Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 19:59

Super League: Και ο πρωταθλητής σε playoffs από τη σεζόν 2017-2018

Γράφτηκε από τον

Πρόταση για συμμετοχή σε playoffs ακόμα και για τον πρωταθλητή εισηγήθηκε στις ΠΑΕ - μέλη της η Super League από τη σεζόν 2017-2018. Από εκεί και πέρα, play out για υποβιβασμό, πέφτει ο 14ος, μπαράζ για τον 13ο.

Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου της Παρασκευής (27/1), η διοργανώτρια αρχή μοίρασε στις ΠΑΕ - μέλη της σχέδιο πρότασης-εισήγησης για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2017-2018. Η πρόταση θα αξιολογηθεί από τις ΠΑΕ και στο επόμενο Δ.Σ. (μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο), θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.

Η επαναστατική αλλαγή που εισηγήθηκε η Super League έχει να κάνει με τη συμμετοχή στα playoffs ακόμα και του πρωταθλητή και μείωση των ομάδων σε 14 για την σεζόν 2018-19. Όσον αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, έπειτα από play offs στις θέσεις 1-4 και αφού προηγουμένως οι ομάδες μεταφέρουν στους αγώνες κατάταξης την βαθμολογία της κανονικής περιόδου άρα και την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Αν δηλαδή η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι για π.χ. 20 βαθμοί, θα γίνουν playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή που όμως θα έχει αναδειχθεί και μαθηματικά γιατί έπειτα από τους έξι αγώνες των playoffs η διαφορά δεν καλύπτεται.

Επίσης θα γίνονται play offs και για τις θέσεις 5-8 (κι εδώ μεταφέρονται οι βαθμοί της κανονικής περιόδου) έπειτα από το τέλος των οποίων θα προκύπτει η πέμπτη ομάδα που θα βγαίνει στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, στο φινάλε της σεζόν 2017-18 θα υποβιβαστούν αυτόματα οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας και ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ (2 αγώνες) με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Football League. Η ομάδα η οποία θα επιβληθεί στα μπαράζ, θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Για να ισχύσουν οι συγκεκριμένες αλλαγές πρέπει να ψηφιστούν από τα 3/4 του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας.

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