Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 17:49

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ 4-1: "Καθάρισε" νωρίς και έπιασε τριάδα

Γράφτηκε από τον
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ 4-1: "Καθάρισε" νωρίς και έπιασε τριάδα

Σε ένα... τρελό ματς που τελείωσε στο 121' το Ασπρόχωμα νίκησε με το ευρύ 4-1 τον Αίαντα και αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον προχθεσινό του αντίπαλο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς, το οποίο "καθάρισαν" από το 16' όταν και προηγήθηκαν με 3-0, χάρις σε δύο τέρματα του Α. Ηλιόπουλου και ένα του Βεργόπουλου. 

Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη για το φορμαρισμένο συγκρότημα του Βαγγέλη Σκουρλέτη που έπιασε τριάδα και... βλέπει επάνοδο στην Α' τοπική.

Από την άλλη στον Αίαντα τίποτα δεν πήγε καλά στο ξεκίνημα και στη συνέχεια όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς και έτσι μοιραία ηττήθηκε μετά από πέντε αγώνες.

Τραυματίστηκε ο διαιτητής Λάμιας στο 77', με έναν βοηθό τελείωσε το ματς!

Το αξιοσημείωτο όμως του Σαββατιάτικου αγώνα που σπάνια το βλέπουμε στα γήπεδα, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του διαιτητή Σταύρου Λάμια στο 77'! 

Ο έμπειρος ρέφερι τραυματίστηκε μόνος του στο γόνατο και δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς! Ετσι μετά από 10 λεπτά διακοπή και αφού δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί κάποιος διαιτητής από τους... θεατές, οι δύο ομάδες συμφώνησαν να ολοκληρωθεί ο αγώνας με έναν βοηθό! Ο βοηθός λοιπόν Βρυώνης πήρε τη σφυρίχτρα και το ματς συνεχίστηκε με βοηθό μόνο τον Γιαννακλή, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποια αμφισβητούμενη φάση μέχρι το φινάλε.

Τρία γκολ με Ηλιόπουλο (2) και Βεργόπουλο 

Οι γηπεδούχοι λοιπόν μπήκαν δυνατά στο ματς και μέχρι το 16' είχαν βάλει τρία γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες.

Στο 5' ο Γυφτέας έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Μπαχράμης απέκρουσε ασθενώς και ο Ηλιόπουλος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Μετά από πέντε λεπτά έγινε το 2-0, όταν ο Φίλιος βγήκε στα πλάγια και με έξυπνη μπαλιά τρύπα έβγαλε τετ α τετ τον Ηλιόπουλο, που έκανε κίνηση φορ, και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία.

Προτού καλά καλά το καταλάβουν οι νεαροί του Αίαντα δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 16'... Ο Λούτα εκτέλεσε το φάουλ και ο Βεργόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε και πάλι τον Μπαχράμη. 

Το Ασπρόχωμα είχε βάλει από νωρίς γερές βάσεις νίκης με τον Αίαντα να έχει στο πρώτο μέρος δύο καλά σουτ με τον Αντεμάι (στο 15' και το 31') με το πρώτο να αποκρούει ο Βασιλόπουλος και το δεύτερο να φεύγει άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία καλή φάση για τους γηπεδούχους όταν στο 44' ο Φίλιος δέχθηκε την μπαλιά του Παπανικολόπουλου και πλάσαρε, όμως ο Μπαχράμης απομάκρυνε με τα πόδια.

Μείωσε ο Παλιατσέας, αποβλήθηκε ο Περιβολάρης 

Στο β' μέρος η ομάδα του Γιάννη Σακελλαρόπουλου είχε τον έλεγχο και έψαξε το γκολ. Είχε μάλιστα μια τριπλή ευκαιρία στο 62'... Αρχικά ο Μασουρίδης έπιασε δυνατό σουτ με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Στραβάκος, ο Μιχαλόπουλος πήρε την κεφαλιά με τον Γιαννακόπουλο να απογειώνεται και να αποκρούει σε κόρνερ.... Μετά το νέο κόρνερ ο Αντεμάι έπιασε νέο σουτ, όμως και πάλι ο Γιαννακόπουλος (είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο) του είπε "όχι".

Τελικά ο γκολκίπερ του Ασπροχώματος νικήθηκε στο 67' όταν μετά από κόρνερ του Στραβάκου και σύγχυση στην περιοχή, ο Παλιατσέας έκανε με συρτό σουτ το 3-1.

Στο επόμενο λεπτό ο Περιβολάρης έκανε άθελα του σκληρό φάουλ στον Γυφτέα, σηκώνοντας ψηλά το πόδι του και χτυπώντας τον στο κεφάλι... Ο μέσος των γηπεδούχων έμεινε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο για 5 λεπτά και στη συνέχεια αναχώρησε για το νοσοκομείο για εξετάσεις, μιας και ζαλιζόταν.

Ο κ. Λάμιας απέβαλε ορθώς τον Περιβολάρη με απευθείας κόκκινη και ο Αίαντας έμεινε με 10 παίκτες.

Το... κερασάκι στην τούρτα ο Φίλιος

Στο 77' είχαμε τον τραυματισμό του διαιτητή Λάμια και μέχρι το φινάλε το μόνο αξιόλογο ήταν το γκολ του Φίλιου στο 96' με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λέκκα που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Καλή ήταν η διαιτησία του... άτυχου Σταύρου Λάμια όσο πρόλαβε να αγωνιστεί, αλλά και του Βρυώνη ως ρέφερι και βοηθού. Καλά τα πήγε και ο α' βοηθός Γιαννακλής.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Βασιλόπουλος (46' λ. τρ. Γιαννακόπουλος), Σακκάς, Ζαφειρόπουλος, Λούτα, Βεργόπουλος, Γυφτέας (72' λ. τρ. Λέκκας), Ηλιόπουλος (46' λ. τρ. Πετσόπουλος), Τσίρμπας, Ντάσης, Φίλιος, Παπανικολόπουλος. 

 

ΑΙΑΝΤΑΣ: Μπαχράμης, Φουρναράκος (46' Μιχαλόπουλος), Παπαγιαννόπουλος (60' Κουλουμπός), Περιβολάρης, Παλιατσέας, Ζαγαρέλος (63' Παυλέας), Διονυσόπουλος, Στραβάκος, Αντεμάι, Μασουρίδης, Πανταζής.