Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 14:20

Στην «έξοδο» από τον Παναθηναϊκό ο Μπαλτάκος...

Γράφτηκε από τον

Προτού καν κλείσει ένας μήνας από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου από τον Τάκη Μπαλτάκο, τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν και οδηγούν προς "βελούδινο διαζύγιο".

Θα συνιστά πλέον μέγιστη έκπληξη αν ο Τάκης Μπαλτάκος παραμείνει στο πόστο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ  Παναθηναϊκός, παρότι μόλις πριν από 23 ημέρες, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου, οι Πράσινοι είχαν ανακοινώσει επισήμως τη συνεργασία με τον καταξιωμένο νομικό.

Είχε εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση μόλις μία ημέρα μετά την κοινή εμφάνιση Γιάννη Αλαφούζου - Τάκη Μπλατάκου στις θέσεις των επισήμων του "Απόστολος Νικολαϊδης", στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 (πρώτη... δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΠΑΕ στη Λεωφόρο μετά από πολύ καιρό). Ομως, από τότε έως τώρα μόνο σε δύο περιπτώσεις έγινε... αντιληπτή η παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου στα παναθηναϊκά τεκταινόμενα.

Η πρώτη, στη διαμάχη με τη Nova για τα οφειλόμενα χρήματα της δόσης Ιανουαρίου. Ο έγκριτος νομικός και επί πολλά έτη στενός συνεργάτης των αδελφών Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν υπέρ της ρήξης. Υπέρ της "μετωπικής σύγκρουσης" με το συνδρομητικό κανάλι. Υπέρ ακόμη και της απαγόρευσης της μετάδοσης του εντός έδρας αγώνα εναντίον του Λεβαδειακού. Τελικά από την ΠΑΕ προτιμήθηκε η οδός της "πίεσης" προς τη Νova, αλλά και της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης. Τελικά, και της λογικής! Διότι οι συνέπειες της ρήξης θα ήταν σχεδόν καταστροφικές για τον σημερινό Παναθηναϊκό. Σίγουρα "διαλυτικές": μηδενισμός και αποκλεισμός από τον Κισσαμικό στο Κύπελλο, -6 βαθμοί σε δύο ματς πρωταθλήματος, οικονομικός "στραγγαλισμός" σε περίοδο τρομερών οικονομικών δυσκολιών και ορισμένων προσφυγών.

Η δεύτερη, προχθές, όταν δεν έκρυβε την αντίθεσή του με την πολιτική των ανακοινώσεων για τη διαιτησία. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Αποψη του Μπαλτάκου είναι - για να το πούμε απλά - ότι με τις ανακοινώσεις "δεν γίνεται τίποτα". Τις θεωρεί αναποτελεσματικές ως μέσο "αντίδρασης" όταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θεωρούν ότι αδικείται η ομάδα τους. Και συνολικά ο Τάκης Μπαλτάκος είναι υπέρ πιο επιθετικής πολιτικής του Παναθηναϊκού σε πολλα πεδία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ομως δεν αποφασίζει εκείνος!

Αποφασίζει ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον οποίο μάλλον τελικά δεν ταυτίζονται στα περισσότερα θέματα. Ούτε με τον Χρήστο Παναγόπουλο - του οποίου αποτέλεσε εισήγηση! - φαίνεται να συγχρωτίζεται προς το παρόν ο πατέρας του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκου.

Και επειδή δεν έχει... μάθει σε ρόλο "κομπάρσου" ή... παρατηρητή των εξελίξεων, το πιθανότερο σενάριο είναι ο βελούδινος  χωρισμός του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα είναι τεράστια έκπληξη αν αυτό δεν συμβεί εντός των επόμενων ημερών και μόνο μια συζήτηση με τον Γιάννη Αλαφούζο μπορεί να ανατρέψει τα διαμορφωμένα δεδομένα. Αν, πάντως, αποφευχθεί το "διαζύγιο", θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές σημαντικές αλλαγές με αναβαθμισμένο ρόλο Μπαλτάκου. Δύσκολο αυτή την περίοδο... 

Πηγή: www.sport24.gr 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