Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2013 00:33

Τα βλέμματα στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Εθνικός, το πρόγραμμα και τα τελευταία νέα των ομάδων της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον


Ντέρμπι και Α' τοπική είναι συνυφασμένες έννοιες τη φετινή σεζόν και από τον κανόνα δεν αποτελεί εξαίρεση η τρίτη αγωνιστική που ξεκινά σήμερα με πέντε αναμετρήσεις.
Αυτή τη φορά τα βλέμματα στρέφονται στο "Γ. Λουκαρέας", εκεί όπου θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και ο Εθνικός Μελιγαλά. Αμφότεροι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και μετρούν μέχρι στιγμής μία νίκη και μία ισοπαλία.


Την ίδια ώρα ο Πάμισος που έχει κάνει το "2 στα 2" θα υποδεχτεί τον Τσικλητήρα Πύλου, ενώ η Κυπαρισσία που επίσης έχει το απόλυτο θα φιλοξενήσει αύριο τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Η Εράνη δοκιμάζεται στην έδρα του Δωρίου που "διψά" για τη νίκη, ενώ ο Τέλλος Αγρας θέλει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στους Γαργαλιάνους, με αντίπαλο τη Μεθώνη.
Στην Ανδρούσα, η ομώνυμη ομάδα και η Ομόνοια θα μονομαχήσουν για τη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα αμφίρροπη και η αναμέτρηση του Διαβολιτσίου με τον Αστέρα Αρφαρών, όπως επίσης και η συνάντηση του Α.Ο. Φαραί με τη Σπερχογεία. Δύο αξιόλογες ομάδες που θέλουν να παίξουν φέτος όμορφο ποδόσφαιρο.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΜΕΘΩΝΗ
Για δεύτερη σερί αγωνιστική στο γήπεδό του θα παίξει σήμερα ο Τέλλος Αγρας κόντρα στη Μεθώνη. Η νίκη με την Ανδρούσα έχει ανεβάσει τη ψυχολογία των γηπεδούχων που ποντάρουν και στη βοήθεια του κόσμου για να πανηγυρίσουν εκ νέου.
Ο Γιώργος Μηλίτσης θεωρεί τον αγώνα δύσκολο, αλλά τονίζει ότι είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί η ομάδα του  την έδρα ώστε να ανέβει στη βαθμολογία.
Εκτός πλάνων είναι ο  Κολεζνιτσένκο και αβέβαιη η συμμετοχή των Ψωρομύτη, Αναγνωστόπουλου.
Η Μεθώνη προέρχεται επίσης από νίκη απέναντι στο Διαβολίτσι και θα παραταχθεί με καλή ψυχολογία. Ο προπονητής Παναγιώτης Βλαχόγιαννης δηλώνει ότι άπαντες σέβονται τον Αγρα, αλλά θα προσπαθήσουν να φύγουν με το διπλό.
Η αισιοδοξία ενισχύεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ο ΑΟΜ θα παραταχθεί με ιδανική 11άδα σε μια δύσκολη έδρα..


ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Μετά από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, ήρθε η ώρα για την Ανδρούσα να αγωνιστεί μπροστά στο κόσμο της. Οι νεοφώτιστοι θα δώσουν σήμερα το πρώτο φετινό ματς στο γήπεδό τους και ευελπιστούν ότι θα κάνουν "ποδαρικό με το δεξί".
Η Ανδρούσα άγγιξε στους Γαργαλιάνους τη νίκη (0-1 μέχρι το 86'), αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 από τον Τέλλο Αγρα και έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς (ήττα και στην πρεμιέρα από το Διαβολίτσι). Για μία ακόμα φορά όμως θα αγωνιστεί με απουσίες.
Ο Κώστας Καλογερόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή τους τραυματίες Φαράντο, Γάλλο και Μαραγκούλια, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Καντζιλιέρης,
Ελλείψεις και για την Ομόνοια, που έχουν να κάνουν με τον τιμωρημένο Γυφτέα και  τους τραυματίες Ασημακόπουλο, Σκόκο και ίσως και τον ανέτοιμο Μπουραντώνη.
Η καλαματιανή ομάδα προέρχεται από την ισοπαλία με τον Α.Ο. Φαραί και θέλει τουλάχιστον να μην ηττηθεί και αν μπορέσει να πάρει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Ο Τσικλητήρας Πύλου είναι το τρίτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Πάμισος προκειμένου να μείνει στην κορυφή της Α' τοπικής. Οι Νησιώτες έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες το πρωτάθλημα απέναντι σε Μεθώνη, Αστέρα Αρφαρών και ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος προειδοποιεί πάντως τους παίκτες του ότι δεν υπάρχουν εύκολα ματς.
Ο τεχνικός του Παμίσου θα στερηθεί ξανά τις υπηρεσίες των τραυματιών Γ. Τρίψα, Σαλαπάτα, Χαρμπίλα και Αντωνίου.
Για τον Τσικλητήρα νοκ - άουτ παραμένει ο Μαρής και ενδέχεται να λείψουν ορισμένοι παίκτες (Κατσιγιάννης, Μπουντάς, Π. Καλδής, Γ. Καλδής, Πανταζόπουλος) λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η ομάδα της Πύλου θα αντιμετωπίσει μία ακόμα ομάδα με υψηλούς στόχους μετά την Εράνη και τον Ολυμπιακό και ξέρει ότι είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσει να φύγει με βαθμολογικό όφελος από τη Μεσσήνη.
Ο Τσικλητήρας έδειξε άλλωστε αρκετά βελτιωμένος στο ισόπαλο 0-0 με τους "ερυθρόλευκους" και θα παλέψει για το καλύτερο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν θα δώσει σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς θα υποδεχτεί τον Εθνικό. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τη νίκη ώστε να πάρουν βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Μια συνέχεια που περιλαμβάνει διαδοχικά ντέρμπι με Εράνη, Δώριο, Πάμισο.
Ο Σπύρος Τσίκινης θα έχει στη διάθεσή του τον Μαρούδα που αποθεραπεύτηκε, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Σίνου.
Στον αντίποδα ο Εθνικός θα παραταχθεί χωρίς τον Βασιλόπουλο και ίσως και τους Κωνσταντόπουλο, Κουτίβα.
Ο Αντώνης Μαυρέας δήλωσε ότι το ντέρμπι είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, αλλά προσμένει από την ομάδα του να συνεχίσει αήττητη στο πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 4 βαθμούς  με Δώριο, Εράνη, δύο δηλαδή ντέρμπι, τα οποία συνεχίζονται σήμερα στο "Γ. Λουκαρέας" και την άλλη εβδομάδα με Πάμισο.


Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα θέλει να πανηγυρίσει απόψε ο Α.Ο. Φαραί με αντίπαλο τη Σπερχογεία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ομόνοια και θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.
Ο Βασίλης Μπλέτσας ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν ως οδηγό την εμφάνιση στην πρεμιέρα με τον Τέλλο Αγρα, όπου επικράτησαν με 3-0.
Αγωνιστικά, θα απουσιάσει ο Χριστόπουλος για προσωπικούς λόγους, ενώ ο Μπλέτσας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο ως προπονητής λόγω τραυματισμού.
Η Σπερχογεία θα μπει στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" με σκοπό τους τρεις βαθμούς, καθώς στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει μόλις μια ισοπαλία παρότι κατέγραψε θετικές εμφανίσεις απέναντι σε Απόλλωνα Καλαμάτας και Κυπαρισσία.
Απαντες αναγνωρίζουν τη δυσκολία της αναμέτρησης, αλλά αισιοδοξούν για αίσια έκβαση.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής δεν θα έχει μάλλον στη διάθεσή του τον τραυματία Βασιλογιαννακόπουλο.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τη Μεθώνη θέλει αύριο το Διαβολίτσι. Ο Σωτήρης Δημάκης τονίζει ότι η ομάδα του δεν πρέπει να έχει απώλειες στο γήπεδό της προκειμένου να εξασφαλίσει χωρίς άγχος την παραμονή. Προσθέτει όμως ότι ο Αστέρας είναι δύσκολος αντίπαλος με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει με δύο ήττες το πρωτάθλημα.
Το αρνητικό είναι ότι θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Δασκαλάκης και ενδεχομένως και ο Βουρνάς που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Επιστρέφει όμως ο Μαυροειδάκος που εξέτισε την ποινή του.
Στα Αρφαρά ο Τάκης Βούτσας προσμένει από τους παίκτες του να δείξουν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το ματς με τον Πάμισο, διότι ο Αστέρας έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Μια νίκη θα αλλάξει τη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ.
Μετά την Ομόνοια και τη Σπερχογεία η Κυπαρισσία θα αντιμετωπίσει μία ακόμα ομάδα της Καλαμάτας. Ο λόγος για τον ιστορικό Απόλλωνα, ο οποίος νίκησε την περασμένη αγωνιστική το Δώριο και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία. Γι' αυτό και ο Παναγιώτης Παναγόπουλος εφιστά την προσοχή στους παίκτες του ώστε να έρθει η τρίτη σερί νίκη που θα διατηρήσει τον ΑΟΚ στην πρώτη θέση της Α' τοπικής.
Ο νεαρός προπονητής είδε ορισμένους παίκτες του  (Γαργαρώνης, Μιτρόφ, Μπίζος) να έχουν κάποια προβλήματα στην προετοιμασία, αλλά μάλλον θα είναι έτοιμοι.
Από τον Απόλλωνα θα απουσιάσουν οι Στασινός, Ροβολής, Βαβαρούτσος. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να μείνουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (μία νίκη με Δώριο  και μια ισοπαλία με τη Σπερχογεία). Το αυριανό είναι το πρώτο φετινό εκτός έδρας ματς για τον Απόλλωνα.


ΔΩΡΙΟ - ΕΡΑΝΗ
Ο,τι δεν μπόρεσε με Εθνικό και Απόλλωνα, θέλει να πετύχει αύριο το Δώριο κόντρα στην Εράνη. Η φιλόδοξη ομάδα θέλει μόνο νίκη μετά τις δύο σερί ήττες ώστε να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος τονίζει ότι ο αγώνας είναι εξαιρετικά δύσκολος, αλλά πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν οι επιτυχίες.
Το Δώριο θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Γιαννόπουλο και τον τραυματία Λούγκα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του φοιτητή Γκρίτζαλη.
Για την Εράνη εκτός πλάνων του Δημήτρη Παναγιώτου είναι ο τραυματίας Γκίνος, ενώ ίσως επιστρέψει ο Διαμαντόπουλος. Οι Φιλιατρινοί προέρχονται από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Εθνικό και θα επιδιώξουν τη νίκη στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 19/10
Τέλλος Αγρας - Μεθώνη
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Ι. Γιαννέτσος, Γιαννέας
Ανδρούσα - Ομόνοια
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Γεωργαντάς, Παλλαδινός
Πάμισος - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Κατσάς, Τσουκάλη
Ολυμπιακός Καλ. - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Καστανάς, Τσοπανάκης
Φαραί - Σπεργογεία
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Κασκάνης

Κυριακή 20/10
Διαβολίτσι - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Κασκάνης
Κυπαρισσία - Απόλλωνας Καλ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Καστανάς, Ι. Γιαννέτσος
Δώριο - Εράνη
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Λάμιας, Γιαννέας


Η βαθμολογία
(σε 2 αγώνες)
1. Πάμισος    6-1    6
-. Κυπαρισσία    6-3    6
3. Α.Ο. Φαραί    4-1    4
-. Εράνη    3-2    4
-. Εθνικός Μελιγαλά    2-1    4
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-1    4
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    2-1    4
8. Μεθώνη    2-5    3
-. Διαβολίτσι    4-2    3
-. Τέλλος Αγρας    2-4    3
11. Σπερχογεία    3-4    1
-. Τσικλητήρας Πύλου    1-2    1
-. Ομόνοια    1-3    1
14. Αστέρας Αρφαρών    1-3    0
-. Δώριο    1-3    0
-. Ανδρούσα    2-6    0