Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2013 17:17

Στοίχημα σε γκολ στο Champions League

Γράφτηκε από τον
Στοίχημα σε γκολ στο Champions League

Με σούπερ ματς ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα το πρώτο πιάτο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση περιλαμβάνει 8 αναμετρήσεις για τους ομίλους 5-8 με τους αγώνες Μίλαν – Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ – Ντόρτμουντ να κλέβουν την παράσταση. Αύριο αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός που αναχώρησε για την Λισαβόνα, όπου αντιμετωπίζει την Μπενφίκα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιος θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν. Χθες οι ελληνικοί αγώνες πλήρωσαν… καλά, καθώς τόσο το Χ2 του Πανιωνίου όσο και ο Άσσος της Καλλιθέας και το 1Χ του ΑΟ Χανίων επαληθεύτηκαν δίνοντάς μας υψηλές αποδόσεις.

Over 2.5 στο Βουκουρέστι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος με το σημείο της ημέρας που είναι το Over 2.5 στον αγώνα Στεάουα Βουκουρεστίου – Βασιλεία σε απόδοση 1.90. Τα πρωτεία της Στεάουα στο ρουμανικό πρωτάθλημα, δύσκολα θα τα αμφισβητήσει κάποιος και φέτος, αλλά το θέμα είναι να καταφέρει κάποια στιγμή και μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που τόσο της λείπει τα τελευταία χρόνια. Αν θέλει να γίνει κάτι φέτος, πρέπει σήμερα να νικήσει πάση θυσία, κάτι που από ότι φαίνεται το έχουν αντιληφθεί άπαντες στην ομάδα. Το 3-0 στην πρεμιέρα του ομίλου στην έδρα της Σάλκε, μάλλον την αδικεί, αλλά το 0-4 από τη Τσέλσι τη δεύτερη αγωνιστική, ήταν δίκαιο. Το σημερινό της παιχνίδι με τη Βασιλεία είναι η τελευταία της ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση, σε έναν όμιλο εξ’ ορισμού δύσκολο. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το εμφατικό 4-0 κόντρα στην Βιτορούλ. Από over προέρχεται και η Βασιλεία που νίκησε το Σάββατο 3-0 τη Σεν Γκάλεν. Όπως καταλαβαίνει κανείς έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που βρίσκουν εύκολα δίχτυα και αναμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλά τέρματα.

 

2 ή 3 γκολ στο «Ντραγκάο»

Συνεχίζουμε με Τσάμπιονς Λιγκ και μεταφερόμαστε στην Πορτογαλία όπου κρατάμε το 2 ή 3 γκολ στην αναμέτρηση Πόρτο – Ζενίτ σε απόδοση 1.97. Απαραίτητη είναι η νίκη για την Πόρτο στο σημερινό παιχνίδι, προκειμένου να διατηρηθεί στο «κυνήγι» της πρωτοπόρου Ατλέτικο, αλλά και να κρατήσει «ζωντανές» τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» του θεσμού. Οι «δράκοι» κατάφεραν στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων να φύγουν με το διπλό από τη Βιέννη (0-1), όμως στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής υποχρεώθηκαν σε εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2). Αυτή είναι και η μοναδική φετινή ήττα για το σύνολο του Φονσέκα σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα (6-1-0 και 1η θέση με 19 βαθμούς στις 7 πρώτες αγωνιστικές), ενώ έχει ήδη κατακτήσει (με νίκη) το πορτογαλικό Σούπερ Καπ. Ταυτόχρονα, το σαββατοκύριακο πήρε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Το ίδιο ισχύει και για τη Ζενίτ που θα παραταχθεί στο «Ντραγκάο» με μοναδικό σκοπό το νικηφόρο αποτέλεσμα, καθώς ενδεχόμενη νέα ήττα ίσως να τη βγάλει πρόωρα εκτός της διεκδίκησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Η ρωσική ομάδα αγνοεί τη νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς ξεκίνησε τη φάση των ομίλων με την εκτός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-1), ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής «κόλλησε» στο ισόπαλο 0-0 με την Αούστρια Βιέννης στην Αγία Πετρόπουλη, χάνοντας στο συγκεκριμένο ματς και τον σημαντικό μέσο Βίτσελ (αποβλήθηκε). Το φετινό ταξίδι της Ζενίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε από το γ’ προκριματικό γύρο, με το συγκρότημα του Σπαλέτι να αποκλείει (με 2 νίκες) τη δανέζικη Νόρτζελαντ. Στα πλέι οφ απέκλεισε, επίσης με 2 νίκες, την πορτογαλική Πάκος Φερέιρα. Να σημειωθεί, δε, ότι η προαναφερθείσα ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 1η αγωνιστική είναι η μοναδική των Ρώσων στα τελευταία 17 επίσημα παιχνίδια τους και συνοδεύεται από 13 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στο ρωσικό πρωτάθλημα η Ζενίτ προέρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες, ενώ ταυτόχρονα είναι αήττητη στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (9 νίκες, 2 ισοπαλίες), φιγουράροντας στην κορυφή του πίνακα με 32 βαθμούς (στο +5 από τις Λοκομοτίβ Μόσχας και Σπαρτάκ Μόσχας). Βέβαια, η Ζενίτ μετρά 4 ήττες (και 1 νίκη) στα τελευταία 5 εκτός έδρας παιχνίδια της σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για δύο δυνατές επιθετικά ομάδες, ωστόσο προβλέπουμε πως το σκορ δε θα ξεφύγει και επιλέγουμε το 2 ή 3 γκολ σε μία ικανοποιητική απόδοση.

