Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 18:32

ΧΩΡΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-2: Μεγάλη νίκη με Τσόπελα στο 92', σε ένα ματς που τα είχε όλα!

Γράφτηκε από τον

Πέντε γκολ, δύο αποβολές, ανατροπές στο σκορ, ένταση, διακοπές, νεύρα, όλα τα είχε το παιχνίδι της Χώρας με την Σπερχογεία...

Εν τέλει ο Παπαφλέσσας πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 3-2, με "χρυσό" σκόρερ τον Τάσο Τσόπελα στο 92'! Ηταν μία νίκη ανάσα για την ομάδα του Δημήτρη Λίτσα απέναντι στους πρωτοπόρους της Α1 τοπικής. Οι "Ταύροι" από την άλλη έχασαν μετά από ένα ολόκληρο γύρο (ύστερα από 3,5 μήνες) και παράλληλα ηττήθηκαν για πρώτη φορά σε εκτός έδρας ματς! Ετσι απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή την Ομόνοια, ενώ από την άλλη η Χώρα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

Η Σπερχογεία ήταν καλύτερη στο α' μέρος και προηγήθηκε με τον Δωδεκάτο, όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν δύναμη και πάθος στο δεύτερο και ανέτρεψαν το σκορ με τους Κυριακόπουλο και Τσόπελα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπάλα, όμως η Χώρα στάθηκε πιο τυχερή και πήρε το τρίποντο στις καθυστερήσεις χάρις σε ένα πανέμορφο γκολ του Τσόπελα.

Καλύτεροι οι "Ταύροι" στο πρώτο, προηγήθηκαν με Δωδεκάτο

Στο 6' ο Γρηγορόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Δημόπουλο που βγήκε απέναντι από τον Τσούλο, ο οποίος επιχείρησε έξοδο, με τον νεαρό άσο της Χώρας να πέφτει κάτω και τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ και αποβολή, σε μία αμφισβητούμενη φάση.

Στο 10' ο Δικαίος εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Δωδεκάτος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1.

Οι "Ταύροι" είχαν καλή κυκλοφορία παρά τον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο και έλεγχαν το ματς. 

Στο 31' μετά από φάουλ του Δικαίου και γύρισμα του Δωδεκάτου, έγινε καραμπόλα και η μπάλα στρώθηκε στον Μπάλα που σε κενή εστία σούταρε άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ.

Νέα ευκαιρία στο 44' για την Σπερχογεία με τον Χριστόπουλο να κάνει την κεφαλιά πάσα στον Μπάλα που βρήκε στην περιοχή τον Καραχάλιο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μίντζηρας.

Στο β' μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πηγαίνοντας το ματς στη δύναμη, πίεσαν για ένα γκολ. Στην επιθετικότητα τους βοήθησε και η αλλαγή του Καγιά αντί του Μαθιού. 

Πάντως στο 61' η ομάδα του Γ. Καλόμαλου είχε καλή στιγμή όταν το διαγώνιο σουτ του Δικαίου απέκρουσε ο Μίντζηρας.

Το γύρισε σε 7 λεπτά με Κυριακόπουλο, Τσόπελα

Και φτάνουμε στο 65' όταν μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσόπελα, ο Κυριακόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.

Η ολική ανατροπή για τον Παπαφλέσσα ήρθε στο 71' όταν ο Τσόπελας με μακρινό φάουλ "κρέμασε" τον 

Τσούλο (ο οποίος φέρει ευθύνη) και έγραψε το 2-1.

Αμεση απάντηση με Μπάλα

Ομως η απάντηση των "Ταύρων" ήταν άμεση, μιας και στο 74' ο Μπάλας με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-2, μετά από πάσα του Χριστόπουλου.

Αποβλήθηκαν Καγιάς και Ζουμπόπουλος στο 83'

Στο 83' τα... αίματα άναψαν όταν ύστερα από τάκλιν του Ζουμπόπουλου στον Καγιά (βρήκε μπάλα και πόδια), ο δεύτερος τον απώθησε με τον αγκώνα και το ματς διακόπηκε εν μέσω έντασης. Ο κ. Σκόρδος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη και τους δύο παίκτες, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα θεωρώντας λάθος την απόφαση.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν το ματς με 10 παίκτες, με την Σπερχογεία να πιέζει για το νικητήριο γκολ και στο 87' να χάνει ευκαιρία με τον Δημητρίου που πλάσαρε και ο Κυριακόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Η Χώρα εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους στην άμυνα της Σπερχογείας και χτύπησε στις αντεπιθέσεις... Στο 90' ο Τσόπελας τροφοδότησε τον Δημόπουλο που με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 92' όμως ο Παπαφλέσσας πέτυχε το νικητήριο γκολ με δυνατό σουτ του Τσόπελα έξω από την περιοχή που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το τελικό 3-2, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 150 περίπου Χωραίτες.

Εκανε ορισμένα λάθη (όχι όμως το μεγάλο) ο διαιτητής Σκόρδος σε ένα ομολογουμένως δύσκολο ματς με εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Τσακόπουλος και Τζεμαλάι.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Μίντζηρας, Σκουφάκης, Μαθιός (55' Καγιάς), Κυριακόπουλος, Γρηγορόπουλος (81' λ. τρ. Β. Κανελλόπουλος), Δ. Κανελλόπουλος, Τ. Τσόπελας, Γκεβόρι, Ρουσσόπουλος, Καλογερόπουλος, Δημόπουλος.

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Μπαλαούρας (90' λ. τρ. Ηρ. Καραχάλιος), Μοσχίδης, Δωδεκάτος, Ζουμπόπουλος, Ι. Καραχάλιος (72' Αγγελής), Χριστόπουλος (85' Μποντιώτης), Δικαίος, Δημητρίου, Μπάλας, Γιακουμής.