Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 17:58

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 2-1: Με ανατροπή μόνη στην κορυφή

Γράφτηκε από τον

Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 τοπικής φιγουράρει από χθες η Ομόνοια μετά την εντός έδρας επικράτηση της με 2-1 επί του Νέου Αρι.

Η Καλαματιανή ομάδα με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα της Σπερχογείας μια ημέρα νωρίτερα, από τον Ακρίτα Κορώνης, την έφεραν μόνη πρώτη.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι η νίκη ήρθε με ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Πολίτη στο 7ό είχαν πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Σε αυτό το διάστημα η Ομόνοια είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ με τους Κωστόπουλο και Π. Παπαδέα, όμως δεν τις αξιοποίησε. Δεν συνέβη το ίδιο στο β' μέρος, καθώς με οδηγό τον Ηλ. Φλέσσα έκανε την ανατροπή σε διάστημα 8 λεπτών και έφτασε στη νίκη. 

Ο Νέος Άρις παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες που έχει για παραμονή στην κατηγορία. Σε μία από τις καλές φάσεις που είχε στο β' μέρος λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση όμως η μπάλα στην κεφαλιά του Μπάκα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Φάσεις - γκολ

Στο 7' ο Ι. Σκαλιώτης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Πολίτη, αυτός που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε αμέσως στέλνοντας την στη δεξιά γωνία της εστίας του Ποτηριάδη, κάνοντας έτσι το 0-1. Στο 12' ο Κωστόπουλος με ατομική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους τους και βγήκε φάτσα με τον Παπαβασιλόπουλο έκανε το σουτ όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 13' σε μπροστινή μπαλιά, ο Κωστόπουλος από τη γραμμή της περιοχής σούταρε για να αποκρούσει ο Παπαβασιλόπουλος, η μπάλα έφτασε στον Π. Παπαδέα, ο οποίος έκανε αμέσως το ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να κτυπά στο κάθετο δοκάρι και να χάσει έτσι την ευκαιρία για γκολ. Στο 48' ο Ηλ. Φλέσσας έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Κωστόπουλο, αυτός έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής και βλέποντας τον Παπαβασιλόπουλο να κάνει έξοδο, με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 55’ ο Ηλ. Φλέσσας με φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστία του Παπαβασιλόπουλου και πέτυχε το 2-1. Στο 60' ο Κοστρίβας έκανε τη σέντρα ο Παπαβασιλόπουλος έδιωξε με τα χέρια προ του Κωστόπουλου και η μπάλα έφτασε στον Ηλ. Καπόγλη, που σούταρε αμέσως και σχεδόν πάνω στη γραμμή έδιωξε με τα πόδαι ο Κ. Φλέσσας. Στο 65' σέντρα του Καπόγλη στη μικρή περιοχή σχεδόν πετάχτηκε ο Κωστόπουλος έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 80' ο Αθ. Μαρκόπουλο έκανε το φάουλ και ο Μπάκας από το σημείο του πέναλτι σχεδόν έπιασε την γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Ηλ. Καπόγλης προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα "έγλειψε" το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. 

Στο 69' αποβλήθηκε ο Ιούλιος Σκαλιώτης του Νέου Αρι με 2η κίτρινη κάρτα για "ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διαιτητή". 

Διαιτητής ήταν ο Ταβουλαρέας με βοηθούς διαιτητές του Γ. Μιχαλόπουλο και Γαλακούτη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποτηριάδης, Κοστρίβας, Δημητρίου, Αρβανίτης, Κωστόπουλος, Δημόπουλος (46' Ηλ. Καπόγλης), Π. Παπαδέας (83' Π. Καπόγλης), Χάντζος, Καστριτσέας, Δεδούσης (35' Σπυρόπουλος) Ηλ. Φλέσσας.

 

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ: Παπαβασιλόπουλος, Ζούζουλας, Αναζίκος, Πολίτης, Αθ. Μαρκόπουλος, Αναστασόπουλος, Καρούμπας (49' Μπάκας), Δρούγας (46' λ.τρ. Βουρλάκος), Ι. Σκαλιώτης, Κ. Φλέσσας, Κατσιμαγκλής (62' Κυριόπουλος).