 

Δε ξεφεύγει το σκορ στο Σέλτικ – Άγιαξ

Στη Γλασκόβη η Σέλτικ υποδέχεται τον Άγιαξ και εμείς επιλέγουμε το 2 ή 3 γκολ σε απόδοση 1.97. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές στην ιστορία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλες για το Κύπελλο Πρωταθλητριών/ChampionsLeague. Αρχικά ήταν στα προημιτελικά του 1971, με τον Άγιαξ να παίρνει την πρόκριση, με νίκη 3-0 εντός και ήττα 1-0 εκτός. Το 1982, ήταν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, με τη Σέλτικ να προκρίνεται με την εκτός έδρας νίκη 2-1, ενώ το πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία είχε μείνει στο 2-2. Η πιο πρόσφατη συνάντηση τους ήταν το 2001, στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου πάλι προκρίθηκε η Σέλτικ, με νίκη εκτός έδρας με 3-1 και ήττα με 0-1 στην έδρα της. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι μόνες ομάδες που έχουν περάσει από την έδρα της Σέλτικ στην Ευρώπη είναι η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους (Επτά νίκες στα τελευταία δέκα στη Γλασκώβη). Από την άλλη πλευρά, ο Άγιαξ δεν έχει κερδίσει στα τελευταία πέντε εκτός και μετά από ένα 2-0 στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 18 Οκτωβρίου του 2011. Ο «Αίαντας» μπορεί να μην έχει ενθουσιάσει στη μέχρι τώρα πορεία του, έχει καταφέρει όμως να διατηρείται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, ενώ έφυγε αλώβητος και από την έδρα της πρωτοπόρου Τβέντε το Σάββατο. Δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αντέδρασε στην επανάληψη και κατάφερε να σώσει την ισοπαλία, με τον Σίγκθορσον να δίνει ξανά τη λύση. Πιστεύουμε πως και οι δύο ομάδες είναι ικανές να σκοράρουν, ωστόσο το σκορ δε θα ξεφύγει πάνω από 3 γκολ.

 

«Λάτρεις» του 2 ή 3 γκολ Μαρσέιγ και Νάπολι

Επιλογή σε γκολ έχουμε και στο αμφίρροπο παιχνίδι της Μαρσέιγ κόντρα στη Νάπολι με το 2 ή 3 γκολ να παίζεται σε απόδοση 1.97. «2-3 γκολ» το σύνολο τερμάτων στα πέντε φετινά ματς της Μαρσέιγ εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα (μία νίκη, τρεις ήττες), το τελικό σκορ ήταν 2-1. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τη Νάπολι που μετρά «2-3 γκολ» στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Στα τρία πιο πρόσφατα (μία νίκη, δύο ήττες) το τελικό σκορ ήταν 2-0.

