Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 18:22

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-3: Μεγάλο διπλό που δίνει ελπίδες ανόδου

Γράφτηκε από τον

 

Πιο αποτελεσματικός ήταν στην τελική προσπάθεια ο Ακρίτας Κορώνης και επικράτησε προχθές στο "Πέτρος Γεωργανάς" της Σπερχογείας με 3-2.

Αυτή ήταν η 3η νίκη σε ισάριθμους αγώνες για την ομάδα της Κορώνης, που ήρθε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της άνοδο, που τη φέρνει και πάλι κοντά στις θέσεις που οδηγούν σε άνοδο στην Α' τοπική.

Το α' ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 1-1 σε ένα ισορροπημένο σε γενικές γραμμές παιχνίδι. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις αξιοποίησαν δύο από τις φάσεις που δημιούργησαν σε αυτό το διάστημα και έφτασαν στη νίκη.

Η Σπερχογεία έδειξε το κακό της πρόσωπο, ιδιαίτερα στο α' 45λεπτο και παρά τις ευκαιρίες που είχε στο β' μέρος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις σε 2-3.

Φάσεις - γκολ

Στο 33' ο Αν. Μάραντος με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 40' από κόρνερ του Δικαίου ο Μπάλλας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 45' σουτ του Ι.Ν. Γιακουμή απέκρουσε ο Σπυρόπουλος και στην επαναφορά ο Αγγελής έκανε το κοντινό πλασέ για να φύγει η μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 72' πλασέ του Παγώνη από το ύψος του πέναλτι σχεδόν μπλόκαρε ο Σπυρόπουλος. Στο 75' ο Μαθιόπουλος με πλασέ μέσα από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ακρίτα κάνοντας το 1-2. Στο 84' ο Αν. Μάραντος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-3. Στο 93' φάουλ του Δικαίου απέκρουσε στη γωνία του ο Σπυρόπουλος και στην επαναφορά ο Αγγελής με κοντινό πλασέ σημείωσε το τελικό 2-3.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Θ. Δημητρίου, Μπαλαούρας, Μοσχίδης, Δωδέκατος, Μπάλλας, Ι. Καραχάλιος (60' Παγώνης), Αγγελής, Μποντιώτης (76' Μούστος), Ι.Ν. Γιακουμής (70' Παπανικολόπουλος), Δικαίος.

ΚΟΡΩΝΗ: Σπυρόπουλος, Σιψάς, Παναγιωτόπουλος, Δ. Κουτσουμπός, Χοτζόλι, Τσάνι, Σταμάτης, Μπλάνας, Φωτεινάκης (70' Μαθιόπουλος), Αν. Μάραντος (85' Σαρέλας), Μουτζούρης (90' Κανελλόπουλος).

Επανήλθε ο Σπυρόπουλος

Την πρώτη του συμμετοχή για τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας του Ακρίτα Δημήτρης Σπυρόπουλος. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι έσπασε το χέρι του και είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. Προχθές έκανε την πρώτη του συμμετοχή και μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

 

Επίσης την πρώτη του συμμετοχή ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του ματς έκανε και ο 15χρονος Θεόδωρος Κανελλόπουλος, που αντικατέστησε τον Μουτζούρη.