Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 15:02

Και του χρόνου στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Από Φλεβάρη μήνα δεν σώθηκε κανείς, αλλά τολμώ να γράψω πως τη νέα σεζόν η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται με δύο ομάδες στη Γ' εθνική.

Τον φετινό πρωταθλητή ή πρωταθλήτρια στην Α' τοπική που ανεβαίνει χωρίς μπαράζ, καθώς και τον Τσικλητήρα. Η ομάδα της Πύλου στην παρθενική της παρουσία στις εθνικές κατηγορίες δείχνει ότι ήρθε για να μείνει.

Μετά από 16 αγωνιστικές φιγουράρει στην 9η θέση του 3ου ομίλου και στο +8 από την 15η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Θα πρέπει λοιπόν να… αυτοκτονήσει για να τερματίσει τελευταία. Οχι γιατί οι 8 βαθμοί θεωρούνται διαφορά ασφαλείας, αλλά διότι οι δυνατότητες της είναι για ψηλότερα από την 9η θέση που βρίσκεται σήμερα. Η μεσσηνιακή ομάδα έχει χάσει πολλούς βαθμούς στις λεπτομέρειες και στο φινάλε (6 ισοπαλίες), ενώ τρεις από τις πέντε συνολικά ήττες προήλθαν από τις ομάδες που βρίσκονται στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε πάντως με νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο (2-1 τη Θήβα). Ο Τσικλητήρας έδειξε λοιπόν ότι παρά τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ παραμένει ανταγωνιστικός, ειδικά στην Πύλο. Εκεί όπου μέχρι το τέλος της σεζόν θα υποδεχτεί κατά σειρά Φωστήρα, Χαλκίδα, Ερμιονίδα, Παναργειακό, Αιολικό και Αχαϊκή. 

Στον αντίποδα θα παίξει εκτός με Δόξα Μεγαλόπολης (την προσεχή Κυριακή), Βάρδα, Ζευγολατιό, Παναχαϊκή, Λουτράκι, Παναρκαδικό και Αστέρα Αμαλιάδας.