Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2013 11:32

Τα νέα των ομάδων της Γ' εθνικής πριν τη σέντρα

Γράφτηκε από τον

 

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος επιστρέφουν οι ομάδες αυτή τη Κυριακή ύστερα από το διάλειμμα για το κύπελλο. Όλα τα ματς της 4ης αγωνιστικής έχουν το δικό τους ενδιαφέρον αλλά πιο πολύ ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Παναργειακός - Αχαϊκή και Ερμιονίδα - Κόρινθος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Καλαμάτα - Καραισκάκης.

Κοιτώντας κάποιος την βαθμολογία μετά από τρεις αγώνες βλέπει στην κορυφή την ομάδα της Άρτας και στο πάτο την Καλαμάτα. Κανείς δεν θα το πίστευε αν του το έλεγες όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Και όμως συνέβη. Ακόμα μια απόδειξη ότι ο Δ΄ Ομιλος δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία από τους πιο δύσκολους της Γ΄ Εθνικής καθώς κάθε αγωνιστική παραμονεύουν εκπλήξεις και η κόλαση απέχει ελάχιστα από τον παράδεισο.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΧΑΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής η αναμέτρηση των 2 ομάδων και ύστερα από την λήξη του ίσως μία από τις δύο να βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Λόγω έδρας και μόνο, ελαφρύ προβάδισμα δίνεται στον Παναργειακό αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Αχαική που έχει αποδείξει ότι είναι σκληρό καρύδι και ταξιδεύει χωρίς άγχος με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Απουσίες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους ενώ στους Αχαγιώτες ο μόνος που δεν είναι διαθέσιμος είναι ο Τόγιας που τραυματίστηκε στον ώμο και θα μείνει 20 μέρες εκτός.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Δυνατό ματς, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα είναι το συγκεκριμένο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ντέρμπι λόγω των φιλοδοξιών των δύο ομάδων. Ο Δημήτρης Σπανός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα για τους γηπεδούχους που μέχρι στιγμής έχουν το απόλυτο στην έδρα τους. Η συγκέντρωση και η πειθαρχία θα παίξουν μεγάλο ρόλο σύμφωνα με τον προπονητή της Κορίνθου Δημήτρη Μαγκαφίνη στην έκβαση του ματς. Οι Κορίνθιοι θέλουν την νίκη για να ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα από τον Παναργειακό την προηγούμενη αγωνιστική. Απών θα είναι ο Μπούκης λόγω τραυματισμού.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Η ψυχολογία είναι στα ύψη στα Σαγέϊκα ύστερα από την νίκη- πρόκριση επί του Μεσσηνιακού στο Κύπελλο. Το θετικό αποτέλεσμα που περίμεναν όλοι ήρθε και τώρα το σημαντικό είναι να δοθεί η συνέχεια και στο πρωτάθλημα. Μόνο νίκη είναι το σύνθημα που βγαίνει από το στρατόπεδο του Εθνικού ώστε να γυρίσει μια και καλή ο τροχός άλλα και να μπουν οι πρώτοι βαθμοί στο σακούλι. Μοναδική απουσία για τον Άγγελο Κωνσταντινόπουλο ο τιμωρημένος Αγγελάτος. Για την δεύτερη  σερί εκτός έδρας νίκη ταξιδεύουν οι Αρκάδες στα Σαγέϊκα με τον Βαγγέλη Γούτη να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Στο κύπελλο τα πάει καλά το Πανόπουλο που μέχρι στιγμής μετράει δύο εκτός έδρας προκρίσεις. Σειρά τώρα παίρνει το πρωτάθλημα με τους «βυσσινί» να ψάχνουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος μάλλον δεν θα έχει στην διάθεσή του τους στρατευμένους Βατσή και Νταλακούρα ενώ επιστρέφει ο τραυματίας Τσουμάγκας. Οι Μεσολογγίτες αποκλείστηκαν από το κύπελλο και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα όπου θέλουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Τσιούνης, Νάκος, Ξευγένης.

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Ο Άρης βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αν δεν πάρει την νίκη θα μπλέξει. Ο νέος προπονητής Λάκης Παπαχρήστος είχε δύο εβδομάδες να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Το κυριότερο να ανέβει η ψυχολογία των παικτών και να παλέψει για νίκες. Απών θα είναι ο Δούρος που είναι τιμωρημένος. Στην Δόξα μετά τις διοικητικές ανακατατάξεις μέσα στην βδομάδα στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα. Οι «μαυραετοί» ταξιδεύουν χωρίς προβλήματα στο Αιτωλικό με στόχο να μην χάσουν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
Το φαβορί υπάρχει σε αυτό το ζευγάρι και είναι ξεκάθαρα ο Ατρόμητος που συν της άλλης αγωνίζεται και στην έδρα του. Στον Πανναυπλιακό το μεγάλο ερώτημα είναι τι πρόλαβε να αλλάξει πέρα από την ψυχολογία ο νέος προπονητής Γιώργος Χορμής. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ . Ανδριόπουλος για τους Αχαϊούς. Για προληπτικούς λόγους θα μείνουν εκτός Ζέλιος, Βαβάτσικος και Γ. Γραμματικόπουλος. Ο Ν. Γραμματικόπουλος, λόγω της κόκκινης στο κύπελλο δεν θα παίξει, ενώ μια ακόμα αγωνιστική θα μείνει εκτός και ο τιμωρημένος Ντόμας. Επιστρέφουν οι Σετάι, Μαντάς και Πέτρου.

Δ ΄Ομιλος - 4η αγωνιστική
Κυριακή 

Καλαμάτα – ΑΕ Καραϊσκάκης
Δημοτικό Παραλίας
Μαρκαντωνάτος (Ηλείας), Σταματάκος - Παυλέρου(Λακωνίας)

ΑΕ Ερμιονίδας – ΠΑΣ Κόρινθος
Δημοτικό Κρανιδίου
Λαμπαδαρίου, Κουτσούμπου - Παπανδριόπουλος (Πειραιά)

Παναργειακός – Αχαϊκή
ΔΑΚ Άργους
Ιωσηφίδης, Σκούρας- Καραγιαννίδης (Αθηνών)

Άρης Αιτωλικού – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Δημοτικό Αιτωλικού
Ρούσσος-Μπεκερτζής, Κωνσταντίνου - Τσόγκας (Πρέβεζας)

ΠΑΟ Βάρδας – Μεσσηνιακός
Δημοτικό Βάρδας
Μανούχος, Νενεκούμης (Αργολίδας) - Νίκα (Αρκαδίας)

Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο – ΑΕ Μεσολογγίου
Δημοτικό Αμαλιάδας
Παπαδόπουλος, Αναγνωστόπουλος - Γκοτσόπουλος (Αχαϊας)

Εθνικός Σαγέϊκων – Παναρκαδικός
Δημοτικό Σαγέϊκων
Κέκελος, Μπρέσιακας - Σπυριδόπουλος (Αιτ/νίας)

Ατρόμητος Αχαϊας – Πανναυπλιακός
Γήπεδο Παναχαϊκής
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου - Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας)
-Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ.