεμβρίου.  Ο αντίπαλος θα γίνει γνωστός την προσεχή Δευτέρα. Οι υποψήφιοι είναι Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία.


Για πολλούς Ελληνες είναι αποτυχία το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε την 2η θέση στον όμιλο και θα μπει σ' αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία. Πράγματι ο όμιλός μας ήταν από τους πιο εύκολους στα προκριματικά. Θα πρέπει όμως να σκεφτούμε τι ποδόσφαιρο έχουμε για να υπάρχουν απαιτήσεις από την Εθνική. Η Σούπερ Λίγκα είναι το πρωτάθλημα που  ο πρωταθλητής είναι γνωστός πριν καν γίνει η… κλήρωση. Τα περισσότερα ματς διεξάγονται μεταξύ συγγενών και… φίλων και όσα ταλέντα ξεπετάγονται αναζητούν να φύγουν άμεσα στο εξωτερικό. Οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ το θέαμα είναι είδος προς εξαφάνιση.
Πώς λοιπόν η Εθνική θα παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο όταν εννέα χρόνια μετά το ποδοσφαιρικό θαύμα της Πορτογαλίας είναι ακόμα αναντικατάστατος ο Καραγκούνης; Παρεμπιπτόντως ένας από τους λίγους που σ'  αυτή την εποχή παίζουν και για τη… φανέλα.
Με τα σημερινά δεδομένα δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η Ελλάδα θα δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Γι' αυτό και αποτελεί μεγάλη επιτυχία το ότι θα είναι στους ισχυρούς στην προσεχή κλήρωση για τα μπαράζ. Μην ξεχνάμε ότι η παρέα του Ριμπερί και αυτή του Ιμπραίμοβιτς θα είναι στους ανίσχυρους και θα έχουν υποψήφιους αντίπαλους την Πορτογαλία, την Κροατία, την Ουκρανία και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.