Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 13:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 4-0: Μια ακόμη άνετη νίκη με καλή μπάλα

Γράφτηκε από τον

Ενα από τα καλά φετινά της παιχνίδια πραγματοποίησε χθες η Καλαμάτα με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα σε μια ακόμη νίκη, δείχνοντας παράλληλα ότι βρίσκει ρυθμό καθώς έχει πετύχει 14 γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το 4-0 επί της Κυπαρισσίας ήρθε ως αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης των γηπεδούχων που καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο. 

Στο διάστημα αυτό η Καλαμάτα κυριάρχησε απόλυτα, συνδύασε ουσία και θέαμα και προηγήθηκε με 3-0 απέναντι στην Τριφυλιακή ομάδα που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και μοιραία έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε με τον Τσουλάκο να προσθέτει απλά το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ του αγώνα, όπου βρίσκονταν από το πρώτο ημίχρονο αυτά των Αθανασόπουλου (2) και Καλαντζή.

Ηταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Καλαμάτα που παραμένει στην κορυφή με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πανθουριακό και 7 από την τρίτη Αναγέννηση. Περίπου 300 θεατές βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, οι οποίοι ασφαλώς έφυγαν ευχαριστημένοι από την εικόνα των μελανόλευκων.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και δεν άργησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη μάλιστα ευκαιρία που δημιούργησε στο ματς. Ηταν το 10' όταν ο Τσουλάκος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αθανασόπουλο ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Λαμπρόπουλου και με πλασέ πέτυχε το 1-0

Στο 20' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο δεύτερο γκολ όταν σε προσπάθεια που ξεκίνησαν οι Τσουλάκος και Καλαντζής από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Αθανασόπουλο που σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής αλλά ο Λαμπρόπουλος απόκρουσε εντυπωσιακά.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχιζόταν και στο 22' ο Καλογερόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Τσουλάκος έπιασε ωραία κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Καλαντζής δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η Καλαμάτα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 36' έφτασε τελικά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Αθανασόπουλος γύρισε τη μπάλα από αριστερά, η άμυνα της Κυπαρισσίας αδράνησε χαρακτηριστικά και η μπάλα έφτασε στον Καλαντζή που από κοντά με πλασέ πέτυχε εύκολα το 2-0.

Στο 39' ο Αθανασόπουλος σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι μετά από πάσα του Τσουλάκου, γράφοντα το 3-0 για την κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο Καλαμάτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο προσπάθειες των Μπεγέτη και Καλαντζή στο 48' και το 51' αντίστοιχα που δεν βγήκαν στόχο, ενώ η πρώτη ουσιαστικά τελική της Κυπαρισσίας έγινε στο 55' με ωραίο σουτ του Κωνσταντόπουλου που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Κωνσταντακόπουλο.

Στο 70' έγινε μια σπάνια φάση από την οποία προήλθε το 4-0. Ο Καλαντζής αρχικά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι (βρήκε λίγο την μπάλα και ο Λαμπρόπουλος), στην επαναφορά ο Μπεγέτης με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και τελικά ο Τσουλάκος με νέο σουτ πέτυχε το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ αφού στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι περισσότεορ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας με βοηθούς την Αθανασοπούλου και τον Γιαννέτσο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής (73' Μπάρκας), Νάτσης (60' Βασιλόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Μπεγέτης (70' Σταματελόπουλος).

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Καμποσιώρης, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ανδρεόπουλος (60' Σούπουλι), Ανδρουτσής, Ντιοπ, Κωνσταντόπουλος, Τσιμόπουλος, Ζαφείρης (70' Θεοχαρόπουλος).