 

Κρατάει η Πορτ Βέιλ

Κλείνουμε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου με μία έκπληξη από την Αγγλία. Κρατάμε δυνατά από την Α’ Αγγλίας το Χ2 της Πορτ Βέιλ κόντρα στην Κρόουλι σε απόδοση 1.98. Θα στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους κόντρα σε μια καλή ομάδα, ωστόσο η Πορτ Βέιλ διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο που αδικείται από τη βαθμολογική θέση και παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Χαρακτηριστική είναι η εμφάνισή της στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σέφιλντ. Μόλις στο 12' βρέθηκε πίσω στο σκορ και με τον Τζόουνς να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα τετράλεπτο, έμεινε με δέκα από το 20'! Μείωσε πάντως στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Γέιτς. Πάλεψε, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά λύγισε τελικά στην πίεση των γηπεδούχων στο 75'. Σήμερα καλείται να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο και πάλι πάθος και αν είναι προσεκτική στην τελική ενέργεια μπορεί να πάρει κάτι καλό από το ματς.

 

Κρατάει το χάντικαπ η Μπάνβιτ

Στο Μπάσκετ ρίχνουμε την προσοχή μας στο Eurocup και επιλέγουμε στοίχημα στην αναμέτρηση Ουνικς Καζάν – Μπάνβιτ. Είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα του Eurocup η Ούνικς και νίκησε άνετα την άσημη Μακάμπι Χάιφα 75-67 στο Ισραήλ. Στο ημίχρονο βρέθηκε 18 πόντους μπροστά (46-29) αλλά ένα πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο έδωσε το δικαίωμα στους Ισραηλινούς να πιστέψουν στη νίκη. Η εμπειρία του συνόλου του Τρινκιέρι κράτησε τελικά τη νίκη. Κορυφαίος ήταν ο Γκουντλοκ με 22 πόντους. Πολύ καλός και ο Ίαν Βουγιούκας με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. Το Σαββατοκύριακο είχε παιχνίδι για την VTB και υποδέχθηκε την Ενισέι την οποία και νίκησε 86-77 με κορυφαίους τους Γκουντλοκ και Βερεμένκο με 23 και 15 πόντους αντίστοιχα. Ο Τσακ Έιντσον έπαιξε ελάχιστα στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα και καθόλου στο παιχνίδι με την Ενισέι. Για σήμερα είναι αμφίβολος με περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί. Προπόνηση ήταν το πρώτο παιχνίδι της Μπάνβιτ στο φετινό Eurocup. Επικράτησε 86-60 της Καλέβ Κράμο σε ένα παιχνίδι που οι ομάδες έμειναν κοντά για 10 λεπτά μόνο. Στη συνέχεια η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 30 πόντους. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Σάμι Μεχία ήταν ο πολυτιμότερος της ομάδας του Ιτούδη με 15 πόντους. Στο εγχώριο πρωτάθλημα νίκησε πολύ εύκολα της Τόφας Μπούρσα 86-70 με 4 παίχτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Μεχία, Ντέιβις, Σίμονς, Ρόουλαντ). Σε καλή κατάσταση δείχνουν να είναι και δυο σημερινοί αντίπαλοι. Η Ούνικς λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν το καλοκαίρι (φυγές Λιντέι, Τσάτμαν, Γουίλκινσον, Σαμοϊλένκο) θέλει περισσότερο χρόνο. Ο Ιτούδης ,δίπλα στον Ομπράντοβιτς τόσα χρόνια, έχει μάθει αν αντιμετωπίζει τέτοια ματς και σήμερα θα είναι σκληρό καρύδι για του Ρώσους. Επιλογή το χάντικαπ +7.5 πόντων για την Μπάνβιτ.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων στο Κουπόνι. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.