Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 13:04

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρωταθλητές οι παίδες, μαθηματικές ελπίδες οι νέοι

Γράφτηκε από τον
ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρωταθλητές οι παίδες, μαθηματικές ελπίδες οι νέοι

 

Την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής εξασφάλισαν χθες οι παίδες της Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής, οι Μεσσήνιοι νίκησαν εύκολα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία την αντίστοιχη ομάδα της Κεφαλλονιάς/Ιθάκης με 4-0 και πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, όπου θα συμμετέχουν οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων. 

Η Μεσσηνιακή ομάδα είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την Αχαϊα με την οποία υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ετσι το τελευταίο ματς με την Αιτωλοακαρνανία στο Μεσολόγγι είναι βαθμολογικά αδιάφορο. 

Στο χθεσινό ματς, με τους Σαρδέλη και Κωστέα να σκοράρουν εις διπλούν οι παίδες της Μεσσηνίας νίκησαν εύκολα πετυχαίνοντας την 5η νίκη σε ισάριθμα ματς. Η Μεσσηνιακή ομάδα μάλιστα δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ (7-0 με Ζάκυνθο, 4-0 με Λακωνία, 2-0 με Ηλεία και 2-0 με Αχαΐα οι προηγούμενες νίκες). 

Στον αντίποδα η Κεφαλλονιά είναι στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου, χωρίς μάλιστα να έχει σκοράρει. Ετσι οι παίδες της Μεσσηνίας έφθασαν στη νίκη, χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Κωστέας με κεφαλιά στο 11' άνοιξε το σκορ έπειτα από σέντρα του Παπανικολόπουλου. Στο 39' ο Κοτσιλιέρης εκτέλεσε φάουλ και ο Σαρδέλης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε εύκολα το 2-0. Ο ίδιος παίκτης με πλασέ στο 47' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 50' με σουτ (έπειτα από φάουλ του Οικονομέα και αδράνεια της άμυνας) διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Το ματς διαιτήτευσε ο Κοιλιομενιάτης με βοηθούς τους Δρακόπουλο και Κωτσόπουλο από την Ηλεία. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΙΔΕΣ: Αντωνόπουλος (55' Δεληγιάννης), Αρβανίτης, Οικονομέας, Στυλιανόπουλος, Καλύβας, Κοτσιλιέρης (61' Σαούτης), Παπανικολόπουλος (55' Ρουμελιώτης), Κοσμόπουλος, Κωστέας, Σαρδέλης (55' Θεοδωρόπουλος), Αλεξανδρόπουλος (55' Γιαννόπουλος). 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ/ ΙΘΑΚΗ ΠΑΙΔΕΣ: Παπαγεωργίου (54' Αλυσανδράτος), Θεοτοκάτος (61' Μπαλάσκας), Φόης (50' Μουρελάτος), Καβαλιεράτος, Καραντίνος, Γάσπαρης, Βιτωράτος, Ζαχαράτος, Λουκάτος (41΄Τζωρτζάτος), Κούρτι (41' Πολυχρονάτος), Κουρκουμέλης.

Μαθηματικές ελπίδες για τους νέους της Μεσσηνίας

Οι νέοι της Μεσσηνίας είχαν εύκολο έργο απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Κεφφαλλονιά/Ιθάκης επικρατώντας με 5-0. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ήττα της Αχαίας από την Ηλεία, αφήνει μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση για την Μεσσηνιακή ομάδα. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα προέκυψε τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή, όπου έχουν από 12 βαθμούς Αχαία, Μεσσηνία, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. 

Η Ηλεία δεν έχει καμιά ελπίδα καθώς έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική. Η Αχαϊα, παρά την χθεσινή ήττα, παραμένει το μεγάλο φαβορί. Συγκεκριμένα, κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς αν κερδίσει εκτός έδρας την αδύναμη Κεφαλλονιά/Ιθάκη παίρνει την πρώτη θέση και την πρόκριση, αφού υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία και με Μεσσηνία και με Αιτωλοακαρνανία, έχοντας κερδίσει και τους δύο.

Για να πάρει τον τίτλο η Μεσσηνία θα πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Αχαϊα την τελευταία αγωνιστική, κάτι που ισχύει και για την Αιτωλοακαρνανία. 

Το χθεσινό ματς της Μεσσηνίας με την Κεφαλλονιά/Ιθακη κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο όταν οι Μεσσήνιοι προηγήθηκαν με 3-0 με τέρματα που σημείωσαν ο Ζώτος στο 20', ο Ζαφείρης το 28' και ο Κλάδης στο 32'. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Μεσσηνίας πέτυχε δύο ακόμη τέρματα με τον Δημόπουλο στο 57' και τον Καραχάλιος στο 76', οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 5-0. 

Διαιτητής ήταν ο Σταυρόπουλος και βοηθοί οι Δρακόπουλος, Κωτσόπουλος, όλοι από την Ηλεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΕΟΙ: Θεοδωρακάκης, Μπουρδέκας, Μπίτσικας, Μπούνας, Παπαθεοδωρίδης, Ζαφείρης (56' Τσαγκλής), Δημόπουλος (58' Χρόνης), Ρ. Κανανάι, Καραχάλιος, Ζώτος (61' Μπαζίγος), Κλάδης. 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ/ΙΘΑΚΗ ΝΕΟΙ: Τρικάρδος, Σπάθης (80' Σουρβάνος), Συριάτος (64' Λιαπάτος), Καππάτος, Τριανταφύλλης, Μανέντης, Παπαναστασάτος, Καλαφάτης, Μπαλάσκας, Κουρκουμέλης, Τριανταφυλλίδης (72' Παγουλάτος). 

 

ΠΑΙΔΕΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αιτωλοακαρνανία - Λακωνία 1-0

Αχαϊα - Ηλεία 5-0

Μεσσηνία - Κεφαλλονιά/ Ιθάκη 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(παίδες)

1. Μεσσηνία 19-0 15

2. Αχαΐα 15-5 12

3. Ηλεία 8-9 8

4. Αιτωλοακαρνανία 12-6 10

5. Λακωνία 3-8 4

6. Κεφαλληνία/Ιθάκη 0-15 0

-. Ζάκυνθος 2-16 0

• Έχουν κάνει το ρεπό τους οι μικτές Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Ζάκυνθος και Αιτωλοακαρνανία. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Κεφαλληνία/Ιθάκη - Αχαΐα

Λακωνία - Ζάκυνθος

Αιτωλοακαρνανία - Μεσσηνία

 

ΝΕΟΙ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αιτωλοακαρνανία - Λακωνία 4-0

Αχαϊα - Ηλεία 1-2

Μεσσηνία - Κεφαλλονιά/ Ιθάκη 5-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αχαΐα 17-4 12

2. Μεσσηνία 19-7 12

-. Αιτωλοακαρνανία 13-4 12

-. Ηλεία 11-9 12

5. Κεφαλληνία/Ιθάκη 1-10 3

6. Ζάκυνθος 4-16 0

-. Λακωνία 1-16 0

• Έχουν κάνει το ρεπό τους οι μικτές Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Ζάκυνθος και Αιτωλοακαρνανία. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Κεφαλληνία/Ιθάκη - Αχαΐα

Λακωνία - Ζάκυνθος

Αιτωλοακαρνανία - Μεσσηνία